איך מסבירים לאמא ?

ענתי44

New member
איך מסבירים לאמא ?../images/Emo188.gif

בימים האחרונים אמא שוב במצב ירוד. בקושי מדברת, מצוננת, חום, אומנם לא גבוה אבל מתמשך.אתמול בלילה ראיתי שהמיטה ספוגה בפיפי. אמא לא רצתה שאחליף את מצעיה. הייתי צריכה להאבק בה מחד, ולהזהר לא להפעיל לחץ עליה כדי שלא תקבל איזה מכה. היא כל כך חלשה. במאמץ ובהתנשפות הצלחתי להושיב אותה על הכסא ולהחליף לה לנקי. בימים האחרונים לפני השינה אני מכינה לה חלב חם עם דבש וזה עושה לה טוב. אבל היא לא הצליחה לשתות את זה וירקה את התרופה להורדת חום. והלכה לישון כועסת. באמצע הלילה היתה סופת ברקים ורעמים. ואמא פחדה. ישבתי לצידה והחזקתי לה את היד, סיפרתי לה שהרעמים זה כי הגשם קרב ושהוא ישקה את הגינה שלה. אבל היא לא הצליחה להרגע. לא יכולתי להכין לה משהו חם לשתות כי היא בצום, הבוקר אמורים לקחת ממנה בדיקות דם. ואני שכבתי אחר כך ערה במיטה ובכיתי, זכרתי איך כשהייתי קטנה והיתה סופת רעמים הייתי מתגנבת למיטה שלה והיא היתה מכסה אותי ומרעיפה עליי מחום גופה וליבה עד שחשתי מוגנת ובטוחה.

אסתרס

New member
הסופה

אמש כשאיחלתי לכולנו לילה טוב ושקט, לאידעתי מה מצפה לי, בחצות החלה סופת ברקים ורעמים גשם וברד.אני מאוד אוהבת להתכרבל במיטה כשיש סופה בחוץ. שמעתי לפתע דלת נתרקת החלטתי ללכת לבדוק אולי נכנס גנב בחסות הרעמים, למרות שהכלבה היתה שקטה וישנה למרגלות שלמה שנה עמוקה. הלכתי לסלון ונכנסתי לשלולית. הדלקתי את האור ולא ראיתי שום נזילה מהגג, הסתכלתי סביב וראיתי שכל הסלון והמטבח מוצפים מים. השטיח ספוג,נכנסתי לפניקה, אף פעם לא היתה לנו הצפה בבית.דוקא התכוננתי לקראת החורף והזמנתי גגן שיבדוק ויכין את הגג לחורף. אז איך הגעתי להצפה. ובכן ירדו במשך כשעה כחצי מטר גשם!!! זאת אני יודעת לפי דלי ריק שעמד בחוץ, בערב הוא היה ריק ובבקר מלא עד שפתו במים. המים עלו בחצר וגלשו לרחבה חלחלו מתחת למסילות דלת הסלון והציפו את הבית. בשעה 0200 עמדתי וגרפתי את המים מהבית , ביד אחת כי שמאל נותחה יום קודם. זו היתה חוויה מספר אחת. "חוויה" עצובה נוספת קרתה הערב: שלמה נכנס לשרותים והתישב במקום על האסלה - על הרצפה, אבל מאחורי הדלת. אל תשאלו יותר טוב איך הצלחתי להוציא אותו משם! ואיך הוא התנגד ואיזה כח פתאום היה לו . כמובן הוצאנו מיד את הדלת . האמת שכל הזמן חששתי שדבר כזה עלול לקרות וחיפשתי נגר שיהפך את פתיחת הדלת כלפי חוץ, ולא מצאתי, אולי יש למישהו נגר שמוכן לעשות שינוי כזה? ביי ולילה טוב ושקט שיהיה לכולנו

טיקו1

New member
כיוון חדש לדלת

אולי במילב"ת תוכלי לקבל ייעוץ להתקנה כזו. צר היה לי לקרוא איך בילית את הלילה. החלמה מהירה .רותי

ronnyw

New member
toilet door

Still abroad, that's the reason for the English We solved the exact same problem by replacing the door with harmoinka door. Cheap and easy to install. I will give more details while back in Israel.

אסתרס

New member
תודה לטיקו +ronny + תרופות

כבר היום הבטיחו לי שתי חברות שיתנו לי טלפונים של נגרים שמוכנים לתיקונים כאלה, נכון אני שוקלת גם הרמוניקה,זה מוכרח להפתר בשבוע הבא, בנושא התרופות אני רוצה לשמוע מחברות \ים הפורום איזה תרופות אתם משתמשות שעבורן אתם משלמים כסף וכמה. מידע יעזור לי בהערכות לקראת סל התרופות !!!

נילי41

New member
בנושא התרופות../images/Emo184.gif

הי אסתר, נראה לי שבקשתך בנושא התרופות הלכה לאיבוד בין כל הנושאים החשובים האחרים שצצו ועלו פה לאחרונה, כמו כיוון הדלתות בשירותים, נזקי הסופה ועוד. אז ככה - אנחנו נאלצים לשלם עבור איביקסה 600 ש"ח, ובגלל שזה מאוד יקר לנו אני קונה את הממוקס (שהיא תרופה חליפית לאיביקסה ועולה חצי מחיר) ב-300 ש"ח בקופ"ח מכבי (שתי התרופות לא נמצאות בסל הבריאות). כמו כן הריספרדל אינו מוכר כתרופה בסל לחולי אלצהיימר. בקבוקון קטן של תמיסה שמכיל 30 מ"ל עולה לי כ-200 ש"ח במכבי. בנוסף אני קונה את כל יתר התרופות שבעלי מקבל עבור תחלואיו האחרים, אבל אלה הן תרופות שנמצאות בסל הבריאות כשבס"ה עלות התרופות לחודש היא כ-600-700 ש"ח.

ronnyw

New member
תרופות -עוד מילה בנושא ריספרדל

אסתרס, מעט המידע שמצוי ביבי: ריספרדל: התרופה הנוזלית (שמיועדת לסרבני תרופות - אבא שלי) עולה גם עולה. (188 ש"ח לבקבוקון שמספיק לחודש) אותה תרופה בכדורים (אמא שלי) - כלולה בסל, אינני זוכרת כמה אחוזי הנחה יש עליה, אבל התשלום הופך ללא משמעי. ואקסילון: הוא אינו אוטומטית בסל, אבל אפשר לעבור איזו וועדת התאמה, ולקבלו בהנחה אם יש אישור מיוחד. יש לחזור על התהליך מידי חצי שנה. נדמה לי שלאחר שלוש שנים - אין יותר הנחה בכלל. מקווה שעזרתי.

zs1957

New member
הסופה

היי אסתרס, מה שלומך ? איך היד? זה ממש מבאס שנכנסים מי גשם לסלון והורסים את השטיחים והריהוט. אני עברתי 3 חוויות כאלו לפני 12 שנים נכנסו לביתנו מים דרך הסלון וכל המרפסת היתה מוצפת בגובה של חצי מטר מים.אני הייתי עם חום ונאלצי לגרוף את כל המים אני זוכרת שהוצאתי דליים רבים של מים. חשוב שתזמיני את הגגן שיבדוק אם הרעפים לא זזו, ומה מקור הדליפה. זה מזכיר לי שעלי לבדוק את ביתה של אמי השכן שלנו בדו הרים טירה ופגע לנו ברעפים לא נראה לי שהוא סידר את הרעפים היות ואחייני סיפר ליע כי כיסו את הגג בניילון. מחר אני אסע לבדוק. רפואה שלמה אסתרס, תשמרי על בריאותך ואל תעבדי קשה זהבה שחם

אסתרס

New member
1957 היי

למה את חושבת שכעסתי, כי שבוע לפני הסופה, כמו אדם מסודר הזמנתי גגן ואמרתי לו תכין את הגג לחורף !!! ותנקה ותחליף ותסדר כל מה שצריך. הוא הגיע עבד על הגג , ירד ,אמר שסידר הכל, שלמתי לו בתודה רבה. אחרי הלילה הנורא , לקחתי סולם( אני בגילי) וטיפסתי וחשכו עיני, הגגן לא ניקה את המרזבים והם היו סתומים מעלים. צלצלתי אליו ב0630 בבקר, ושאלתי אותו איך יכול ליהיות שלא ניקה את המרזבים, ענה : באמת סליחה שכחתי. אז תבוא ותנקה, הרי שילמתי לך בכבוד ולא התמקחתי, ענה אין בעיה היום מיד אני בא, אתם ראיתם אותו? לא? גם אני לא. עליתי שוב בערב אל הסולם ועם כף השתילה רוקנתי את המרזבים ועם צינור השקיה פתחתי הסתימות, והכל עם היד המנותחת שכמובן מאז כואבת מאוד. כמובן שבחיים אני לא אמליץ עליו. טיפש. היום לקחו את השטיח שנזוק לטיפול וזה יעלה כ-1500 שח. וניראה מה עם הביטוח שהם גם לא ששים לתת שירות למשלם הנאמן. יאללה יהיה בסדר.

אשת חיל מי ימצא

אסתר היקרה , את פשוט אשת חייל מיוחדת מאד, גם בטיפול האוהב והמסור בשלמה וגם בטיפול בבית ובכל "הצרות" שנפלו עלייך. שמרי על עצמך ואל תטפסי על הגגות , תבקשי קצת עזרה מהילדים, עלייך לשמור על היד שתבריא ולדאוג להיות בריאה בשבילך ובשביל שלמה. החלמה מהירה ובתקווה שהגשם בשבת הזו לא יציף את הבית , שבת שלום , טובה

ענתי44

New member
../images/Emo45.gif מצטרפת לדבריה של טובה

אסתר את יחידת סגולה אבל תשמרי על עצמך. את יקרה לכל כך הרבה אנשים. גם אני עברתי משהו כזה לפני שנים כשאמא היתה בריאה והיתה בחיפה לטפל בהוריה. חזרתי מהעבודה ערב סגרירי במיוחד, נסיתי להדליק אור ובום עפתי אחורה . מהשקע יצאו מים.... ממש כמו כשמשה היכה על סלע ויצאו ממנו מים. כל הלילה, גרפנו אחי גיסתי ואני מים. את המרזבים נאלצו לשבור כי היו סתומים. והיינו כמה ימים בלי חשמל כי חברת חשמל ניתקה עד שהכל התייבש מחשש להתחשמלות. וגם במקרה זה היה מדובר במי שקיבל מאמא כסף ולא ביצע את העבודה כראוי. שרק נהיה בריאים

zs1957

New member
היי אסתרס

הגגן שלך הוא ממש נוכל. הייתי נותנת את מספר הטלפון לחיים הכט בערות 2 לתוכנית יצאת צדיק. אני חושבת שהביטוח חייב לפצות אותך על הנזק שנגרם. מה גם, שיש לך קבלה מהגגן שהכין את הגגל לחורף. תרגישי טוב. החלמה מהירה כל טוב, זהבה שחם

zs1957

New member
מקווה שאמא מרגישה יותר טוב

היי ענתי, צר לי לשמע שאמא שלך שוב עם חום. אחלת לה החלמה מהירה. עלייך לדאוג להכניס מטפלת למספר שעות כדי שתוכלי להתאוור. את זקוקה לזה. האם תבואי לכנס ב- 6.11.06 ברמת אפעל? ב- 30.11.06 אנחנו לוקחים את אמא שלנו לגסטרואנטרולוג כדי לקבל חוות דעת נוספת להמשך טיפול. כל טוב, זהבה שחם

ענתי44

New member
קיבלתי היום נשיקה

מאמא. וגם בירכה אותי בבוקר טוב. אמא עדיין עם חום, אבל קצת יותר טוב.ושוב התחלנו טיפול אנטיביוטי כי הרופאה שמעה רחש בריאה. אתמול יצאתי לטיול בשפת הים. ישבתי מול הים, נושמת לקירבי את האוויר הצח והמלוח ומתמלאת באנרגיה חדשה. אני עוד לא יודעת לגבי הכנס. ביקשתי חומר ברוסית ואמרו לי שישלחו אליי.וגם דיברתי לגבי מפגש בעיר שלי. נקווה לבשורות מרגיעות בקשר לאמא שלך.מחזיקה אצבעות שהכל יהיה בסדר

למעלה