איך מסיחים את הדעת

MaddyD

New member
איך מסיחים את הדעת

שלום, אני תלמידת יב' יש לי ליקויי למידה רבים והפרעת קשב, היום למעשה היום הראשון שאני לוקחת ריטאלין וזה עובד כמו קסם, אני כבר שעתיים יושבת על התחת משננת פסיכולוגיה ואני די זוכרת עכשיו קיבלתי טלפון מחברה על ציון הגשה דוחה באנגלית [72] כפי שכולנו יודעים זה יכול להיות מטלות בית או כל דבר אחר ש'יושב על הראש' איך אני מוחקת את זה מהראש ומבהירה לעצמי שנאי אטפל בעניין מחר? אני יודעת שמחר אני אלך ואתחיל להתמקח [שונאת את זה] עם המורה על ציון ההגשה אבל עכישו אני מאוד מתסוכלת ומתקשה לחזור להתרכז בפסיכולוגיה וכמה המלצות כלליות ללומדים האחרים שבוע לפני כל מגן תתחילו לחלק את החומר בצורה שווה, את החומר הישן יותר תשימו בצמוד למבחן עצמו ואת החדש יותר תלמדו במרוחק יותר, ככה החומר יתאזן בראש ותוכלו להזכר בישן יותר טוב, אני גם ממליצה על שיטת סבבים, נגיד כמו שיש לי בפסיכולוגיה 6 נושאים, 6 ימים. כל יום 2, שני סבבים. את החומר הישן אני לומדת בסבב הראשון באמצע ובסבב השני בסוף, כדי לדעת אותו בצמוד למבחן טוב את החומר שממש נבחנתי עליו לפני שבועיים אני לומדת בסבב הראשון בהתחלה ובסבב השני גם בהתחלה מקווה שהבנתם את הטיפים שלי בהצלחה לכולם ולמי שיצליח לעזור לי [ואני בטוחה שלעוד רבים] בבעיה הכביכול פעוטה , המון תודה.

טיפים להכנה לבגרות

רעיון מצוין - לעשות סבב. מה שרצוי - לעשות סבב ברצף על מקצועות שלא קשורים אחד לשני, אחרת עלולים להתבלבל.

MaddyD

New member
כמובן../images/Emo45.gif

אבל לא ממליצה על רצף כלל כל 20 דקות חיביים הפסקה כדי לתת לחומר להתיישב במוח זה לא אומר ללכת לחצי שעה למחשב או לללכת לחברה זה 10 דקות של שתיה , עלעול בעיתון ולחזור ללימודים[:

לוח זמנים שונה

צריך לשבת שעה, ולקחת רבע שעה הפסקה, אבל.... גם אם מאד מאד רוצה ללמוד יותר משעה - את לא נותנת לעצמך, אלא לפי מה שקבעת, כך "המוח" שלך יאמין לך, ותוכלי להיות סבלנית יותר בעזרתו, לחכות את השעה.

למעלה