איך מספרים לנער בן 15 שהוא אוטיסט

ורד 1231

New member
איך מספרים לנער בן 15 שהוא אוטיסט

שלום לכולם,
העליתי את ההודעה הזו בפורום אוטיזם והמליצו לי להעלות אותה גם כאן:

שלום לכולם,
בני בן 15 בתפקוד גבוה מאוד, משולב בחינוך רגיל ללא סייעת. הוא אובחן בגיל שנה וחצי . הוא מודע לקשיים שלו אך בחרנו שלא לספר לו על זה שהוא מאובחן. יש לציין שכאשר הוא נמצא בכל מסגרת חברתית, עין בלתי מקצועית לא יוכל לזהות אצלו לקות או קושי. בעוד כשנה הוא כנראה יקבל צו גיוס ובהמשך בגיל 18 יצטרך להתייצב בפני ועדה בביטוח לאומי. אני מוטרדת מאוד מהעניין הזה. אם זה היה תלוי בי והוא לא היה צריך לעמוד בפני הממסד לא הייתי מגלה לו על האבחון,אך מצד שני החשש שלי שהוא ישמע או יגלה את זה במקרה. האם יש הורים שעמדו בפני אותה דילמה? האם יש הורים שעברו את התהליך של התייצבות בלשכת הגיוס וביטוח לאומי שאני יכולה להתייעץ איתם?
תודה,
ורד

TikvaBonneh

New member
לשכת גיוס וביטוח לאומי

אם את מעריכה שלמרות האיבחון הוא יכול להמשיך במסלול המקובל, כלומר לשרת בצבא כרגיל ואחר כך להשתלב בשוק העבודה, אז אין כל צורך לספר לו על האיבחון.
הצבא אינו מקבל שום מידע משום גורם שהוא על איבחונים, ואם את לא תשלחי את האיבחון אליהם, לא יספרו לו כלום בלישכת גיוס.
הוא גם לא צריך להתיצב בביטוח לאומי אלא אם הוא זקוק להכרה בנכות.

ורד 1231

New member
הבנתי מאלוט שלאחרונה יש שינוי בנהלים בצבא

הם מקבלים מידע מביטוח לאומי ומקופות החולים. הוא מוכר בביטוח לאומי. כך שהצבא יודע את האבחון שלו.

TikvaBonneh

New member
קופ"ח מעבירים מידע בלי להחתים אותך על טופס ויתור סודיות?

אני מציעה שתפני אל ביטוח לאומי וקופ"ח ותבקשי שלא יעבירו את המידע לצבא. זה יוריד לו את הפרופיל או יביא לשיחרורו.
לא ידעתי על הנוהל החדש הזה.
אלו"ט נתנו לך משהו בכתב בנושא? עם מי דיברת?

נוהל חדש- עם הצו בקשו אבחונים!!!

כך קרה לחברה לפני כחודש
לגבי להגיד לבן:
כתבת: "הוא מודע לקשיים שלו " - לדעתי ומנסיון אישי עם שתי בנותיי (תפקוד גבוהה כיום הגדולה סטודנטית והקטנה חיילת-מתנדבת) מאד עוזר לילד לדעת גם את השם של הקושי והשלכותיו.
אני מאמינה במה שנקרא "סינגור עצמי" זה מעצים את האדם שיכול להסביר את קשייו ולבקש התחשבות
כמו שהיושב על כ"ג זקוק למעלית (ואת זה כולם מבינים כי רואים)
&nbsp

TikvaBonneh

New member
הם תמיד מבקשים איבחונים

אבל אם הילד לא יודע על האיבחון הוא יגיד שאין לו איבחון.

הם הודיעו למשפחה שהם יודעיםעל האבחנה

הם בנוהל רגיל מהעבר בקשו אבחונים דידקטים לא אבחון על אוטיזם או אספרגר

למעלה