איך מעבירים את הסרט לקלטת ווידאו ??

kinchi

New member
איך מעבירים את הסרט לקלטת ווידאו ??

יש לי סרט על המחשב בפורמט DV ואני רוצה להעביר אותו לקלטת ווידאו (ואולי גם ל DVD), איך אני עושה את זה ? ראשית מה אני צריך ? (איזה כלים, תוכנות..)

xorenx

New member
אז ככה...

צריך כרטיס וידאו עם יציאות שמתאימות למכשיר וידאו שלך (rca), וצריך תכנה שיודעת להוציא וידאו מהיציאות של הכרטיס. אם את/ה משתמש/ת במחשב pc רגיל אז תוכנה כמו Premier של Adobe יכולה להתאים. אם להוריד לDVD אז צריך כונן שיודע לצרוב DVDs ותכנה מתאימה.

kinchi

New member
יש לי את התוכנה Premier

אבל אין לי כרטיס ווידאו, אני חייב כרטיס ווידאו או שאפשר לעשות את זה אחרת ? אגב, כמה יעלה לי הסיפור הזה ? תודה.

xorenx

New member
אתה חייב משהו שיתחבר לוידאו

למשהו הזה קוראים כרטיס וידאו :) כמה שתשלם יותר, כך הכרטיס יותר טוב. יש הגדרות התחלה (uncompressed, 10bit...) שרצוי שיהיו לך אם אתה כבר קונה. מחיר התחלתי 300 ש"ח

ליגי

New member
ואם יש לי TV OUT

בכרטיס מסך זה גם יעשה את העבודה?אני יוכל ליצא לוידאו דרך התוכנה?

Razi284

New member
כן, TVOUT זה מספיק

אבל יש דרך אחרת להעביר לקטלטת. צורבים את הסרט בפורמט VCD על דיסק רגיל, ואז מריצים את הסרט על מכשיר הDVD הבייתי הרגיל, (במידה והוא יודע לקרוא VCD) מחברים את מכשיר הDVD לוידאו ומקליטים. דרך נוספת היא במידה והמצלמה שלך תומכת בDV in אתה פשוט מחבר את המצלמה באותה דרך שהורדת את הסרט למחשב (דרך הFireWire) ומקליט אל המצלמה (print to tape) אני בטוח שאדובי תומכת באפשרות הזו. ומהמצלמה אתה מקליט לקלטת רגילה. לגבי צריבת DVD האפשרות היחידה היא זו שנאמרה לך, פשוט צריך לקנות צורב DVD שעולה כיום פחות מ-1000 שקל, ולצרוב. או ללכת למקום מקצועי שיעשה לך את זה.

למעלה