איך מעבדים תמונה כך

גויבא

New member
איך מעבדים תמונה כך

שייצא לה מראה דרום אמריקאי כזה? (אתם יודעים- מן צהוב כתום ישן כזה) אם בא לכם, אפשר להדגים על זאת.

DODO S

New member
אתה מתכוון לתוצאה כזאת ?

אם כן... ואם יש לך פוטושופ גם... אז יש פעולה פשוטה מאוד שעושה את זה אוטומטי... זה נקרא ספייה, sepia tuning, ויש את זה בתוך הפעולות של הפוטושופ (ACTIONS) דורון.

ran refael

New member
מדריך לספיה

פותחים את התמונה בפוטושופ
לוחצים על שילוב המקשים shift+ctrl+U (נמצא בתפריט image-adjusments-desaturate) והופכים את התמונה לשחור לבן
נכנסים לתפריט color balance שנמצא גם כן תחת תפריט image-adjusments קיצור מקשים (ctrl+B)
כעת מכוונים את הערכים בחלון לפי הערכים המוצגים בתמונת המסך המצורפת
ומאשרים O.K
ניתן לשחק עם הערכים של הצבע, אך לא להגזים, בהדפסה הצבעים מקבלים מעט יותר קונטרסט וגוון ממה שנראה על המחשב

גויבא

New member
עשיתי את זה,

אך זו לא כוונתי. הגוון שאני מדבר עליו יווצר אווירה שחם שם, מזיעים, תמיד אמצע היום - נו, דרום אמריקה כזה של פעם.

גויבא

New member
יפה יפה!

זה מה שהתכוונתי! א. מה עשית? ב. מה ההפרעות בתמונה בצד ימין למטה ושמאל למטה? תודה!

SensaiToro

New member
שמח שהצלחתי לקלוע :)

למרות שאני חושב שקצת הגזמתי עם כמה דברים אבל ברמת העקרון זה נעשה לפי הטעם האישי... א. 1. Image=>Adjustments=>Desaturate (כפי שכבר אמרו למעלה) 2. Image=>Adjustments=>Color Balance שם משחקים עם זה לפי איך שרוצים.. אני עשיתי בערך +75 Cyan-Red ו 100- (מינוס מאה) נ Yellow-Blue... צריך לשחק עם הערכים לפי התוצאה שרוצים. הטאץ' הסופי שמוסיף הרבה לעניין לדעתי הוא Filter=>Artistic=>Film Grain שגם שם צריך לשחק עד שמגיעים למה שרוצים מבלי שהאפקט יהיה לא מורגש או מוגזם מדיי מצד שני. ב. ההפרעות שבפינות הן פשוט מברשות (מהמברשות שמגיעות עם הפוטושופ).. חשבתי שזה קצת יוסיף לאווירה של "גלוייה ישנה מדרום אמריקה הלחה" :) בהצלחה!

SensaiToro

New member
וסתם הערה-

לדעתי הציפורים בתמונה הזו קצת מקשות על האווירה הדרום-אמריקאית ויותר נותנות הרגשה של ים-תיכוניות... אם רוצים להשיג תוצאה מושלמת צריך לשים לב לפרטים שמוסיפים לאווירה או גורעים ממנה... למשל הכסא והשולחן שבתמונה ממש תורמים לאווירה לדעתי..

SensaiToro

New member
כן אבל אנחנו לא רוצים לשלוח אותם

לדרום אמריקה, רק לתת אווירה... ולא יודע למה אבל הציפורים המכוערות האלה מעצבנות אותי :) הם כל כך ישראליות שזה מפחיד.. מסריחולות כאלה

למעלה