איך מסתדרים כלכלית עם כל הטיפולים?

אלי ו.

New member
גם אחרי גיל 3 אין בעיה

יש הגבלה על מספר הטיפולים (ל 27 כמדומני) ואם יש ביטוח משלים הוא יכסה את השאר. כל זה בתנאי שלא תספרו לקופ"ח, ולא יהיה כתוב באבחון שתתנו לקופ"ח שהילד סובל מאוטיזם. פשוט צריך לבקש מהמטפלים לכתוב את הסימפטומים ללא האבחון. (קלינאית תקשורת צריכה לכתוב על קשיי השפה הביטוי וההיגוי אבל לא לכתוב שהילד אובחן כסובל מאוטיזם) אם הילד לומד בחינוך המיוחד, לא לספר על כך לקופ"ח בשום אופן!!!
 
איך מסתדרים כלכלית עם כל הטיפולים?

הבן שלי (בן שנתיים וחצי) עדיין לא אובחן באופן "רשמי" (כבר התלוננתי על הבירוקרטיה הנוראית), אבל התחלנו לטפל בו באופן פרטי (גם קופ"ח לא עוזרת במיוחד כי הוא מתחת לגיל 3). ההוצאות הן עצומות וההכנסות לא מספיקות. אני עומדת כבר בפעם השניה מבויישת מול מנהלת הגן כי התשלום חזר. ההורים עוזרים כמה שאפשר אבל זה לא מספיק. אני לא מצליחה לראות את עצמי מפסיקה את הטיפולים שלו עד גיל 3 (שאז קופ"ח תיקח אחריות) ומצד שני אני גם לא רוצה לנלך לטיפול אבל לא יהיה לנו לאן לחזור כי לא יהיה לנו כסף לשלם לשכירות... איך מסתדרים? (מיותר לציין שאנחנו חוסכים שכל דבר אפשרי).
 

sivansof

New member
החזרים כספיים מארגונים שונים

האם ניסיתם לקבל החזרים כלשהם דרך ארגונים כמו ווריאטי, אלו"ט ביטוח לאומי? זה אמנם דורש בירוקרטיה, אבל שווה את המאמץ. חוץ מזה אולי אפשר לקבל סיוע דרך ארגונים כמו פר"ח באוניברסיטה שיכול להקצות מטפלים עבורכם אשר יקבלו הדרכה ויעבדו עם ילדכם. גם התפתחות הילד נותנים טיפולים (גם לילדים מתחת לגיל 3), למרות שזה לא מספיק כמובן. ואם ממש ממש אין ברירה אז המשפחה יכולה להתגייס, ללמוד את השיטה שבה בחרתם לעבוד ולתת שעות. זה פחות מומלץ אבל אני מכירה משפחות שעושות זאת. הרבה הרבה בהצלחה. סיון.
 
למעלה