איך מסבירים לו שהוא כבר לא ילד

yaelia

New member
איך מסבירים לו שהוא כבר לא ילד

התקופה האחרונה קשה לי קצת. ההריון שלי לא קל וטרדות החיים לא קלות גם הן. מסתבר שנוסף על הכל מצטרף גם ש. לחגיגה. האיש הזה עובד שבעה ימים בשבוע, מיליוני שעות ביממה בעבודה שחלקה פיזי מאוד. אם אני לא מכריחה אותו הוא לא לוקח חופש לעולם, הוא מסוגל לתת לי להמשיך לישון בבוקר אחרי שחזר בשלוש לפנות בוקר מהעבודה ולקום עם הללי. אם יש לו חצי יום פנוי הוא מנקה את הבית במקום לשחק 'דום' במחשב או סתם להשלים שעות שינה. תגידו, מה את מעזה להתלונן עם הגבר המושלם שלך... אז ככה שאני דווקא מאוד מתלוננת. הוא מתיש את עצמו ברמות שלדעתי הוא כבר לא יודע איך להפסיק אותן. הוא מעשן ושותה יותר מדי, אוכל ונח פחות מדי (אם אני לא מכינה לו אוכל ודוחפת לו לתיק הוא לא אוכל), הכלי רכב שלו הם זוג אופניים שזאת עוד פעילות פיזית לא קלה (לתזז בעליות של ירושלים). בזמן האחרון הוא מרגיש פיזית מאוד לא טוב ומתעלם מזה בשיטתיות וזה מטריף אותי. לא רק מותשות בגלל העבודה אלא זה נראה הרבה יותר מזה. אני נורא נורא דואגת. היחסים ביננו הם שאנחנו לא מעיקים אחד על השני וכל אחד עושה את הבחירות שלו בחיים, אבל פתאום אני מבינה שהבחירות שלו בחיים לא משפיעות רק עלי אלא גם על הללי ושחלק מהאחריות שלו כלפי הבן שלו היא להיות בריא ולהרגיש טוב ולא לגמור לעצמו את הבריאות בגיל 33. הגוף שלו כבר לא של בחור בן 18 והאנרגיות כנראה גם כבר לא. מה אני עושה עם העקשנות שלו וחוסר היכולת שלו לעצור לרגע ולדאוג לעצמו. מיותר להגיד שאני לא מפסיקה לחשוב על זה ועל ההשלכות של זה על כולנו.

T noki

New member
דברי איתו, שתפי אותו בדאגות שלך

שאת דואגת וחוששת לבריאותו, וכמובן שאת מעריכה את כל העזרה והתרומה שלו למשפחה ולך בהריון וכו' אבל את והללי צריכים אבא בריא ומתפקד לאורך זמן. אולי אפשר קצת להקל עליו, להביא עוזרת מדי פעם במקומו, להכריח אותו קצת לקחת פסק זמן. יש אנשים שמעצם אופיים מתקשים לקחת פסק זמן ולנוח, לאורך זמן קשה לתפקד בלי שינה ובלי אוכל, ואת צודקת, זה פוגע בבריאות. את חייבת לדבר איתו, אבל ברוח טובה, ושיבין את כל ההערכה והאהבה שלך אליו, ולא יראה בזה ביקורת, אלא דאגה כנה לבריאותו. גם לך לא טוב שתדאגי לו כל כך.

גם אני חושבת שכדאי לשתף אותו.

עם כל המרחב שאנחנו נותנים אחד לשני בזוגיות באמת יש דברים שמשפיעים ישירות על כולם ובריאות היא אחד מהם. העובדה שהוא עובד קשה מאוד, לא נח ומפדל בעליות בעירנו היפה יכולה להיות עילה להרגשה רעה בפני עצמה - אבל הייתי באמת כן מתעקשת על כך שלפחות יראה רופא לבדיקה כללית.

yaelia

New member
הוא הלך להבדק היום

אפילו בלי לומר לי. מקווה שבדיקות דם שהוא יעשה יגלו מה שורש הבעיה ואז לפחות נדע מה העניין.

yaelia

New member
לא עוזרת, אני../images/Emo13.gif

הוא לא היחיד שעושה משהו בבית (יצאתי פרזיטית השנה ממה שכתבתי), הוא פשוט לא מסוגל לשבת. שילוב של היפר וקונטרול-פריקיות מפחידה. דווקא דיברנו והוא הפתיע אותי היום והלך לרופא. שלחו אותו למיליון בדיקות דם. אני, מצד שני, כבר סידרתי לנו חופש באוגוסט שבו, אני מקווה הוא ינוח כראוי. להפסיק לדאוג קצת קשה לי בשלב זה.

מעיןבר

New member
נגעת לי בנקודה חדשה

אחד המקורות העיקריים שלנו לחיכוכים זה העובדה שאני חושבת שזיו מגזים לחלוטין בצורת העבודה שלו ובאופן שבו הוא "שורף" את עצמו. היו תקופות שזה היה הרבה יותר גרוע, עם הזמן זה התמתן מצד שנינו. אני למדתי לקבל אספקטים מסויימים בעבודה שלו והוא הבין שלפעמים אין ברירה והוא חייב לישון קצת
אין לי טיפים מעשיים חוץ מלדבר ולהזכיר ולנג'ס קצת לפעמים. זה מסר שקשה לו לעבור אבל בסוף לפחות משהו נקלט. הם חושבים אחרת, יש להם סדרי עדיפויות אחרים, ומשום מה שינה ובריאות מצויים בחלק התחתון של הרשימה
כמו שאנחנו מנסות להיות סופרוומן, הם מנסים להיות סופרמן. "הגבר החדש" מנסה גם הוא לעשות קריירה ובמקביל להיות אב נהדר ובעל שמקל קצת על אישתו שידוע שהיא לא יכולה להיות סופרוומן ללא תמיכה. לך ולי יש מזל שיש לנו גברים נפלאים כאלה, זה המקום שלנו לעזור להם להיות קצת פחות סופרמן.

yaelia

New member
וואי, וואי, איך אני שונאת לנג'ס

כנראה שאין מנוס מזה. אני מאוד משתדלת לתת לו לישון כמה שצריך בשבתות בבוקר או בימים שהוא עובד מהצהריים. לפעמים זה נראה לי כמו 'לופ' שהוא מכניס את עצמו אליו ואין לו מושג איך להפסיק אותו.

נונינקה

New member
לא לנג'ס רק לתפוס איתו שיחה רצינית

הוא כמובן ילד גדול ויחליט מה לקחת מהשיחה, אבל את חייבת להעביר בה את העובדה שזו לא רק הבריאות שלו, אלא גם העובדה שזה משליך על המשפחה. אני הסברתי לאיש, בהקשר אחר, שעכשיו אנחנו משפחה וזו אחריות עצומה של כל אחד מאיתנו כלפי השני והגוזל וזה עבד.

yaelia

New member
הוא יודע את כל זה

הוא לא באמת מתנהג כמו ילד, רק כמו מישהו שלא רוצה להודות שמשהו אצלו לא בסדר. הוא גם מבין את הדאגה שלי ואת האחריות שלו כלפי הלל. מדהים שאיפה שהאחריות הזאת נמצאת בראש שלו (עבודה, פרנסה), הוא לא מסוגל לראות שגם לדאוג לעצמו זה חלק מהמכלול הזה.

מאז

New member
איזה מזל שיש שבת

גם בעלי כזה (מספיק בשעה שהוא בבית יותר ממה שאני מספיקה כל היום. עובד בעבודה עם כאלו לחצים שאותי היו מאשפזים תוך שבוע, ועוד) למזלי יש לנו שבת, שבגלל שאנחנו דתיים מחייבת לקחת זמן אוף מכל לחצי היומיום

למעלה