איך מנגנים אקורד zzzzzz A7+ zzzzzzו

jokop

New member
איך מנגנים אקורד zzzzzz A7+ zzzzzzו

אני די מתחיל בלימוד גיטרה בשירו של מתי כספי "חילד אסור ילד מותר" בלינק כאן http://www.matticaspi.co.il/notes/yeled.shtml מופיע האקורד השני A7+ מה הם התווים של אקורד זה? האם הכוונה ל Amaj7 . זה בכלל לא נשמע טוב אם זה כך ואולי הכוונה ל A75+ זה נשמע יותר טוב אודה לכל עזרה ( אגב פרסמתי את השאלה גם בתפוז פורום נגנים)

dombi7

New member
זה פשוט אקורד מז'ור גדול

כלומר במקום שהספטימה תהיה קטנה, היא גדולה. והבסיס הוא אקורד מז'ור. בקיצור : לה-דו#-מי-סול#.

jokop

New member
מה שאתה מציע זה Amaj7

כפי שאני חשבתי אבל זה לא נשמע טוב בנגינה מלבד זאת יש בתווים סימון אחר לmaj7 כי הוא למשל מסמן בשיר את האקורד Ebmaj7 לא Eb7+ (מופיע בשיר שבקישור בהודעה המקורית בשורה הלפני האחרונה ) כלומר לא ייתכן שיהיו לו שני סימונים שונים לאקורד maj7 (maj7 , 7+ zzzzzz) אני מצרף קישור לכל תווי האקורדים שלמדתי מהאינטרנט: http://jmdl.com/howard/music/quick_crd_ref.html jokop

אתה צודק בעיקרון

אבל תראה איך הוא מגדיר אקורד A7 לדוגמא הוא אומר שזה ספטימה קטנה. כלומר זה יהיה סול. לכן אני חשבתי שאם יש פלוס ליד ה7 סביר להניח שצריך להגביה את הספטימה, כי ממה שאני רואה A7 זה לא מז'ור גדול, זה מז'ור קטן, או דומיננט ספטאקורד. עם הפלוס יוצא מז'ור גדול. אם זה היה הקווינטה של האקורד שצריך להעלות לדעתי היה צריך להיות כתוב 5 ליד הפלוס. סתם ככה פלוס, לא נראה לי שאפשר לייחס אותו לצליל כלשהוא של האקרד, חוץ מהספטימה. גם כל החברים שפה לידי מסכימים ואומרים שיש הרבה שיטות לכתוב אקורדים, אחד פה אומר שהוא יודע מכמה מקרים כשכתוב 7+, זה אומר ספטימה רגילה בתוספת נונה גדולה. אבל זה רק הוא, והוא גרמני. אם זה יוצא טוב תגיד לי.

dombi7

New member
או שיט זה היה אני... לא היא

פשוט לא שמתי לב שזה על המשתמש הזה... מה לעשות אני על מחשב באקדמיה.

גם לך זה קורה?

מסתבר שזה נורא פשוט
העיקר שזה כבר נמצא על האתר.....

dombi7

New member
האמת זה פעם ראשונה

אבל אני גם לא משתמש במחשבי האקדמיה כזה הרבה... לא יקרה שוב, מבטיח

חפיף

אנשים אחרים שנכנסו בשמי כבר שלחו מסרים למשתמשים אחרים בתפוז...על הכינוי שלי... אני הייתי צריכה להוכיח אח"כ שזאת הייתה לא אני.

Shards

New member
כשכתוב

A+ מוסכם שזה מתייחס לקווינטה? וכשכתוב A7, מוסכם שמדובר בספטימה קטנה? מכאן אני מסיק שA+7 הוא אקורד לה מוגדל עם ספטימה קטנה, ולא אקורד לה עם ספטימה גדולה. אבל זה עניין של פרשנות אישית. עומרי.

למעלה