איך מסתדרים עם המרחק מהמשפחה, כשכרטיס טיסה עולה כמו משכורת?

rigidid

New member
איך מסתדרים עם המרחק מהמשפחה, כשכרטיס טיסה עולה כמו משכורת?

כרגע אני עדיין בארץ, ולמרות שרק לא מזמן סיימתי את התואר ועובד כרגע כאח בבית חולים פסיכיאטרי, הגירה עוד נראית רחוקה ממני לכמה שנים קדימה (צבירת ניסיון, הלוואות וכו').
אני לא בא לשאול כרגע לגבי פרטי הגירה, חפרו על זה בפורום יותר מדי בשנים האחרונות בהן אני קורא שקט כאן.

מה שכן, נושא שקצת מכניס אותי להתלבטות אם כדאי אוסטרליה או מדינה אירופאית, איך מסתדרים עם מחירי הטיסות הלוך ושוב מאוסטרליה לארץ?
חברים אפשר לרכוש בכל מדינה, אבל משפחה תישאר בארץ (הורים, אחיות) וכמובן שארצה לבקרם (ולא להסתפק בשיחות ווידאו דרך האינטרנט). כשכרטיס טיסה עולה כ-7-10 אלף, קשה לדמיין שביקור לארץ יהיה שנתי! אני לא ארוויח בתור אח משכורת מינימום באוסטרליה, אבל גם לא משכורת של מנכ"ל חברת הייטק (לפי פרטים יבשים בגוגל).

איך אתם מסתדרים עם הנושא הזה? הרי לא מעט מכם גם כן עזבו משפחה בארץ, איך מתמודדים עם המרחק ומגבלה כלכלית על אפשרויות ביקור תקופות יותר?
מאירופה, אפשר פשוט לקפוץ על מטוס לרוב בפחות מ-1000 שקלים הלוך חזור לביקור של יומיים-שלושה בספונטניות כל כמה חודשים. אוסטרליה, הטיסה עצמה תיארך כמעט יומיים, וכרטיס טיסה יעלה פי 7+.

עוד לא ביקרתי במדינה, ובטח שלא במצב להחליט אם אליה בוודאות אהגר או למדינה אחרת. אבל כרגע הפרט שציינתי שם אותי בדילמה לא קטנה, ואשמח לדעת איך חברי הפורום מתמודדים עם המצב, או שאולי יש פרט כלשהו שפיספסתי. סה"כ מבחינת פרטים יבשים אוסטרליה או נ"ז מאוד יתאימו לי, חוץ מהעובדה שהם בסוף העולם שמאלה עם כרטיס טיסה בהתאם...
 

ANZ1

New member
אין הרבה הבדל

אתה היום רווק, צעיר, בלי משפחה, וגר ליד ההורים והאחים.
כל מי שמהגר מישראל מתכנן לפני ההגירה לבוא לבקר בישראל פעם בשנה
אחרי שתעשה את התהליך תגלה כמה דברים
- כשתהיה לך משפחה, המשפחה הרחוקה נהיית יותר ויותר רחוקה ומה שחשוב זה המשפחה הגרעינית שלך
- כדי לנסוע לישראל, אתה צריך חופש מהעבודה שלך, חופש מהעבודה של אישתך, חופש בבתי ספר, מזג אויר סביר בישראל, שהמשפחה הישראלית שלך תהיה פנויה ושיהיה לך כסף לכל זה, זה בכל מקרה יקרה שתסע לישראל פעם בשנה שנתיים או יותר, החיים שלך יעברו למקום אחר, אתה לא תרצה לבלות כל החופשות שלך בישראל, יש עוד מקומות מענינים.
תשאל בפורום ישראלים באירופה כמה פעמים הם מבקרים בישראל, אני לא יודע מה יענו לך אבל משער שזה יהיה לא הרבה יותר.
ובכלל , לא בוחרים מקום מגורים בגלל הקרבה לישראל, רוב הישראלים יעדיפו לטוס עוד קצת ולא לגור באירופה הבעיתית מהמון בחינות או ארצות הברית הטיפה יותר קרובה אבל בלי חופש .
- אתה עלול לגלות שהאחיות שלך ירצו להגר אחריך, ואז מרכז המשפחה שלכם כבר לא יהיה בישראל.

או בקצרה, אתה או גר ליד ההורים והאחיות שלך בישראל ורואה אותם פעם בשבוע או גר רחוק מהם וכמעט לא רואה אותם.
אין הבדל גדול אם אתה תראה אותם פעם ב12 חודשים או פעם ב18 חודשים, זה אותו הדבר.
אם אתה מסוגל לגור רחוק מהם, תבחר את המדינה שהכי מתאימה לך.
 

kiwi2b

New member
לא מסכימה, יש הבדל משעותי

אירופה קרובה, וזה משמעותי מבחינת זמן ומבחינת מחיר. לפני שעברנו לניו זילנד גרנו בארה"ב ואפילו זה הבדל משמעותי.
כשאתה גר בהמיספרה הצפונית אתה יכול לקפוץ לארץ, ואפשר לקפוץ אליך. אפשר לראות שיש דיל טוב על טיסות ולנצל אותו לנסיעה קצרה בהתראה של כמה ימים. כאן זה בלתי אפשרי. המחירים בשמים וכשרק הטיסה לוקחת יומיים אי אפשר לנסוע לזמן קצר. הטיסה גם יותר קשה - לאנשים מבוגרים בעיקר (אני חושבת כאן על חברים שהיגרו לאירופה, לפעמים סבתא באה לכמה ימים להיות קצת עם הנכדים).
בנוסף, לוחות הזמנים לא מתאימים. למשל קשה לתאם תקופות של חופשה עם אנשים בארץ.
שלא תבין לא נכון, להגירה לכאן יש גם יתרונות ואני לא מצטערת שעשינו את זה, אבל אין להתעלם מהעובדה שהמרחק העצום מהארץ הוא בעיה.
 

Caput femoris

New member
קודם כל ברוך הבא

ותרגיש חופשי לשאול את שאלות ההגירה שלך.
לגבי הביקורים אני די מסכים עם ANZ.
זה נכון שביקורים בישראל זה פרוייקט הרבה יותר מסובך כשאתה גר באוסטרליה, אבל עם הזמן החשיבות של הביקורים האלה הולכת ופוחתת.
לפני שעברתי לאוסטרליה חייתי באירופה כמה שנים. בהתחלה באמת הייתי רואה את המשפחה כמה פעמים בשנה (בביקורים שלי שם או שלהם אצלי), אבל תכיפות הביקורים פחתה.
אתה מגלה שאנשים - כולל הקרובים אליך ביותר - מאוד שמחים לראות אותך אבל הם עסוקים בענייניהם ולא יכולים להפסיק את שגרת החיים רק כי האח/הבן/החבר מגיע לבקר. ברגע של כנות אולי מי מהם גם יגלה לך שלא ממש בא לו לשמוע בפעם המיליון שהחיים טובים יותר במקום אחר.
גם אתה - שבשנים הראשונות עוד חולם כל לילה על הסביח של עובד / השניצל של אמא / חצי גולדסטאר על החוף בשקיעה מגלה שיש עוד כמה דברים מעניינים בעולם. יותר מאוחר אתה פשוט מתרגל לחיות בקרב בני אנוש ומתקשה להתמודד עם המנטליות הישראלית.

אין מה לעשות. הגירה כרוכה בהכרח בניתוק - לא מוחלט אבל מאוד משמעותי. מי שלא מצליח לעבור את השלב המנטלי הזה יתקשה לדעתי להגר בהצלחה.
 
לא מסתדרים


אני מרגיש אחרת משני עמיתיי לפורום פה למעלה. אני מכיר אנשים שחיים באירופה, ומבחינתם, ביקור בארץ זה עניין של סופ"ש ארוך פלוס לקחת יום-יומיים חופש מהעבודה. בשבילנו, להגיע לישראל זו אופרציה שלמה, שבועות מהחיים, התחייבות כלכלית לא פשוטה, ולהסתדר בטיסות ארוכות עם ילדים קטנים....
.
&nbsp
עוד שני פקטורים שמסבכים את העניין: האחד, שגם אליך לא מגיעים. האחות שקופצת ללונדון תבוא כמובן לבקר את אחיה. אבל אף אחד לא "קופץ" מישראל למלבורן. הפקטור השני הוא הפרשי הזמנים. טלפון או סקייפ להורים אחרי יום עבודה בברלין זה נוח. אבל אם סיימת יום עבודה בסידני, בישראל עכשיו בוקר ואף אחד לא זמין. כשאצלם זמן טוב לדבר, אצלך אמצע הלילה. וזה אומר שכל שיחה דורשת תיאומים והיערכות - ובאופן טבעי התכיפות סובלת מזה.
&nbsp
אם הדברים האלה חשובים לך, אז זה (לדעתי) באמת שיקול משמעותי שכדאי לך להתייחס אליו.
&nbsp
מה שכן, כפי שכתבתי אי-מתי בפורום, ה"עריצות של המרחק"* נושאת בחובה גם אי-אלו יתרונות. אני יכול לחשוב על שניים:
1) כשאתה כבר בא, אולי לא כולם עוצרים את החיים, אבל בכל זאת יש יותר רספקט ונכונות להשקיע בלהיפגש איתך. "החבר שהגיע מאוסטרליה" נמצא בעדיפות קצת יותר גבוהה מ"החבר שהגיע מברצלונה".
2) העובדה שאתה רחוק מחדדת את ההגירה שלך. באוסטרליה אתה תגלה יותר מהר ויותר חזק אם אתה מאלה שחוזרים ארצה או מאלה שנשארים. לאנשים שחיים באירופה, דווקא בגלל המרחק, יש את הפריבילגיה "ללכת עם ולהרגיש בלי" - הם בחו"ל, אבל עדיין רואים את המשפחה (אם רוצים) פעמיים-שלוש בשנה וכו' וכו'. כאן בצד השני של העולם, אתה מנותק מכל זה, וזה מבחן לא רע לרצון שלך להיות מהגר לטווח ארוך. אתה גם מסתדר עם מה שכאן ועם מי שכאן. אם זה חברים מקומיים ו/או ישראלים לשעבר כמוך, המוטיבציה הפנימית שלך ליצור קשרים יותר גבוהה, כי אין לך אופציה אחרת.
&nbsp
*
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Tyranny_of_Distance:_How_Distance_Shaped_Australia's_History
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

zaske

New member
אני בישמעאל עכשיו בביקור, יכול לענות ממה שאני מרגיש

סוגר שבוע ראשון בישמעאל.
המחירים - לא בהכרח כולם יותר יקרים מאוז, אבל כשלוקחים בחשבון שהשכר האוזי הממוצע הוא כפול מהישראלי (במשרות פול טיים, כן?)
פתאום הסכומים האלה לא נשמעים כאלה מפחידים (הסכומים בסופר, כן?)
לגבי טיסות - אכן יקר, אני הגעתי במיוחד עכשיו "רק" בין שנה ורבע לבין שנה וחצי בגלל צרוף נסיבות נדיר שהוזיל לי את כרטיסי הטיסה (לי ולמשפחתי כמובן).
אפשר לסגור שנפגשים באמצע הדרך בתאילנד לחופשה של שבועיים - כן, שני הצדדים משקיעים כסף, אבל אתה לא צריך להרגיש שאתה הולך על קליפות ביצים בבית המארח (לא לכולם יש כסף לשכור בית/מלון כשהם באים לבקר).
אתה אכן מקבל 15 דקות תהילה , שזה נחמד מאוד. אתה הופך למיני סלב.
לא שכחת שום דבר במה שציינת. די ברור לי שאין לי שמץ של מושג מתי תהיה הפעם הבאה שנבקר. אני מכיר מישהי ממלבורן שמסוגלת להגיע לארץ לכמה שבועות פעם בשנה וחצי. הלוואי עליי. זה המחיר, ולומדים להתרגל (או שלא לומדים וחוזרים לישראל, ולא קרה כלום, לפחות תגיד שניסית).
 

Caput femoris

New member
האקונומיסט פיתח מדד שמבוסס על מחירו של הביג מק

כדי לצפות פערים בשער החליפין.
לצורך הפורום אני מציע את מדד איקאה - השוואה בין מחירו של אותו המוצר בין הסניפים באוסטרליה לאלה בישראל. הפערים הם בסביבות 30% פחות באוסטרליה בהשוואה לישראל, וזה לפני שלקחנו בחשבון את חולשתו של הדולר האוסטרלי.
המסקנה היחידה היא שהמחירים בישראל מוטים כלפי מעלה בלי שום הסבר מתקבל על הדעת שאני יכול לחשוב עליו.
 

Sweet Hereafter

New member
ההסבר למחירים המוגבהים בישראל פשוט מאוד:

מסים, מסים ועוד מסים. ע"ע דלק, GST וכו'.
 

ANZ1

New member
זה רק חלק מהעניין

בתחומים שיש מיסים גבוהים אפשר להסביר למה ישראל יקרה
אבל יש תחומים שאין בישראל מיסים
לדוגמא ? אלקטרוניקה ומחשבים
יש רק מעמ, בדיוק כמו בארצות הברית או אוסטרליה
עכשיו תסביר איך מחשב שמיוצר בסין (לנובו) או קוריאה (סמסונג או LG) ונשלח בכל מקרה לצד השני של העולם
עולה בישראל 20-30 אחוז יותר מאשר בארצות הברית או אוסטרליה
(תבדוק דגמים מסוימים ותשווה מחירים)
וזה אגב, רלוונטי גם לישראלים לשעבר שצריכים מחשב עם כיתוב עברית על המקלדת
 

Sweet Hereafter

New member
אני לא יודע לגבי 20-30%

לא בדקתי וגם אין לי כוונה לבזבז על זה זמן.
אני בטוח שאפשר להתעמק ולמצוא את הסיבות. אולי "מסים" לא מסביר 100% מהתופעה אבל לתחושתי זה חלק הארי.

כשאתה כותב "רק מע"מ" אתה בעצם לא מפריך את הטענה שלי כי חלק מהעניין הוא מה שיעור המע"מ. באוסטרליה זה 10%, ובישראל, פעם אחרונה שבדקתי זה היה 18%, לא, בעצם 17.3%, לא, חכה שניה.... כן! 16.776% בדיוק, נכון לעכשיו. רגע, הגיעו חדשות טריות - ברגע זה שר האוצר מכנס מסיבת עיתונאים כדי להודיע ששיעור המע"מ עלרד למשהו בין 15.333% ל-19.9%, על פני שלוש שנים וחודשיים, בתנאי הירח יהיה מלא.
 

rigidid

New member
תודה לכם על התגובות


כמו שציינתם, אני מתאר לעצמי שהמרחק גובה מחיר משלו, והקשר לרוב נחלש אפילו עם קרובי המשפחה.
הדאגה העיקרית שלי היא ההורים, רגשות אשמה שאני "נוטש" אותם בארץ, אבל יותר גרוע למקום שממנו אוכל לבקר באמת רק פעם בשנה במקרה הכי טוב. על ביקורים מצידם יהיה קשה בכלל לדבר, וכנראה שזה יקרה פעם בתקופה ארוכה (לא רק בגלל המחיר, גם אורך הטיסה עצמה לאנשים מבוגרים לא קל במיוחד).

מצד אחד כשאני חושב על הגירה אני לא מצליח לחשוב על מדינה אחרת מלבד אוסטרליה, מצד שני הנתק מההורים (ויותר מדויק מאבא שלי שאני מאוד קרוב אליו) ממשיך להדהד לי במחשבות
.
באירופה, אוכל לבקרם כמה פעמים בשנה, והבית שלי יהיה פתוח בשבילם כמובן גם כן, ועם מחירי הטיסות הם יוכלו לבקר אותי בעצמם כמה פעמים...

בכל אופן, מכאן אני כבר אצטרך לשבור את הראש. טוב שאת התהליך אני מתחיל רק בעוד כמה שנים...

תודה שוב למי שהגיב
.
 

ClearMind

New member
נקודה למחשבה

מחירי הטיסות לאוסטרליה וגם הזמן הכולל של הטיסות נמצאים בירידה מתמדת.
כבר היום אפשר להגיע לאוסטרליה תוך 24 שעות ובפחות מ-6000 דולר עבור זוג הורים+שני ילדים.
עשינו את זה בשנה שעברה וזה היה מוצלח מאוד.

אני מניח שתוך עשור זמן הטיסה יתקצר בחצי הודות לשיפורים טכנולוגיים ובהתאם גם מחיר הטיסות.
 

Sweet Hereafter

New member
בוא/י תראה/י לי איפה את/ה מוצא/ת היום כרטיסים

לזוג מבוגרים וזוג ילדים (לא תינוקות) ב-6000 דולר (אוסטרלי?).

לגבי קיצור זמן הטיסה בחצי - אשרי המאמין. גם אם את/ה צודק/ת, מחיר הטיסה הוא לא פונקציה פשוטה של זמן הטיסה (או פרמטר טכנולוגי כזה או אחר) כך שהספק לגבי הוזלת הטיסות בהתאם אפילו גדול יותר.
 

ClearMind

New member
עשיתי סקר שוק ובחרתי לעבוד עם סוכנות נסיעות אופיר טורס

יש להם youth department ודרכם הזמנתי כרטיסים לזוג מבוגרים + שני ילדים בגילאי 3-6 ב5760$ (אמריקאי) בלבד.
יש להם דילים טובים הן עם אל-על והן עם קתאי פסיפיק. מה גם שהזמנו 5 חודשים מראש.

בעניין המחיר, אני מאמין שמחיר הטיסות ימשיך לרדת בגלל הגברת התחרותיות,ירידת מחירי הדלק ומטוסים חסכוניים יותר.
אז אולי המחיר לא ייחתך בחצי אבל 25% נשמע סביר.
 

Sweet Hereafter

New member
6000 דולר אמריקאי

זה היום סד"ג של 7500 דולר אוסטרלי. הדולר האוסטרלי ירד די חזק מול האמריקאי, ביחס לתקופה שמדובר עליה - לפני שנה פלוס. לאנשים שגרים כאן המחירים הרלבנטיים הם בדולר אוסטרלי.
 
לפני עשור זמן הטיסה היה פי שתיים?

לא זכור לי דבר כזה. וטכנולוגיית מטוסי הנוסעים לא זזה מי-יודע-מה מהר.
 

ClearMind

New member
אתה צודק שהטכנולוגיה של התעופה היא מאוד שמרנית

אך אני בונה גם על כך שבעוד עשור יהיה קו תעופה ישיר בין תל אביב לדובאי וזה יצמצם משמעותית זמן טיסה לאוסטרליה.
וגם ככל שיהיו יותר טיסות כך גם זמן הקונקשינס יתקצר.
 
למעלה