איך מנקים כלי חרס שרוף?

The MVP

New member
איך מנקים כלי חרס שרוף?

במקום לשים את התפוח"א למטה,
שמתי את הבטטה, הגזר והשום למטה.
הבנתי שאסור לשטוף את פנים הסיר אבל הוא שרוף...

בתודה מראש לעונים.

 

raya

Well-known member
סיר חרס....
יש לי סיר דומה.
מצרפת את הוראות השימוש.
גם לי נשרפו פעם תפוחי אדמה, אז ניסיתי לנקות עם סקוטש (משומש, כלומר לא חדש).
חלק מהפחם נשאר - ועקרונית זה לא כל כך מפריע לי.
רעיה

ותמונה של פנים הסיר.....
 

TCHM

New member
הבעיה היא לא הכתמים...הסיר סדוק.

כתמי השריפה ספוגים בחרס שאינו מצופה בגלוזורה ואינם ניתנים
להסרה לחלוטין. כל חומר ניקוי יספג בחימר ויכול לגרום להרעלה!
בנוסף הסיר סדוק ויכול להתפרק בזמן השימוש.
 

TCHM

New member
רק אם הסיר יקר לך...

אולי לצפות את הפנים בגלוזורה בתנור (?), אין לי גם מושג לגבי
מחירים לעבודה כזאת אבל תוכל לפנות למי שעוסק בזה ותתיעץ
לגבי העלות או אם ניתן בכלל (הסדקים).
נסה ב "סטודיו אדמה". (בלי קשר ראה בקטלוג עמוד 31-33)
או אצל כל מי שעוסק באומנות קרמיקה.
כפי שראית רעיה ניסתה לנקות ואני סומך על הידע שלה וכנראה
זה לא ניתן להסרה, בטח לא בעזרת סכין כי הכתמים הם לעומק
החרס.
 

The MVP

New member
הסיר יקר לי כי הוא חדש...

לאחר שימוש ראשון...
אנסה עם סקוטש ישן להוריד את השכבה העליונה
(ללא חומרי ניקוי כמובן ואז אין חשש להרעלה, נכון?)
ואשאל אמנית שאני מכיר מה המשך טיפול...
&nbsp
תודה.
 

שרון 337

New member
אם זה סיר חדש וסדוק הוא לא ראוי לשימוש:

אם הוא סיר חדש כדברייך,אולי כדאי לנסות לדבר עם בעל החנות ,ממנו רכשת את הסיר,
בקשר לשיפוץ ולמילוי הסדקים,שלא יתפרק לך הסיר בזמן הבישול.
 

The MVP

New member
עפ' מה אתם קובעים שהסיר סדוק?

סיר חרס שהוא שרוף הוא בהכרח גם סדוק?
&nbsp
לא הבנתי.
&nbsp
מצורפת תמונה של הכלי לאחר שיוף בסקוטש.
&nbsp
תודה!

 

TCHM

New member
לא צריך להיות מומחה בהנדסה קרמית בשביל לראות אותם...

בתמונה סומנו חלק מהסדקים.
סדקים בגלוזורה זה לא נורא ואפילו יפה לפעמים.
סדקים בחרס שמיועד לבישול זה לא טוב!
בתמונות שצרפה רעיה...אין סדקים.
בתמונה המצורפת יש סדקים וחלקם מסומן.

 

פוקסי99

New member
אני עושה כך

בהום סנטר ניתן לרכוש סכין גילוח לגירוד בעלת להב בצד אחד ברוחב של כ3 ס"מ,
ואז פשוט מגרדים את השרוף והסיר חוזר להיות מבריק.
אני מנקה כך מחבתות.
לאחר גירוד החומר הקשה אני עובר על הסיר עם מטלית לחה ומשחת אסטוניש.
אני גם מקלף את השכבה השרופה מהכריים הכרמיות זה קל ומהיר.
ואין מה לחשוש לא משאיר שריטות.



 
יש לי סיר חרס, אך אין לי מכסה,

אם אני יאפה בו בשר עם תפ"א ואכסה בנייר כסף ייצא לי כאילו היה מכוסה עם מכסה מחרס?

יש הבדל בטעם אם זה בפיירקס או בחרס?
 
למעלה