איך מנפים?

לקשמי

New member
איך מנפים?

בחיפושיי אחר מתכונים לעוגות ללא ביצים, מצאתי את המתכון הזה: עוגת שוקולד רכיבים: 3 כוסות קמח 2 כוסות סוכר חצי כוס קקאו 1 כפית מלח 2 כפיות סודה לשתיה 2 כפות חומץ (קראתם נכון…) 2 כפיות תמצית וניל 2/3 כוס שמן 2 כוסות מים קרים אופן ההכנה: מנפים את המצרכים היבשים 3 פעמים ומערבבים בקערה. מוסיפים את השמן, תמצית הווניל והחומץ, ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את המים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים. אופים בתבנית אפייה בינונית משומנת (ניתן כמובן לאפות בשתי תבניות קטנות, או אחת גדולה לקבלת עוגה שטוחה יחסית) בתנור שחומם ל-180 מעלות. זמן האפייה עומד על 40 דקות בממוצע, תלוי בתבנית ו"בעומק" העוגה. ניתן לוודא שהעוגה מוכנה ע"י נעיצת קיסם יבש במרכזה. אם הקיסם יוצא יבש, העוגה מוכנה. אם הוא ספוג ברוטב שוקולד, יש לאפות עוד כמה דקות. רוטב למריחה על העוגה: להכנת רוטב למריחה על העוגה יש להמיס חבילת שוקולד מריר (200 גרם) עם כ 50 גרם מרגרינה בסיר קטן או פינג'ן. לאחר שמקבלים רוטב נוזלי, לשפוך על העוגה ולמרוח באופן אחיד. השאלה שלי היא למה הכוונה בלנפות את החומרים היבשים? איך מנפים? כשאני מנסה להכין עוגת שוקולד (שהמתכון שלה דומה מאוד למתכון הזה) תמיד נשארים לי גושים של קמח, למרות שאני מערבבת הרבה זמן. אולי זה בגלל שאני לא מנפה? מישהו יכול להאיר את עיניי בקשר לאיך לנפות? (קמח ו/או כל דבר אחר?) לאחר מספר דקות שהרוטב מתקרר מעט, ניתן להוסיף עליו סוכריות שוקולד צ'יפס ו\או סוכריות לעוגה צבעוניות או מכל סוג שיש.
 

d a p h n a

New member
בעקרון

ב"לנפות" הכוונה להעביר את החומרים דרך מסננת כדי להוציא מהם דברים שלא אמורים להיות בפנים וגם לאוורר אותם ולפרק גושים. הדרך ה"אמיתית" לעשות זאת דורשת מכשיר הנקרא "נפה", והוא בעצם מסננת דקה עם ידית מכאנית כלשהי העוזרת "לדחוף" את החומרים דרך המסננת. אבל מאחר ואני מניחה שאת רוצה להכין את העוגה עכשיו, ומאחר ואני משערת שאין לך נפה, אם יש לך מסננת דקה (כלומר מסננת עם חורים מאוד קטנים), את יכולה להעביר את החומרים דרך המסננת הזו וזה יעשה את העבודה מצויין.
 

לקשמי

New member
../images/Emo51.gif

אני לא עומדת להכין את העוגה ממש עכשיו אלא בימים הקרובים אבל כשאכין אותה, כבר אדע. תודה לך.
 

d a p h n a

New member
אוקיי, אז אם את בכל זאת רוצה...

נפה פשוטה אפשר בדרך כלל לקנות אפילו בסופר, וזה דבר מאוד זול. באופן כללי זה לא רעיון רע לנפות קמח לפני שמשתמשים בו, כי לפעמים נכנסים אליו חרקים מזעריים שדי קשה לראות.
 

לקשמי

New member
רעיון טוב ../images/Emo13.gif

באמת נדמה לי שראיתי מסננת כזאת בסופר שאני עושה בו קניות בדרך כלל. אני אלך לשם מחר ואקנה את המסננת הזאת. שוב תודה לך.
 
זו עוגה מצויינת!

הייתי מכין אותה המון. לנפות, אגב, כדאי בכל מתכון שמשלב קמח ואפייה.
 

לקשמי

New member
עוד שאלה - מים קרים מול מים רותחים

כאמור, אני מכירה עוד מתכון לעוגה, מאוד דומה למתכון הזה, כאשר ההבדל הוא רק בכמות של הקמח (במתכון השני כתוב 2 כוסות קמח) ובטמפרטורה של המים: כאן כתוב 2 כוסות מים קרים. במתכון המקביל כתוב 2 כוסות מים רותחים. השאלה שלי היא מה ההבדל ביניהם ואיך אפשר לדעת מתי כדאי להשתמש במים רותחים ומתי במים קרים?
 

d a p h n a

New member
אני אגיד לך את האמת....

אמנם אומרים שאפייה זה מדע מדוייק, וצריך נורא להקפיד על הכללים, ויש כל מיני הסברים כימיים ללמה עדיף להשתמש בשיטה אחת ולא באחרת, אבל... אני אופה די מנוסה (תשאלו את גליה
), וב-90% מהזמן אני מתעלמת מהוראות כמו שהדברים לא צריכים או כן צריכים להיות בטמפרטורת המקרר/החדר וכו', וב-85% מהזמן זה באמת לא משנה בגרוש וזה יוצא טעים באותה מידה. הייתי אומרת שאם במתכון כתוב מים קרים, תשתמשי במים קרים. אבל סתם כאופציה להסבר, יכול להיות שבמתכון השני לא מנפים את הקמח והקקאו או לא מנפים כל כך הרבה? כי אז ייתכן והם משתמשים במים רותחים כדי להמיס את הקקאו יותר ביעילות כדי שהמרקם יהיה יותר חלק.
 

לקשמי

New member
באמת לא מנפים

ולא ניפיתי אבל למרות המים הרותחים עדיין היו לי גושים של קמח (למרות שחזרתי וערבבתי שוב ושוב אבל אי אפשר להתעכב על כל גוש).
 

ailag

New member
(דפנה אופה מנוסה!)

(מנה אחת שלה החזיקה אותי צומיומכיפור שלם!)
 

לקשמי

New member
יצאה לי עוגה מעולה ../images/Emo99.gif

הלכתי לפי המתכון השני ורק הוספתי יותר קמח ויותר אבקת אפייה. סוף סוף יצאה לי הפעם עוגה של ממש.
 
אני הצלחתי להכין פנקייקס של ממש

ובתור אחת שמקסימום בישול אצלה זה פסטה, הייתי מאוד גאה בעצמי
 

ailag

New member
ארעב../images/Emo10.gif

השנה אמא שלי בארץ, אז לפחות יש מישהו שיודע לבשל.. אה אה אה! ויש ספרי בישול צמחוניים! הם הופיעו לי במטבח מעצמם
נ.ב. צומיומכיפור = כולל נסיעה באופניים לבית דניאל שהיתה לי קצת ארוכה מדי ובלי לשתות. ועדיין, המג'דרה שלך עמדה באתגר. נ.נ.ב. דפנה גם יודעת להכין בראוניז מעולים .. קצת לפני צומיומכיפור
 
למעלה