לפחות בחלק מהגלידריות הם משתמשים בספלנדה
(או בשמו הגנרי - סוקרלוז). מדובר בעצם על סוכר, אבל כזה שעבר תהליך כימי מסויים שמונע מהסוכר להקלט בגוף, ולכן הוא נטול קלוריות ואמור להיות בטוח לסכרתיים, בעוד שמבחינת הטעם הוא לא מאוד שונה מסוכר רגיל, ובניגוד לממתיקים מלאכותיים אחרים הוא גם בטוח לאפייה ובישול. יחד עם זאת, לאחרונה יצא מחקר שמצביעי על כך שייתכן שהספלנדה עלול להיות בעייתי בכל זאת לסוכרתיים מאחר ולמרות שהסוכר עצמו לא נכנס למערכת, הגוף בכל זאת חושב שהוא קיבל סוכר ומגיב בהתאם. זה משהו שהוא עדיין יחסית חדש, למיטב ידיעתי, ועוד לא ברור אם זה נכון או לא, ונכון לעכשיו ספלנדה ודומיו מקבלים אישור מעמותות הסוכרת השונות וכו': (זה מה שהם כותבים בנושא באתר שלהם: The body does not recognize SPLENDA® Brand Sweetener as a sugar. In fact, clinical studies have shown that SPLENDA® Brand Sweetener (sucralose) does not affect blood glucose levels, insulin, or HbA1c.1-3 In a meal plan for people with diabetes, up to 4 packets of SPLENDA® No Calorie Sweetener or up to 8 teaspoons of SPLENDA® No Calorie Sweetener, Granulated, are considered a “free food.” The American Dietetic Association and the American Diabetes Association consider a free food to be any food or beverage that contains less than 20 calories and 5 grams or less of carbohydrate per serving.) כדאי, אגב, לציין שהמוצרים ללא סוכר לאו דווקא דיאטטיים יותר. לעיתים קרובות למרות העדר הסוכר הם מכילים הרבה דברים אחרים שמוסיפים להם כמות מכובדת של קלוריות.