איך מסנכרנים מיילסטון עם אאוטלוק ישירות?

מהנדסת

New member
איך מסנכרנים מיילסטון עם אאוטלוק ישירות?

אין לי אקסצ'יינג' ואני לא מוכנה לעבור לג'ימייל. מישהו יודע איך אפשר לסנכרן את המכשיר ישירות עם אאוטלוק שעד המחשב שלי? תודה.

N641

New member
זו אחת הבעיות עם אנדרואיד

למיטב ידיעתי, אין אפשרות סינכרון ישירות עם אאוטלוק. אם רוצים לסנכרן אנשי קשר עם המחשב חובה לעבור דרך הג'ימייל. איך לא בדקת דבר לפני הקניה? מעבר לחיסרון הזה, יש למיילסטון עוד חסרונות או דברים שאת לא מרוצה מהם?

DToNAToR

New member
תקן אותי אם אני טועה

אאוטלוק היא בסך הכל תוכנת מחשב ולא "שירות". האנשי קשר, לוח שנה, משימות וכו' נמצאים מקומית על המחשב שלך, שלא מתפקד כשרת שירות כלשהו שהפלאפון היה יכול להתחבר אליו. לכן זה הכרחי לייצא את המידע לצד שלישי (ג'ימייל למשל) שכן מתפקד כשרת ולאפשר לפלאפון למשוך משם. זה בניגוד לאקסצ'יינג' של מייקרוסופט שהוא כן שרת ואנדרויד גם מסוגל להסתנכרן איתו. במילים אחרות, לא מדובר בחסרון של אנדרויד כי זה פשוט לא אפשרי טכנולוגית.

N641

New member
אתה טועה בכיוון המחשבה

נכון, אאוטלוק זה לא שירות, זו תוכנה. אבל זו תוכנה שהרוב משתמשים בה לניהול אנשי קשר/יומן. יש אנשים שלא מעוניינים שהמידע שלהם יהיה ברשת אבל ישמר אך ורק על המחשב האישי שלהם ואת זה אאוטלוק מספק. מדובר עם סינכרון פיזי עם המחשב, ללא שרת מתווך. זה אפשרי טכנולוגית במכשירי נוקיה ומכשירי סמרטפון ופוקט פיסי מעל לעשר שנים וכן גם זה אפשרי באייפון. לא מדובר על מגבלה טכנולוגית אלא על תכנון של גוגל האחראית על האנדרואיד אשר רוצה שהלקוח ישתמש רק במוצרים שלה מן הסתם.

DToNAToR

New member
סבבה, לא יודע לגבי "רוב"

אבל בכלליות ולפי ההגיון שלי - אם אתה רוצה שהמידע שלך יהיה זמין ומסונכרן גם מהמחשב בבית, גם מהלפטופ בעבודה וגם מהסמארטפון שלך, אז אתה צריך לערב כאן איזשהו שרת נוסף שכולם מסתנכרנים אליו. אז אני אשמח אם תראה לי איך מיישמים את זה ללא עירוב של שרת צד ג' בכל אחת מהפלטפורמות שהזכרת.

N641

New member
בשביל זה

יש את מייקרוסופט אקצ'יינג' שלכל הפלטפורמות יש חיבור אליו בצורה כזו או אחרת. וכמובן שזה עובר דרך שרת, אבל לפחות זה לא כזה "פרוץ" כמו האופציה של גוגל שאם מישהו עולה על הססמה שלך אז כל "העולם שלך" פתוח בפניו כי הכל מרוכז תחת ססמה ושירות אחד. ושוב אני מזכיר שסינכרון מול שרת זה לא מה שהיא ביקשה. היא ביקשה רק לבצע סינכרון מול המחשב הפרטי שלה ותו לא.

DToNAToR

New member
אחלה, אבל לא ענית על מה ששאלתי

תראה לי איך זה מיושם בכל הפלטפורמות שציינת ללא שרת צד ג'.

N641

New member
לא מבין לאן אתה חותר - סינכרון נתונים על גבי

האינטרנט מחייב שרת צד ג' בכל הפלטפורמות. סנכרון נתונים מול אאוטלוק במחשב פרטי לא מחייב אנטרנט ולא מחייב שרת צד ג'. ואת זה האנדרואיד לא יכול לספק. מה לא ברור?

N641

New member
דוגמאות

למכשירי נוקיה יש את התוכנה ovi suite למכשירי סמסונג יש את התוכנה pc studio וכ'ו כך לכל יצרנית יש את התוכנה שלה. מחברים את המכשיר למחשב או דרך USB או דרך בלוטות' ומבצעים סינכרון נתונים ישיר מול בסיס הנתונים שנמצא במחשב עצמו ללא צורך בשרת צד ג' וללא צורך באנטרנט. לזה התכוונת?

DToNAToR

New member
הנה, חיפשתי בעצמי

אז קודם כל, פתרונות מכל הסוגים קיימים. יש פתרון של סנכרון קבוע ודו-כיווני של גוגל עצמה: http://www.google.com/support/calendar/bin/answer.py?answer=89955 כן, זה יעבור דרך השרתים של גוגל ולא מה שהשואלת רצתה, אבל זה פתרון ששווה לשקול בכל זאת כי זה כן בחינם, זה מהיצרן וזה מציע פתרון מלא יותר מלחבר כבל USB בשביל להסתנכרן. חוץ מזה יש עוד פתרונות של יצרני תוכנה עצמאיים שכן מציעים את מה שביקשתם: http://www.wavestore.co.uk/index.php http://www.markspace.com/products/android/missing-sync-android.html http://www.companionlink.com/products/companionlink.html הפתרונות לא חינמיים, אבל אם ההתעקשות על לא לעבור דרך שרתי גוגל היא גדולה מספיק אז אולי שווה לשלם על אחת מהתוכנות הנ"ל.

N641

New member
מן הסתם יש פתרונות "עקומים"

למה "פתרון עקום"? 1. עולה כסף 2. אין תמיכה רשמית למוצר מצד גוגל 3. בספק אם יש תמיכה בסנכרון מידע בשפה העברית בקיצור, זה לסבך דבר שבכל שאר הפלטפורמות (אפילו מכשירים טיפשים כמו סמסונג ונוקיה S40) מגיע out of the box. זה משהו שכל מי ששוקל קנייה של מכשיר חדש צריך לקחת בחשבון לדעתי. ואגב, שלא תבין לא נכון - בעוד 5-10 שנים כל המידע שלנו יעבור דרך הרשת אם נרצה או לא נרצה. גוגל פשוט מקדימים את המאוחר :)

DToNAToR

New member
טוב, אין לי יותר מה להוסיף

מי שרואה את העניין הזה כגורם חוסם, שבאמת לא יקנה אנדרויד.

מהנדסת

New member
תודה רבה לכולכם,

אתם צודקים. ראשית האייפק שלי מסתנכרן בלי שום בעיה עם האאוטלוק, דרך כבל או בבלוטות'. זה לא עניין של חומרה אלא של תוכנה. שנית כל התוכנות במחיר מלא שבדקתי - 6 במספר לא עובדות עם עברית. היו כל מיני תופעות החל מתקיעת המחשב עובר במחיקת כל המידע בעברית, המשך בקוביות סימני שאלה וכיו"ב. כמובן שהכנתי מבעוד מועד גיבוי מעבר לאייפק על דיסק צרוב כך שלא היתה לי בעיה עם הניסיונות ושחזורים. אין שום תוכנה בשוק כיום שמסוגלת לעשות את זה והחברות המוכרות פתרונות אמרו שהכי מוקדם יהיה פתרון ברביע השני של 2011. אני לא מוכנה שהמידע שלי יהיה באינטרנט. אמנם ניתן לפרוץ גם למחשב שלי או לשרת שלי בארה"ב, אבל זה יהיה יותר מסובך ויותר פלילי מאשר לפרוץ את הקונטקטס שלי ברשת. מעבר לכך אין לי שום אינטרס בטכנולוגיית פוש כי אני ממילא גולשת חופשי דרך האייפק ויש לו פוש מהאינטרנט ישירות. חוץ מזה היתה לי בעיה במענה לשיחות. המכשיר סרב לענות למחצית מהשיחות שלי- למרות שגלגלתי את המסך כראוי. אין לי בעיה עם מסך מגע - האייפק שלי ממשש אותי נפלא אפילו בלי סטיילוס. היתה לי גם בעיה עם המצלמה. בסופו של דבר נסחבתי שבוע עם 3 מכשירים - אייפק בשביל יומן ואנשי קשר, נוקיה משנת טרפופו כדי לענות על שיחות שהמיילסטון מפספס (כי הסיםפ שנותר לי באייפק היה מנותק - מותר רק 2 פעילים על אותו קו) ועם המיילסטון הצלחתי רק לעשות SMS. וכמובן תוכנות מעניינות יפות וחסרות שימוש לחלוטין כמו מצפן, פנס וכיוב'. לפיכך היום ביטלתי את העסקה החזרתי את המכשיר והיתה לי כזו הקלה שאתם לא מדמיינים. החזרתי את הסים לאייפק, ובא לציון גואל. אני חושבת שיש לו בהחלט יתרונות אדירים על פני האייפון - אותו בכלל לא שקלתי לרכוש, אבל יש לו גם המון חסרונות והשניים העיקריים הם חוסר בשלות של המכשיר והטכנולוגיה, והשני הוא אותו חיסרון שיש לאפל - חוסר גמישות של החברה בהבנה בסיסית שיש להתאים את המוצר ללקוחות ולא לכפות על הלקוח. אני אמתין עם שדרוג נוסף . ישחקו הנערים לפנינו, הטכנולוגיה תבשיל, גוגל יתבגרו ואולי יהיה משהו חדש טוב יותר. לפעמים התחרות גורמת לחברות לצאת עם דברים מלאי באגים או לפני שהם הבינו בכלל את השוק ובלבד לצאת עם משהו חדש ונוצץ. שוב תודה לכולכם, אני חשבתי שאין שום סיבה להתפשר על משהו שאינו מספיק טוב. אני בגישה שתמורת 3000 ש"ח מגיע לי משהו מושלם וטוב כמו שהיה האייפק בשעתו (אפילו שקניתי במחיר הזה שניים בארה"ב ועלה לי עוד 200 ש"ח לגייר אותם). חלונות מובייל היא פלטפורמה טובה מאד, שימושית מא דומאד נוחה למשתמש העסקי שבאמת צריך מכשיר לשירותי משרד ולא למשחקים. גם עם האייפק המתנתי עד שהוא היה שנה בשוק ובדקתי היטב עם משתמשים מה יש לו ומה אין לו וידעתי בדיוק מה אני רוכשת. אגב השאלה ששאל אותי מישהו בררתי היטב בסלקום לפני הרכישה קיבלתי מידע מוטעה שאין כל בעיה. שאלתי מפורשות האם יש סנכרון בלי אסצ'יינג ונעניתי שכן ע"י הסוכן. הם פשוט לא יודעים מהחיים שלהם. הם מוכנים למכור את אמא שלהם בשביל לעשות עוד עמלה.

למעלה