איך מנקים עצמות בקר שקונים בשוק?

adigreen

New member
ראיתי בשוק רמלה עצמות בקר מנוסרות שרק שרפו את הפרוה החיצונית

 

TCHM

New member
היי...

  1. השריפה צריכה להעשות כמו שצריך, שלא ישארו שאריות שיער ולשרוף גם את העור..
  2. מגרדים בעזרת סכין, לא בחיתוך אלא בגירוד את כל שכבה החיצונית כולל העור השרוף עד שרואים את מעט הבשר שצמוד לעצם.
  3. לשטוף היטב ולהכניס לקערה, להוסיף מים קרים מאד עד כיסוי.
  4. להעביר למקרר ללילה, השרייה במים קרים מוציאה את כל שארית הדם והעצם תהיה בהירה בבישול.
  5. לשטוף שוב היטב ולהכניס לסיר עם מים ולהביא לרתיחה, לבשל חצי שעה ולשפוך את הנוזלים, לשטוף שוב את העצמות.
  6. בישול רגיל, 3-4 שעות או קצר יותר בסיר לחץ.
זאת הדרך, אין קיצורים, זה מיועד בעיקר להכנת רגל קרושה או מרק רגל
טוב.
לחמין או תבשיל אחר לקנות עצמות מח נקיות לחלוטין.
 
למעלה