איך מסתדרים ביפן מבחינת שפה ? (ועוד שאלות)

spiderfrommars

New member
איך מסתדרים ביפן מבחינת שפה ? (ועוד שאלות)

היי לכולם !

יפן היא אחד היעדים שהחלטתי שאני חייב לבקר בהם לפחות פעם בחיים, והנה נוצרה לי הזדמנות של חודש חופש כדי לעשות את זה.

הבעיה העיקרית היא שככל שאני מעמיק אני מבין שמחוץ לטוקיו אף אחד לא מדבר או קורא אנגלית. אני מאד מתלבט אם "להכנס" לזה מהסיבה שאני ממש לא מצליח לחשוב איך תייר (זר) יכול להסתדר בעיר ספר שבה אף אחד לא יודע אנגלית... איך מסתדרים וכמה זה קשה/אפשרי/בלתי אפשרי ?

דבר שני, אני מבין שיפן היא לא "המזרח" שאנחנו מכירים מאיזור תאילנד וכו' - שלאן שאתה לא הולך אתה פוגש מטיילים אחרים וכולם חוברים אל כולם ומטיילים ביחד... האם אני עומד למצוא את עצמי בעיקר על הזמן הזה לבד ? איך אני מתקשר עם אנשים מקומיים ומה הסיכוי להכיר שם בחורות מקומיות וסקרניות למשל ?

וכל זה מוביל אותי לשאלה האחרונה - האם בכלל להשקיע את כל החודש ביפן או שלבקר רק בטוקיו וקיוטו למשל, ובשאר הזמן ביעד אחר באיזור (סיאול/הונגקונג/בנגקוק וכו') ?

תודה למייעצים !
 
...

אני לא יכולה לענות על כל השאלות שלך, אבל אני אנסה על מה שאני יודעת.
באמת יפן היא לא כמו "המזרח", עד כמה שאני מבינה. היא לא ממש יעד של תרמילאים, ודי סביר שתטייל לבד.
בקשר לתקשורת עם מקומיים, נראה לי שיהיה לך די קשה בלי לדעת יפנית.
בכל מקרה, לא הייתי בעצמי ביפן, אז קח את מה שכתבתי בערבון מוגבל.
 

mishel s

New member
יפנים

יודעים לקרוא אנגלית. וסביר גם שיבינו משפטים פשוטים כתובים.
לדבר - עם זה יש להם בעיה. במקרה הצורך אפשר לנהל שיחה כתובה פשוטה.
עוד משהו, סביר להניח שלא ממש תהיה באמת בעיר נידחת. מה שנחשב עיר נידחת ביפן הוא פחות או יותר מה שפה בארץ קוראים לו תל אביב.
אם תלך לאטרקציות שבהם מרבים מטיילים לבקר, סביר להניח שמישהו שם יוכל לעזור לך באנגלית.
וגם סביר להניח שזה הטיול שתעשה.

להכיר מקומיים זה קשה.
להכיר מקומיים בגיל שלך, קשה מאוד.
להכיר מקומיים בגיל שלך בלי לדעת יפנית, קשה עד בלתי אפשרי.
זה לא אומר שלא יהיו לך אינטראקציות עם יפנים, אבל אל תצפה שמישהו יבוא איתך לטיול.

לגבי אם להיות ביפן חודש או לא, זה באמת לא משהו שאני יכול להגיד לך.
אני העברתי שנה ביפן, וגם הולך לחזור לשם בקרוב, אבל זה לא אומר שאתה תתחבר.
לעניות דעתי, טוקיו עיר מדהימה והתרבות ביפן מדהימה, במיוחד לזרים שנמצאים בה שהנהים מכל הדברים הטובים בלי לסבול את הדברים הרעים שהיפנים צריכים לסבול.

בקיצור, דרך צלחה, סע לשלום, המפתחות בפנים.
 

BALEDIN

New member
אולי זה שאלה כללית מדי, אבל בגדול

למה הייתה קורה "הדברים הרעים" ו"הדברים הטובים"?
סיקרנת אותי
 

mishel s

New member
בתור זר שנמצא ביפן

פחות חלים עליך כל החובות התרבותיות שמצופים מכל יפני. במיוחד אם אתה גם לא עובד שם, ואז בעצם כל מה שנותר לך זה להנות מהפירות של מה שהעם והתרבות הזאת בנו. ערים מדהימות, שירות חבל על הזמן, אמינות ודיוק ונחמדות עד עין קץ.
למי שמגיע ליפן רק לתקופה קצרה, זה גן עדן ומקום לגלות מלא דברים חדשים שלא חלמת עליהם אפילו.
 

herouth

New member
להיות כמו כולם. לא להתבלט.

תמיד לפעול כקבוצה ולא כאינדיבידואל. להעמיד את המשפחה במקום שני אחרי העבודה ולצאת לכמה שפחות חופשות (אם אתה גבר) ואת הקריירה וההתפתחות האישית במקום שני אחרי המשפחה (אם אתה אישה נשואה). לכבד את מי שמעליך בהירארכיה (מבוגרים ממך, הנהלה, ותיקים בחברה) גם אם הוא אידיוט מושלם. להעמיד תמיד את הצרכים והרצונות של אחרים לפני אלה שלך. להתנצל גם אם אתה לא אשם. לעולם לא להסביר, רק להתנצל. לגדל את הילדים שלך בתוך לחץ עצום של הצלחה בלימודים כולל בית ספר מיוחד אחרי שעות בית הספר, כי מגיל הגן המוסד שאליו הם הולכים קובע את העתיד הכלכלי שלהם. לא לעשות דברים כי ״לא עושים ככה״.

כמובן שיש יוצאי דופן ואנשים שאינם מצייתים לכל הערכים שמניתי. אבל זו התמונה הכללית.
 

spiderfrommars

New member
הממ אם כך הייתי שמח לשאול עוד משהו

לאור כל מה שאמרת, לדעתך שווה לשלב את יפן לביקור קצר של כשבוע ולראות נגיד את טוקיו וקיוטו - בדרך ליעד אחד במזרח ?

כי אם הבנתי נכון זו לא מדינה אידיאלית backpacking מה שנקרא... ומבחינת יפן ההיסטורית/מסורתית קיוטיו היא הכי כזו ואם הייתי שם ראיתי "את כל השאר" מה שנקרא ?

או ששווה באופן מיוחד לראות את המדינה הענקית כולה כמדינה כי החוויה של לטייל בממדינה הספציפית לאורכה ולרוחבה הוא משהו יוצא דופן, ואני לא אצליח לחוות זאת רק מביקור נקודתי בטוקיו-קיוטו (ואוסקה) ?

אשמח לדעת מה דעתך.

אגב, מבחינת הגילאים אני קצת יותר צעיר ממה שמופיע בפרופיל, בכל מקרה להתקשר עם מטיילים - לא חושב שיש פה בעיה על רגע גילאים אם לזה התכוונת ;)

תודה!
 

mishel s

New member
הבעיה הם התקשרות היא

לא עם מטיילים. היא עם מקומיים, הרי שאלת על התחברות עם מקומיים.
עם מטיילים תמיד אפשר להתחבר, יש להם זמן והם באותו מצב, סיטואציה של טיול בארץ שהם לא מכירים בשפה שהם לא מכירים.

קצת לא ברור לי מה בעצם אתה רוצה לראות, כי מצד אחד אתה אומר טיול באקפאקינג שמתקשר אצלי אישית לטיולים בטבע ושינה באוהלים בחוץ ומצד שני אתה מציין בתור יעדי הביקור את טוקיו קיוטו ואוסקה... שהם סופר ערים.

לגבי שילוב של יפן בעוד מקום אחר...
זה תלוי. אם אתה בעצם רוצה לסוע כדי להיות בלאוס או קמבודיה או כל יעד אחר שם ושואל אם שווה לעצור שבוע גם ביפן ולעבור על טוקיו וקיוטו, אז התשובה היא בהחלט כן, מבחינתי.
אם היעד העיקרי שלך הוא יפן ואתה שוקל אם שווה להשאר שם חודש או שמספיק שבוע... אז מבחינתי לא, עדיף כבר כל החודש ביפן. לא חסר מה לראות שם. אני כאמור הייתי שם שנה ולא השתעממתי.
אבל זה גם שיקולים של תקציב. אני מניח שלאוס וקמבודיה יהיו הרבה יותר זולים מיפן (אבל לא יודע באמת, זאת רק הנחה).

אבל אתה יודע, אתה פונה פה לקהל קצת משוחד, כולנו פה מתים על יפן ותמיד נמליץ לך לסוע לשם... :)
 

spiderfrommars

New member
אין לי בעיה עם קהל "משוחד"

בגלל זה אני פה :))

טוב אני אסביר... תראה לגבי באגפאקינג אולי השתמשתי במושג לא הכי נכון. אני לא מצפה לטרקים ושינה באוהלים ביפן , ממש לא. לגבי התחברות עם מקומיים - גם זו לא בדיוק המטרה שלי, השאלה הראשית היתה אם אפשר להסתדר בעצם מבחינת שפה - לשאול שאלות, למצוא כתובות ולנהל שיחה פה ושם. אני מבין שזה לא המצב מחוץ לטוקיו נכון ?

אני מנסה להבין אם זה כמו במזרח - שאתה מגיע לעיר או עיירה להוסטל ויושבים שם חבורה של אמריקאי, הולנדית ובריטי וצ'יק צ'ק מתפתחת שיחה ומתחילים או ממשיכים לטייל ביחד (זה מה שקורה נגיד בתאילנד). או שמחוץ לערים הגדולות אתה מגיע ליעד ורואה שם רק יפנים שלא מדברים אנגלית - ואתה לגמרי לבד .... מבין ?

כי אם זה כמו בדוגמא הראשונה אז אפשר לטייל מבחינתי בשאר המדינה אבל אם זה כמו בדוגמא השניה - אז כנראה שאני מעדיף לשים את יפן כקונקשן ליעד אחר...

אני גם מנסה להבין מה יש לראות ביפן שהוא מאד מיוחד , שאין בקיוטו - מבחינת יפן המסורתית (מקדשים, גנים, גיישות). ואם יש סיבה באמת לתור את כל המדינה באופן מיוחד, או שכדי לטעות ולמצות מספיק לי שבוע לעבור בטוקיו קיוטו ואוסקה למשל....
 

mishel s

New member
אז ככה

באופן בסיסי אני חושב שתוכל להסתדר בכל מקום שתרצה לבקר בו עם המעט אנגלית שאנשים שם מסוגלים. שוב, פשוט מפני שסביר להניח שלא באמת תגיע לחורים אמיתיים. תגיע למה שנחשב חור ביפן אבל יחסית לישראל זה מקום די גדול ומתורבת ומשולט. לגבי תחבורה, עם רכבות לכל אורך ורוחב יפן לא אמורה להיות לך בעיה עם קצת הכנה מראש.
בערים הגדולות כל תחנות הרכבת והרכבת התחתית משולטים כראוי וגם באנגלית. במקומות יותר נידחים סביר להניח שתצטרך להכין לך את היעד כתוב באנגלית או ביפנית (עדיף) כדי שתוכל לראות בעצמך את השלט /כיוון הנכון או להראות לאנשים שיכוונו אותך.

מעבר לזה, עם אוכל גם לא ממש אמורה להיות בעיה, רוב התפריטים מכילים תמונות של המנות כך שאין בעיה לבחור משהו ולאכול בכיף.

לגבי הוסטלים והכרות של אנשים שם, אני לא יכול לעזור לך כי פשוט אין לי מושג. לא הייתי בהוסטלים ביפן. אבל ממה ששמעתי, זה אכן כך.
מטיילים יהיו מטיילים לא משנה איפה הם נמצאים.
אבל יש פה כמה אנשים שאולי כן עשו טיול כזה ויכולים להגיד לך.
אני תמיד לנתי במקומות לטווח ארוך.

לגבי מה יש לראות ביפן שהוא מיוחד...
אם זה בקטע של המקדשים והדברים האלו, אז לפי דעתי לא רק שמספיק טוקיו קיוטו ואוסקה, מספיק אפילו רק קיוטו.
אתה יכול להוסיף את טוקיו אם בא לך לראות עיר אמיתית (לעומת תל אביב נגיד), אבל יכול גם להסתפק בקיוטו ואוסקה (כי הן קרובות ואוסקה היא גם עיר... שונה באופיה מטוקיו, אבל גם עיר).

מבחינתי, מה שיש לראות ביפן זה לא מקדשים וכו, אבל מה שאני חושב שיש לראות ביפן לוקח גם יותר מחודש שהיה, אז סביר שתצטרך להסתפק במקדשים, באינטראקציה עם שירות לקוחות ברכבות ובמסעדות וכו. זה כבר יתן לך חוויה מרעננת שלא חשבת שאפשרית.
 

mishel s

New member
להכיר אותה לעומק

להכיר את האנשים מעבר לקליפה הראשונית של הנמדות.
להבין מה באמת קורה שם.
להתרגל לחיים במקום שפועל אחרת.
לחוות את הדברים הקטנים, ללכת לסופר באופן קבוע, אותו סופר.
ללכת לספר יפני.
להכיר לעומק את סוגי האוכל שיש שם (ואחרי שנה שאני שם עדיין אני לא מכיר הכל וכל פעם מגלה דברים חדשים, באופן מפתיע מגוון האוכל שם עולה בכמה דרגות על מה שיש לנו פה)

בקיצור, החיים עצמם, לא טיול ואטרקציות תיירותיות.
 
טיול חודש ביפן

דבר ראשון אני ממליץ אבל אני אתייחס לכמה נקודות ספציפיות.

מבחינה טכנית זה די קל לנווט, להתמצא, "להסתדר" ולהגיע ליעדי טיולים ביפן. חוץ מחומרי העזר (מפות, אתרים, אפליקציות) יש גם כמעט תמיד שילוט באנגלית למקומות מרכזיים, ותמיד גם בערי ספר תיתקל באנשים שגם אם לא יודעים מילה באנגלית יבינו אותך ויעזרו לך להגיע לייעדך. אגב אני לא כל כך שמתי לב שמצב האנגלית בטוקיו הוא משמעותית טוב יותר מאשר במקומות אחרים אבל יכול להיות שזה רק רושם שלי.

אני לא כל כך טיילתי בהוסטלים ומקומות של מערביים, אבל אני מניח שתרבות הטיול ביחד במדינה היא פחות מפותחת וגם אם היא קיימת היא בעיקר ערים הגדולות. מחוץ אליהן לא פגשתי כמעט תיירים זרים והייתי בדרך כלל הזר גאייג'ין היחידי באיזור (כאשר לא מדובר באיזו אטרקציה מרכזית). אם אתה יחיד הייתי מניח שזה יהיה קצת מבאס לטייל לבד בכל מיני מקומות.

יש המון דברים מיוחדים לראות גם מעבר לטוקיו וקיוטו - בין אם תופעות טבע ושמורות (האי הצפוני הוקאידו, איזור פוג'י, האלפים היפניים), יעדים היסטוריים (הירושימה, נגסאקי), ספורט, תרבות, טכנולוגיה. אין לזה סוף.
 

anigodin

New member
לא מדויק

היפנים אולי לא מצטיינים בדיבור באנגלית אבל בערים הגדולות ובאיזורים המתוירים אפשר למצוא אנשים שמבינים אנגלית אם כי לא בהכרח דוברים אותה.
שילוט באנגלית תמצא בטוקיו בהרבה מקומות וגם בקיוטו ובהירושימה ובמקומות מתוירים אחרים.
אני לא דובר יפנית (עדיין) וכשנסעתי לשם בספטמבר האחרון היפנית שלי הסתכמה במילים בודדות שכמעט כולם מכירים (תודה, שלום וכדומה).
ובכל זאת, הסתדרנו לא רע למרות זאת. המכשול הגדול ביותר הוא בד"כ בנושא האוכל. למרות שברוב המקומות יש תמונות ברורות מאוד של המנה או מודל פלסטיק שלה לא תמיד ברור מה בדיוק המנה מכילה. בשלב מסוים מצאתי איזו אפליקציה בטלפון שסורקת את הכתב ומתרגמת אותו. זה עבד בערך

מה שמקל את העניין זו העובדה שהיפנים מאוד נחמדים ומאוד רוצים לעזור. יצא לי יותר מפעם אחת לקבל שם עזרה ממקומי ולמרות שלא הבנתי מילה ממה שאמר, הבנתי למה הוא מתכוון.

אשר לאן לנסוע - אנחנו היינו שבועיים ביפן והתמקדנו במקומות ש'חובה' לראות אותם בפעם הראשונה - אוסקה (בעיקר בגלל חבר שלי שגר שם), קיוטו והסביבה, הירושימה, טוקיו והאקונה-פוג'י. בחרתי את היעדים האלו בעיקר בגלל שנסעתי עם אבי ובגלל שהטיול שלנו התבסס על רכבות וקצת חששנו להסתבך עם תחבורה ציבורית למקומות נידחים יותר.
בן דודי וחברתו עשו טיול מאוד דומה לשלנו באותו זמן אלא שהם גם ביקרו בדרום-קוריאה ושנגחאי. (התחילו בקוריאה לשבוע, המשיכו לשבועיים ביפן כשהם מבקרים גם באיזורים מחוץ לערים הגדולות וישנם באכסניות ומלונות קטנים וסיימו בשנגחאי לשבוע נוסף). בדיעבד הם אמרו שעדיף היה לסיים ביפן כי המעבר מיפן לסין הוא די שוק תרבותי


משהו שאני ממליץ לך (ולא רק לך): במהלך ההכנות לנסיעה שלנו גיליתי שיש בכל עיר גדולה כמעט (טוקיו, קיוטו וגם באיזור האקונה), ארגונים של מדריכים מקומיים מתנדבים שאפשר להזמין איתם סיור של יום באיזור בו הם נמצאים. לסיור עצמו אין עלות פרט לכך שצריך לשלם את עלויות הנסיעה והאוכל (אם אוכלים יחד עם המדריך) במהלך היום. המדריכים כולם דוברי אנגלית והם עושים זאת בעיקר כדי להתאמן על האנגלית שלהם.
לנו היו שלושה מדריכים:
בקיוטו - מדריכה צעירה וחביבה שדוברת אנגלית מצוין אבל לא מומחית גדולה בידע לגבי אתרי העיר. מה שכן, היא הכירה היטב את מערכת התחבורה הציבורית המבלבלת מעט של קיוטו וזה היה טוב מאוד.
בטוקיו - מדריך מבוגר, פנסיונר מאוד נחמד ומאוד מקצועי ששלח לי ממש קורות חיים שלו ולו"ז מסודר על הדקה כמעט לכל היום.
באיזור האקונה - אישה נחמדה מאוד שממש התחברנו אליה ולמעשה עד היום אני בקשר איתה באימיילים.
כולם בילו איתנו יום שלם מהבוקר ועד שעות אחרי הצהריים.
אם אתה חושב שאתה עלול ללכת לאיבוד קצת (וגם אם לא) אני ממליץ לנסות לתאם עם מדריך כזה. זה גם מאפשר מפגש בלתי אמצעי עם מקומיים ומאוד מעניין מעבר לערך התיירותי של הסיור.
 
למעלה