איך מסתדרים אם מישהו שלא אוהבים?

daveScorpions

New member
איך מסתדרים אם מישהו שלא אוהבים?

אני נמצא כבר כשלושה חודשים במסגרת הצבאית שלי עם מישהו שאני לא ממש אוהב, האמת היא שהמצב רוח שלי יכול להשתנות פלאים מהשנייה שאני רואה אותו. אני לא אוהב אנשים שאין להם back-bone שעושים כל מה שאומרים להם לעשות רק כי הם לקקנים צבועים :-| ועוד יותר אנשים שלא בוטחים בי וזה הרושם שאני מקבל מזה שאני מדבר אליו העניין הוא שזה לא "לסבול" בנאדם לשעה שעתיים ביום אלא מדובר בשירות צבאי עם בנאדם כזה עם לבלות איתו לפעמים 24 שעות ופשוט לרצות לברוח מכאן... אולי כדאי לי ללכת לעבוד במקום אחר (זאת אפשרות)

The Guardian17

New member
מוכר...

היי, גם אני בשירותי הצבאי (שנותר ממנו עוד לא מעט) נאלץ לעבוד עם אנשים שלפעמים אני לא אוהב. אני נמצא במקום שנותן שירות לאנשים מסוימים, ולפעמים יש טלפונים. בדרך כלל מי שנמצא לי הטלפונים עונה. אבל משום מה, יש קצינה צעירה אחת שפשוט לא חושבת שהיא צריכה לעזור לשאר החיילים. יש אנשים מכל הסוגים. נראה לי שהצבא מכין אותך (בענין הזה) לחיים האמיתיים שלא כל מי שיעבוד איתך אכן יהיה לרוחך. לטעמי כדאי שתתן צ'אנסים למקום, אולי לנסות לשנות אווירה, תהיה יותר בשלך מאשר להתעסק עם האנשים שאתה פחות אוהב ובכלל - לא לקחת את זה קשה. אם זה באמת מכביד עליך - אל תשאר שם. אמרת לבלות איתו 24 שעות - איפה בדיוק זה קורה ?.. גרדיאן.

daveScorpions

New member
../images/Emo4.gif

לא נראה לי שקשה לראות, לפחות לו, שאני לא מת עליו במיוחד... זה יוצר תחושה לא נעימה בצוות. ואני נמצא במקום מאיישים אותו 24/7 ככה שיש משמרות שאני והוא באותו המקום 24 שעות ביממה או לפעמים 48 שעות באותו החדר נראה לכם שזה יהיה יפה לבקש מהר"צ שלא ישבץ אותי בלילות איתו (זמן שיש רק 2 אנשים צוות)?

The Guardian17

New member
שאלה...

באיזו דרגה הר"צ ? כדאי שתפנה למפקדך ודבר איתו על כך. אם יש מספיק אנשים, לא נראה לי שתהיה בעייה שבקשתך לא תתקבל שינסו שלא לשים אותו איתך. אבל לפני כן, חכה מעט, זאת מהסיבה שלא יווצר רושם של אדם שלא מסתדר "על ההתחלה" עם אף אחד.

daveScorpions

New member
האמת היא ש...

אני יכול לצאת מהצוות הזה כי הוא פוגע לי בבריאות (פיזית) ואני שם רק שלושה חודשים העניין הוא שעכשיו יש המון תחלופה במקום שאני משרת מפקד הגף עוזב הר"צ עוזב ואיתו כנראה עוד 3 אנשים מתוך 7 אנשים שיש כאן.

The Guardian17

New member
שני דברים..

1. אם המקצוע בו אתה עוסק פוגע לך בבריאות - פסול אותו (באם זה "מקצוע" או לא. פשוט לא כדאי שתגרום לבעיות פיזיות בעתיד). 2. אנשים הולכים, אנשים באים.

noosh

New member
אם י משהו שלמדתי בצבא

זה להסתדר עם אנשים שאני לא אוהבת או מסתדרת איתם. בקורס שלי הייתה איתי מישהי בכיתה (לאורך כל הקורס, כי מחליפים כיתות באמצע) שממש לא אהבתי. היא תמיד התייחסה אליי בזלזול וגרמה לי להרגיש כ"כ קטנה ומיותרת. ומה כבר יכולתי לעשות? להגיד שאינ לא רוצה להיות איתה בכיתה? ואז הגענו לאותה חוליה. בסדר. ואז גם הושיבו אותי לידה לכמה חודשים. באמת שזה היה מוציא לי את הרוח מהמפרשים כל בוקר, העקיצות הקטנות שלה וההתנשאות. ומה יכולתי לעשות, לבקש לא לשבת לידה? אז עשיתי שני דברים: שתקתי והמשכתי לעסוק בשלי, והיא בשלה. לא דיברתי איתה יותר ממה שהייתי צריכה, אלא אם כן זה היה לעזור או משהו. שמרתי על פרופיל נמוך לידה, הבלגתי אם היא אמרה משהו שעצבן אותי. להגרר לריבים היה יותר גרוע. ברור שזה לא היה לי כיף, אבל עכשיו אחנו דווקא בסדר. אנחנו אפילו מסוגלות לנהל שיחה ממש קולחת ולעזור אחת לשניה וסתם לשתף בדברים קטנים. לא יודעת מה גרם לשינוי, אבל זו מעין הפסקת אש שכזאת. אני יודעת מה יגרום לה להתחיל עם ההתנהגות המתנשאת, אז אינ פשוט לא מגיעה לזה. למדתי לקרוא אותה, ועכשיו אינ יודעת איך לגשת אליה. ועובדה שזה אפילו הסתדר לטובה. התחברתי עם אנשים אחרים בחוליה, שזה תמיד טוב, גם בלי קשר לאנשים עוינים. מצאתי את הסביבה שלי וזה עשה לי טוב, הרגשת שייכות גם כשהיא קטלה אותי או פגעה בי. ידעתי שהיא לא מייצגת את כולם, שיש אנשים שלא חושבים ככה, וזה חיזק אותי. פשוט סבלנות. זה המצרך הכי יקר שרכשתי בצבא. באמת, לדעת להסתדר עם אנשים ולהפיק מהם כמה שיותר, גם אם הם לא סימפטיים במיוחד. ולדעת להתרחק מהם ולהתגבש עם אנשים אחרים.

או הו!! שאלת מליון הדולאר

נראה לי שמה שלא תהיה התשובה שתמצא לסיטואציה הזו, היא תעזור לך בחיים. אני לא יודעת מה בסוף תעשה, ואיך תתמודד - אני יכולה רק להגיד לך מה עוזר לי. אני מצליחה לעבוד עם אנשים שאני לא אוהבת בזה שאני יודעת שאני לא חייבת לאהוב מישהו בשביל להיות יכולה לעבוד איתו. עוד עוזר לי כשאני מראש מוותרת על חלוקת תפקידים עם אותו אדם ועושה הכל כדי להסתדר לבד ובלעדיו. לא מבקשת ממנו כלום ועושה הכל כדי שלא יהיה מצב שאני תלוייה בו אפילו אם זה אומר שאני עובדת קצת יותר. שווה לי השקט הזה. זה בצד הפרקטי. עוד דברים שעוזרים זה תרגול בלא להיות שיפוטי. אז נכון שלדעתך אין לו עמוד שדרה והוא מלקק ומתלקק. אז? ככה הוא למד לשרוד. מה זה קשור אליך ולמה אתה צריך לשפוט אותו על זה? אולי הוא לא יודע לשרוד בדרך אחרת? שימשיך לעשות מה שעובד בשבילו ואתה תמשיך לעשות מה שעובד בשבילך.

daveScorpions

New member
האמת היא ש...

אני לא בנאדם שנוטה לשפוט אנשים יותר מידי מהר, אני משתדל לא לשפוט אותם בכלל, אבל כשעושים משהו שפוגע בחברים שלי, או פוגע בי (יותר מידי פעמים) אני דיי פוסל את הבנאדם. כשהגעתי למקום שבו אני נמצא כעת הגעתי עם חבר'ה שסיימו קורס אחרי הם באו שלושה ואני באתי לבד, נורא הרגיזה אותי בהתחלה אחת מהם ופשוט שתקתי נתתי לדברים לעבור כי ידעתי שיש מאחורי הקול הגבוה הזה והצרחות מישהי נחמד, פה אני לא חושב שיש לי מה לחפש, אני רואה בנאדם שהעובדה שהוא פה ממש מפריעה לי. יש המון דברים שאני יכול להגיד "יאללה, לא נורא..." אבל כלא בוטחים בי וכשעושים לי Triple Check במיוחד כשאתה גם לא מי יודע מה כזה מומחה פוגעת לי באגו, בנוסף לעובדה שנורא זועקת לי מול העיניים שהוא פשוט מתרפס מול אנשים כי הוא חושב שזאת הדרך להצליח בחיים... אני מבין שלתפוס את הבנאדם לשיחה או לדבר עם האחראי עלינו לנסות להפגיש בנינו כמה שפחות זה עניין שלא עומד על הפרק? כל מה שיש לעשות זה להרים ידיים ולחכות לזמנים טובים יותר?

De-Panther

New member
לדבר עם האחראי תמיד|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

אתה יכול אולי זה אפילו יעזור בקטע הזה של לא לשים אותכם ביחד אבל בנוסף לזה אתה צריך ללמוד איך אתה כן יכול לסבול את הבנאדם אם זה להשתדל כמה שפחות לעבוד איתו(כמו שיעל הציעה) או ללמוד איך לסבול את השטויות שלו(כמו שנוש הציעה)

אם

אתה לא מצליח להיות בחדר אחד איתו, והוא כן מצליח להיות בחדר אחד איתך - למרות שאתה חושב עליו רעות - תכלס הוא יותר מסתגלן ממך - ובסיטואציה הצבאית ידו על העליונה. אני מציעה לך בחום להפסיק להתעסק עם מי הוא מה הוא ואיך הוא מתנהג ותמשיך עם חייך. כמה שתתעסק בעניינים שלו, ותצא משלוותך - ידו תהיה על העליונה. Trust me on that one

daveScorpions

New member
אז בעצם להיות במעיין

לא לתת לטיפוס כזה של אנשים להביא אותי למצב הזה שבו אני נמצא?

ברור!

אחרת אם ינצחו וישלטו בעולם

נעים מאוד יש לי בסיס שלם כזה

אני מסוגל לדבר עם 5-10 אנשים כל השאר לא מסוגל להיות בסביבתם אני רוצה לעבור ולא נותנים לי:(

למעלה