איך מסבירים להורים ..

פלפורה

New member
איך מסבירים להורים ..

שלום. אני חדשה בפורום, מקווה שפה אני המצא את התשובות לכל אותן בעיות שיש לי עם ההורים. אני נערה בת 17 , אני בחורה שמאוד אוהבת לבלות, מועדונים, חברים, אני יוצאת הרבה. אני גם עובדת בתור מלצרית באולם אירועים וגם אני עובדת פה ושם כשמזדמן בשמרטפות. אני לא הילדה היחידה בבית, מעליי יש עוד שני אחים כבר מעגל גיל 22 ככה שההורים שלי פחות או יותר יודעים מזה להיות נער מתבגר..הבעיה שלי היא כזאת. נוצר מצב שאני מפרנסת את עצמי לבד, זאת אומרת שאת כל היציאות, הבילויים, חשבון הפלאפון, אפילו בגדים אני קונה לעצמי לבד.. המצב לא טוב, פשוט כשאני מבקשת מההורים שלי הם אף פעם לא נותנים לי וככה נהייתי מאוד עצמאית. אבא שלי חסם לי השיחות יוצאות מהפלא כדי שאני לא אדבר הרבה ולא אצטרך לשלם מחירים גבוהים, אז אין לי שיחות יוצאות ומה שקרה הוא שהמחיר חשבון טלפון בבית קפץ, בגלל שאין לי אפשרות אחרת לדבר עם חברות חברים ועם החבר חוץ מהטלפון בזק שבבית ... עכשיו אבא שלי דורש ממני שאני אשלם את כל החשבון טלפון בבית שיש בו את השיחות לסלקום- כי רוב השיחות לסלקום הם שלי. זאת אומרת מדובר פה בסכום של כמעט 600 שקל, וזה הסכום שיש לי עכשיו בבנק.. ושאיתו בעצם אני חיה. ההורים שלי באמת שלא משלמים עליי כלום. לא חוגים, לא רישיון .. כלום. את הרישיון אני משלמת לבד, ואת התאוריה שילמתי לבד. המצב הזה בבית היה ככה גם עם האחים הגדולים שלי, אבל מהדור של האחים לדור שלי יש הרבה הבדל והמותרות והדברים שאני בתור נערה מתבגרת זקוקה להם כן גדלו מאוד ויש דרישות. אני לא יודעת כבר מה לעשות, הם לא מקשיבים לי..וכל היום אני פשוט רבה איתם, ובחיים שלי לא צרחתי על ההורים שלי כמו שאני צורחת בתקופה האחרונה. בבקשה.. מה עליי לעשות ??? ..

ע21

New member
פלפורה יקירתי

יכול להיות שהמצב הכלכלי לא ממש טוב? אולי תבקשי את עזרת האחים שלך. את יכולה להוציא פירוט שיחות ולהבטיח להורים שלך שתשלמי על השיחות שיתבררו כשלך- אם את חושבת שהסכום יקטן משמעותי כרגע אין לי עוד רעיונות ביי בנתיים וחג שמח

faith2

New member
שמעי....

אישית אני לא חושבת שיש סיבה שאת תכלכלי את עצמך לבד. אני מצדיקה אותך שאת אומרת שאלו שני דורות שונים מאוד. אני חושבת שאת צריכה להסביר להם את זה...שאת הילדה שלהם, וכמו שיש זכויות יש גם חובות ואחת מהם שהם יכלכלו אותך. אני לא אומרת ביציאות- יצאיות את ציכה לכלכל את עצמך כי זהו איזשהו מותרות. אבל בקשר לבגדים, שיחות....אני לא רואה סיבה שכזאת. הפתץירון שלי הוא? שבי איתם ותציבו תנאים אחד לשני. בקשר לשימות אני חושבת שישימו לך הגבלה בפלאפון שתוכלי לדבר עד 150 שקל בחודש...(יש אפשרות לחסום את הפלאפון שהוא מגיע ל150 שקל) בקשר ליציאות אמממ אני חושבת שזה צריך לבוא מהכיס שלך- אחריי הכל יציאות ניתן לבטל על מנת לחסוך...ככה שזה לא דבר שלא תוכלי לחיותב לעדיו. בקשר לבגדים? שישימו לך הגבלה בחודש...בדיוק כמו הטלפון.... אממממ....תעדכני אותנו...אני מקווה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר

qt1

New member
בתשלומים שנוחים לך ...

מכיוון שאת מפרנסת את עצמך למעט מזון דיור וכו' שאלו דברים שאי-אפשר ולא כדאי לזלזל בהם כלל. תני לעצמך זמן עם מחשבון , תבדקי כמה את יכולה להפריש לטובת החוב שלך בבית , ותני להם את הסכום שאת כן יכולה לעמוד בו. כמו-כן בררי בחברות הפלאפון מהי האפשרות הזולה ביותר עבורך להיות בקשר עם החבר , אולי עדיף לך לעבור לTALKMAN אני לא מתמצאת בדברים האלה לצערי. יש לך אפשרות SMS דרך האיסיקיו אבל את בטח יודעת , כמו כן , שהחבר יעשה מאמצים ויתקשר אליך בתקופה הקרובה , בהצלחה לך ואין צורך לצעוק על ההורים כי זה לא יעזור.

ע21

New member
יש לי סיפור:

לפני הצבא חברה טובה שלי התחילה לעבוד אצל אבא שלה בחברה (לא שלו) משום מה היא לא פתחה חשבון בנק ואת המשכורת היא בקשה שיעבירו לחשבון של אבא שלה. נהייה מצב שההורים שלה לקחו מהכסף לכיסוי של ההוצאות של הבית (אבא שלה התנהג בכסף כבשלו) עוד בעיה שהיתה לה הם דרשו שכשהיא לוקחת את הרכב לא משנה מה מצב הדלק היא חייבת להחזיר מיכל מלא הפתרון במקרה הזה היה פשוט לפתוח חשבון בנק- אפילו שלא היה לה נעים בהתחלה היא חשבה שאולי ההורים שלה צריכים את הכסף או משהו..
אבל את רק בת 16 ונראה לי לא נכון שאת צריכה לכלכל את עצמך- אולי במותרות זה הגיוני אבל אני חושבת שבגיל 16 הורים יכולים לעזור מהבחינה הזאת (אני כמעט בת 22 ועדיין עוזרים לי)
לפי דעתי הרעיון שנתנו על זה שיגבילו אותך ל 150 ש"ח בפלאפון זה רעיון מעולה עוד את צריכה לדעת שמפלאפון להתקשר לפלאפון ומבזק לבזק עוד לפי דעתי SMS זה לא רעיון משתלם כי גם אם תשלחי מספר SMS ותנסי לערוך ככה שיחה- זול יותר לערוך את זה כשיחת טלפון תנסי ליישם את העצות האלה
וסתם מעניין אותי-ומה יקרה אם לא תשלמי לפי מה שאני מבינה הם לא נותנים לך "זכויות" מיוחדות שיוכלו להלקח ממך

יוליה 16

New member
וואלה גם לי הייתה את הבעיה הזו

ודיברתי עם ההורים .. הסכמנו שעד 100 שקל הם הם מממנים לי את החשבון פלאפון ומעל אני משלמת ..קרה כבר איזה פעם שעשיתי את הקטע של הבזק אבל הם ויתרו לי וזה לא קורה יותר..בגדים אני מביאה להם לקנות לי <בליווי איתי כמובן!, ובגלל שאימא שלי לא אוהבת להסחב איתי הרבה זמן בחנויות אני הולכת לבד עם חברות והיא מביאה לי את הכסף.. הפוך על הפוך אה?
צל"ש לי > ואת השאר.. אני משלמת .. מהביביסיטר.. וזה לא כזה נורא.. יש תקופות יותר מגבילות ויש פחות.. ככה שאת יודעת שאת השטויות שלך את קונה <איפור,יציאות וכו> ואת יודעת מתי להגביל את עצמך ומחליטה מה יותר חשוב לך בזמן מסוים ..

יוליה 16

New member
אגב.. הקטע של הבזק אצלי.. היה מעל

ל800 ש"ח רק מספרים שלי <ביקשו פירוט שיחות> אז אני לא מאמינה שאם תבקשי יפה הם לא יסלחו לך על פעם 1 ועוד שאין לך פלאפון להתקשר ממנו..

למעלה