איך מספרים לילדה בת ארבע?

נעמי ב.

New member
איך מספרים לילדה בת ארבע?

כשאני חושבת איך לספר לילד על נסיבות הולדתו, שהן על ידי תרומת זרע מבנק הזרע, אני מתלבטת איך להכניס את נושא האבא: האם לחבר את הזרע לבן אדם, אם כי לא מוכר? כלומר האם להכניס את הגורם האבהי , שהרי הזרע שייך לבן אדם מסויים. האם להתייחס לכך שישנו איש טוב לב שתרם את הזרע שלו כדי שאמא תוכל להרות וללדת את ג., או להתייחס רק לצד ולבחירה האמהית ? האם כדאי להוסיף דמות חדשה לחייו, או שזה יוסיף עומס על הקיים? אשמח לעצה מבעלות נסיון.

אושרת@@

New member
רק את האמת וכל האמת ובהתאם לגיל

לשקר אין רגלים,,,,, וזאת דעתי בלבד
בהצלחה

נעמי ב.

New member
תודה, אבל שאלתי אחרת

תודה אשרת, אבל השאלה שלי איך וכמה להכניס את נושא האבא, אותו גבר שתרם את הזרע וששתינו לא מכירות, אבל הוא קיים.

תומילי

New member
זרע הוא לא אבא

האדם האלמוני שתרם את הזרע איננו פונקציה, לדעתי כמובן, להתיחסות בחיי הילד שנולד כתוצאה מכך. הוא תרם חומר גנטי ולא שום דבר נוסף.בחיים לא נוכל להתיחס אליו כאל מישהו שקיים במקום כלשהו(למרות שיכול להיות שהוא קיים אפהשהו)ושיכול להיות משמעותי לילד שלנו. הבן שלי מאד רוצה אבא, אבל הדמות ההיא שעקב תרומתה הוא נולד איננו משחק תפקיד בחייו. הוא בכלל לא מעסיק אותנו כאיזה ישות קיימת, ונראה לי שטוב שכך. לחיות במחשבה שיש מישהו איפהשהו שהוא האב הביולוגי של בני רק יוסיף לעגמת הנפש במידה והיא קיימת עקב המצב המיוחד. לטעמי, לסיכום, צריך להוציא את התורם מהמשפחה - הוא לא חלק ממנה. רעיה

אושרת@@

New member
לאמיתו של דבר,,,,,לא כ"כ יודעת מה

להגיד לך,, אחותי יודעת מי האבא והם בקשר,,,כך שלא חוויתי או אחותי כזאת סיטואציה אבל אני עניתילך ממה שאני מרגישה בפנים,,,פשוט להגיד את האמת שהיא שמשהו נחמד עשה מעשה טוב,,כמובן שזה תלוי בגיל שלו כמה שהוא יבין אותך,,, מה שבטוח בסוף הוא יבין
לדעתי הכי טוב לפנות לקבוצות תמיכה הקשורות למשפחות חד הוריות מבחירה שוב,,,,,,ב-ה-צ-ל-ח-ה ואני ממליצה לך לעיין קצת כמה דפים אחורה בטוח שתמצאי תשובות הולמות יותר מהתשובות שלי, מנשים מנוסות כמובן

תומילי

New member
עוד משהו קטן

אני סיפרתי לתום איך בא לעולם כמו שאמרת " איש טוב שעזר ...." וזהו. את האמת צריך לספר אבל לא חייבים לרדת לכל הפרטים הקטנים. גם אבא ואמא לא מספרים איך ובאיזה תנוחה הביאו את X או Y לעולם. ביי

LimorNimrod

New member
אני לא "מעלימה" את התורם

אבל גם לא נותנת לו משקל יתר. פשוט מציינת שהיה איש טוב שנתן את הזרע לרופא ששם אותו בבטן שלי. אני גם מתחילה את הסיפור בכך שרציתי ילד וחיפשתי אבא ולא מצאתי אבא שאהבתי מספיק. אני חושבת שחשוב לא להתעלם מהתורם=גבר כי אז יש קשר להסבר הכללי של: איך באים ילדים לעולם. אני גם מסכימה מאד אם כל אלא שאמרו שיש להצמד לאמת ולהסביר לפי הבנת וגיל הילד כך שההסבר "יגדל" עם הילד.

TWEETY =^.^=

New member
היי נעמי ../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

ענו לך כבר הכל כמדומני, ומעניין לדעת איך התמודדת לבסוף עם הדלימה, במה בחרת, ואיזה תגובה קיבלת מביתך. אשמח אם תספרי ותשתפי אותנו - ובכלל, אני נפעמת כל פעם מחדש מתשובותיהם של הילדים הקטנטנים האלו.

למעלה