איך מנקדים

streetball

New member
ואת המילה

לחשוב אני פשוט מנקד שיר שכתבתי וזה קשה לי מאוד

streetball

New member
סליחה על ההודעות

איך גם את הפעלים אלך אחמוק(עתיד נוכח ח-מ-ק) כשתגדנה(כאשר תגדנה)(עתיד נוכחות) ארצה אהיה אעמוד דרכינו(הדרכים שלנו) לומר, או לאמר(במשמעות "להגיד") אוהב(נוכח עתיד) אודה לכם מאוד!

כנס..

טוב, דבר ראשון אין לי מושג..אבל אני יודעת שיש איזה אתר שמנקד מילים באופן מדוייק... בכל מקרה, רק רציתי שתשלח את השיר

streetball

New member
אוקי

השיר הוא לחברה שלי שיש לה יום-הולדת ביום שישי, הוא עדיין לא מושקע, רק כתבתי כתיבה ראשונית מה שעלה לי בראש אני עוד אסדר את זה ואבדוק טעויות, אבל בנתיים: בִּמְרוּצָת הַזְמַנִים בְּחָלוֹף הַשָּעוֹת אַהֲבָתִי לָךְ גוֹאָה רָק אִיתָך אֶרְצֵה לִהְיוֹת כּׂל שְעוֹשֵה-בִשְבִילֵך כּׂל שְאַחֲשוב הוּא עַלָיִך לְעולָם לׂא אלך לׂא אחמוֹק מִבֵּין יָדָיִך כּשתגדנה עִיתות אַהֲבָה-עֵת לִרְצוֹת כּשיאמְרו יָמִים-עֵת לָשוּב אותָךְ ארצה, אֵלָיִךְ אָשוּב אִיתָךְ אהיה, מִמֵּךְ לׂא אָזוּז פֵּן יִרְצֵה הַגּוֹרָל שְתִפָּרֵדְנָה דּרכֵּינוּ אֵל מולו אעמוד אַרְחִיקוֹ מִנְתִיבנוּ יִתְיַצֵּב וְיׁאמַר-"כִּי גְּבַרְתֶּם עָלָי" יַעֲזוב, יִשָּבֵר- לׂא יִפְגַע-בּאַהֲבָה נִגְמַר כּׂל שְהָיָה לִי לוֹמר אמרתי כּׂל שְיֵּש לְהָגִיד רָק דָּבָר אֵחָד תְּזַמְזֵמְנָה שִפְתוֹתָי קֵרֶן, אוֹתָך אוֹהַב תָּמִיד! הניקוד בקטן לפעמים נראה כמו ניקוד אחר, למשל במילה: "אהבה" הניקוד על הא' נראה כמו צירה כאשר זהו חטף פתח אז אולי כדי שתעתיקו את זה למעבד תמלילים במחשבכם ותגדילו למען תראו טוב יותר.

or99

New member
אני אתקן...

במרוצת - צ"ל פתח בצ' (סמיכות) הזמנים - דגש בז'. בחלוף: ב' - פתח, ח' - חטף פתח. השעות - שכחת את הנקודה בש'. גואה - קמץ בא' (אולי זה רק תפוז מראה פתח) איתך - צ"ל אִתָּךְ ארצה- צ"ל אֶרְצֶה כל - צ"ל כָּל כי יש פה סמיכות. שעושה - הניקוד של הש' הזו הוא תמיד בסגול. הש' השנייה כאן - בסגול. אחשוב - הניקוד הוא אֶחְשֹׁב/אֶחֱשֹׁב (לפי רב מילים) עליך - פתח בל' אֶחְמֹק/אֶחֱמֹק ידיך - פתח בד'. טוב נו... זה יותר מידי. טיפ: אמרת פעם שיש לך גישה לאונ' העברית. שם מן הסתם יש גישה חינם למילון רב-מילים. שם תוכל להקליד מילה ולמצוא את הניקוד שלה בקלות.

הוספת טעות על טעות...הכנסי לכאן...

הכנס(hik-ka-nes)- שורש כ.נ.ס בניין נפעל זמן ציווי. הטיות- הכנס, הכנסי, הכנסו, הכנסנה. בניגוד ל"הכנס"(אם מישהו מתבלבל בגלל הדמיון בכתב) (hach-nes) שורש כ.נ.ס בניין הפעיל זמן ציווי. הטיות: הכנס, הכניסי, הכניסו, הכנסנה. בניגוד ל"כנס"(kan-nes) שורש כ.נ.ס בניין פיעל זמן ציווי. הטיות: כנס,כנסי,כנסו,כנסנה. ובניגוד ל"יכנס"(jik-ka-nes) שורש כ.נ.ס בניין נפעל אך זמן עתיד ולא ציווי.

C H I M E R A

New member
צודק ../images/Emo8.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo127.gif

אני התלבטתי כאשר כתבתי את זה... לא ידעתי בדיוק אם זה י' או ה' אבל עכשיו זה ברור לי. בכל אופן הכוונה שלי הייתה שההיגוי של המילה צריך להיות עם (i) בהתחלה, ולא "כנס" שבכלל מקורו מהמילה "כינוס".

streetball

New member
תודה רבה

מאוד מודה לכם!התוכלו לתקן שגיאותי עד לסוף השיר? אני צריך להביאו לידיהָ ביום שישי בבוקר ולא יצא לי להיות באוניברסיטה עד אז.

streetball

New member
השיר

זה מה שנשאר כּשׁתגדנה עִיתוֹת אַהֲבָה-עֵת לִרְצוֹת כּשׁיאמְרו יָמִים-עֵת לָשׁוּב אותָךְ ארצה, אֵלָיִךְ אָשׁוּב אִיתָךְ אהיה, מִמֵּךְ לׂא אָזוּז פֵּן יִרְצֵה הַגּוֹרָל שְׁתִפָּרֵדְנָה דּרכֵּינוּ אֵל מולו אעמוד אַרְחִיקוֹ מִנְתִיבנוּ יִתְיַצֵּב וְיׁאמַר-"כִּי גְּבַרְתֶּם עָלָי" יַעֲזוב, יִשָּבֵר- לׂא יִפְגַע-בּאַהֲבָה נִגְמַר כּׂל שְׁהָיָה לִי לוֹמר אמרתי כּׂל שְׁיֵּשׁ לְהָגִיד רָק דָּבָר אֵחָד תְּזַמְזֵמְנָה שִׂפְתוֹתָי קֵרֶן, אוֹתָךְ אוֹהַב תָּמִיד! והפועל "אלך", עתיד מדבר

sagsag

New member
לא אמורים לרשום היכנס / היכנסי?

על פי כללי הניקוד החסר

C H I M E R A

New member
חחח טעות על טעות על טעות! ../images/Emo8.gif

אם אין ניקוד אז צריך להוסיף י'! (וגם יצא חרוז!
)

streetball

New member
הבה ונחזור לשיר שלי

אני מבקש שתתקנו לי את שלושת הבתים האחרונים. לא נעים לי להביא את זה עם טעויות:( המשכתי לנקד את הבית השלישי. כך שיש רק מספר פעלים שאינם מנוקדים ואולי מספר טעויות. ואין אני יודע לנקד את הפועל: "אלך"(עתיד נוכח) הנה שלושת הבתים האחרונים: כּשׁתגדנה עִיתוֹת אַהֲבָה-עֵת לִרְצוֹת כּשׁיאמְרו יָמִים-עֵת לָשׁוּב אותָךְ ארצה, אֵלָיִךְ אָשׁוּב אִיתָךְ אהיה, מִמֵּךְ לׂא אָזוּז פֵּן יִרְצֵה הַגּוֹרָל שְׁתִפָּרֵדְנָה דּרכֵּינוּ אֵל מולו אעמוד אַרְחִיקוֹ מִנְתִיבנוּ יִתְיַצֵּב וְיׁאמַר-"כִּי גְּבַרְתֶּם עָלָי" יַעֲזוב, יִשָּבֵר- לׂא יִפְגַע-בּאַהֲבָה נִגְמַר כָּל שְׁהָיָה לִי לוֹמר אָמַרְתִּי כָּל שְׁיֵּשׁ לְהָגִיד רָק דָּבָר אֵחָד תְּזַמְזֵמְנָה שִׂפְתוֹתָי קֵרֶן, אוֹתָךְ אוֹהַב תָּמִיד!

למעלה