איך מסבירים לילדה בת 3.7 !!!

MATIGE

New member
איך מסבירים לילדה בת 3.7 !!!

שלום לכם!! שמי גילה ויש לי ילדה בת 3 ושמונה חודשים מקסימה בשם לי, מאוד רגישה ואוהבת משפחה ואת הבית שלה.. אני ובעלי רוצים להתגרש ואין לי מושג איך מסבירים לה דבר כזה.... אם אפשר לעזור לי , אשמח מאוד... חשוב לציין שלפני חצי שנה היא עברה טראומה קשה בגלל שאני הייתי בסכנת מוות ואושפזתי חודש בבית חולים. תודה רבה, גילה.

HilOneT18

New member
there is no easy way...

(i cant wright in hebrew...so forgive me if i make mistakes...) my parents got devorsed when i was 16 so its very different, but i think that the best thing to do is to explain in simple words that you cant stay together but its not her fulet and that you love her no matter what... just be honest with her... you should read the story about "ori´s baloon" just to know what it feels like... i hope i helped...

rotem1212

New member
לגילה היקרה

זה לא קל בהחלט אנחנו הוא כל עולמם , הכי חשוב להסביר שיש לה תמיד אבא ואמא שאוהבים אותה . יש לי רעיון: להכין לוח שעם או מגנט ולהדביק עליהם את התמונות של הילדה שלך ושל אביה, התמונה שלה תהיה באמצע ושלך ושל בעלך יהיו בצדדים התמונות שלה יהיו מחוברות עם חוט גומי לכל אחד מכם והרעיון הוא להסביר לה שגם אבא רחוק מהבית הוא עדיין אוהב את לי , חשוב גם להכין אותה ולהסביר לה שיש בתים בהם לילדה אין אבא שגר בבית עם אמא אלא גר בבית משלו וכך לילדה יש 2 בתים ו 2 חדרים , חשוב לדעת שככל שהגיל יותר צעיר ההלם קטן יותר , אין לנו מושג כמה ילדים הם סתגלתנים , אני מאחל לך בהצלחה תרגישי נוח ליצור איתי קשר ביי

rotem1212

New member
לגילה היקרה

זה לא קל בהחלט אנחנו הוא כל עולמם , הכי חשוב להסביר שיש לה תמיד אבא ואמא שאוהבים אותה . יש לי רעיון: להכין לוח שעם או מגנט ולהדביק עליהם את התמונות של הילדה שלך ושל אביה, התמונה שלה תהיה באמצע ושלך ושל בעלך יהיו בצדדים התמונות שלה יהיו מחוברות עם חוט גומי לכל אחד מכם והרעיון הוא להסביר לה שגם אבא רחוק מהבית הוא עדיין אוהב את לי , חשוב גם להכין אותה ולהסביר לה שיש בתים בהם לילדה אין אבא שגר בבית עם אמא אלא גר בבית משלו וכך לילדה יש 2 בתים ו 2 חדרים , חשוב לדעת שככל שהגיל יותר צעיר ההלם קטן יותר , אין לנו מושג כמה ילדים הם סתגלתנים , אני מאחל לך בהצלחה תרגישי נוח ליצור איתי קשר ביי

moon light boy

New member
שלום גילה!

שמי רון, ההורים שלי התגרשו כשהייתי בן 4, ברור שזה לא היה לי קל וכך גם לילדתך. ההורים שלי לא ממש הסבירו לי מהמ זה אומר וכל זה, הם פשוט קראו לי ולשתי אחיותיי שגדולות ממני ב- 6 וב- 4 שנים ואמרו לנו שהם מתגרשים, אחיותי בכו... אני לא ממש הבנתי מה זה אומר....שאלתי את אבא שלי למה הוא לא בוכה.. לא הבנתי מה כל הסיפור. אני חושב שאת צריכה להסביר לביתך שאת ובעלך כבר לא ממש אוהבים אחד את השני וכו´.. והיא כבר תבין.. אבל אם את יכולה תמנעי ממנה את זה ואל תתגרשי... זה לא קל..בעיקר לילדים.. רון.. "הכל כבר ידוע מראש אנו כאן להעביר את הזמן..."

אני מציאה

שתמצאי זמן שאת ובעלך יכולים לשבת ולהסביר לה את זה ... אצלי זה עזר (ז"א ככה אמא ואבא שלי הסבירו לי ) אני היתי בת כמעט בת 4 כשהם התגרשו. מקווה שעזרתי....

סינסינ1

New member
איך להסביר לילדה

שמי סינסינ1 אני בת 32 וגרושה מזה שנה וחצי. יש לי ילדה בת 5 , כאשר אניובעלי החלטנו להתגרש התייעצתי עם פסיכולוגית אשר אמרה לי להגיד לה את האמת, ואכן עשיתי זאת ישבנו איתה אני והגרוש שלי והסברנו לה שאמא ואבא לא מסתדרים כמו שלפעמים ילדים בגן לא מסתדרים ואנחנו נפרדים, אבא עובר לגור בבית אחר, ואת נשארת עם אמא בבית הזה. ואמרנו לה שאמא ואבא מאוד אוהבים אותה ואבא תמיד יהיה פה בשבילי מתי שהיא צריכה, וכל הזמן לחזק אותה ולהגיד כמה אתם אוהבים אותה. תאמיני לי שילדים מבינים הם חכמים וצריך להגיד רק את האמת, זה קשה מאוד אבל את חייבת להיות חזקה בשביל הילדה ולהקרין לה שזה לא סוף העולם, ושאתם אוהבים אותה.

למעלה