איך מעבירים דוגמא מנייר לעוגה?

u z a

New member
איך מעבירים דוגמא מנייר לעוגה?

שלום, אני מתכוונת להכין ליום הולדתה של בתי עוגת מיקי מאוס. הדפסתי ציור (רק ראש), ואני מתכוונת לחתוך את העוגה לפיו. שאלתי היא איך אני מעבירה את הקוים הפנימיים של הציור - עיניים, אף וכו' - לעוגה. יש דרך להעתיק ממש או שאני צריכה, ביד חופשית, לצייר על העוגה? תודה מראש!
 

u z a

New member
אגב, זה לא ציור על בצק סוכר

קראתי את מאמר הדרכה של איילת נתנאל, אך כאן לא מדובר על בצק סוכר. אני מתכוונת ל"צבוע" עם קרמים, סוכריות וכו'. האם שיטת העפרון (לא רעיל?) והטוש תעבוד גם ישירות על עוגה?
 
את יכולה לסמן ע``י חריטת הקוים על

העוגה עם סכין חדה. אם את לא רוצה להרוס את התמונה אז תעתיקי את התמונה לנייר אחר. בעיקרון אם זה קרם זילוף אז יש שיטה של העתקת הציור על ניילון ואז לזלף עליו את הקרם ולמלא אותו, להכניס למקפיא וכשזה קצת התקשה להעביר לעוגה ובזהירות להסיר את הניילון. אני מכירה את זה מקרם חמאה אז אני לא יודעת לגבי שאר הקרמים. אולי הם לא יגיבו טוב לקירור... אני גם מחכה לראות עוד תשובות.
 

u z a

New member
ההקפאה זה רעיון מצוין!

האם קרם החמאה זה הקרם שעשוי מאבקת סוכר, חמאה וקצת חלב (זה שמופיע בספר עוגות יום הולדת, אם את מכירה)? חשבתי להניח על הציור נייר אפיה, להעתיק רק את הקוים שלו בזילוף קרם, להקפיא ולקלף. האם צריך לשמן את נייר האפיה (בעצם הקרם עצמו שמנוני למדי...)? האם מספיק להכניס את הקרם לשקית ולגזור בקציה חור קטן?
 

u z a

New member
אוף, הכנסתי בטעות את ה-! פנימה - ../images/Emo51.gif../images/Emo70.gif

 

u z a

New member
../images/Emo41.gif*|שאלת המשך - קרמים וצבעי מאכל

העוגה מיועדת לילדי הגן, בני 4-5. האם כדאי להשתמש בקרם חמאה (מבחינת טעם. לדעתי הוא לא רע, אבל אולי לכן נסיון בהעדפות של ילדים)? אם לא - באיזה קרם? בנוסף, אני צריכה לצבוע את הדמות בשחור (אוזניים), לבן (עיניים), ורוד (סרט לשיער של מיני מאוס - הדמות שנבחרה) וצבע גוף (לפרצוף). האם כדאי להשתמש בגנאש שוקולד לשחור? האם אפשר לקנות צבע ורוד ולהשתמש בו, במינונים שונים, לסרט ולצבע הפנים? ושאלת השאלות - איך מורחים את הקרם שייראה אחיד? עם מרית או שכדאי לקנות כלי ייעודי (אם קיים דבר כזה, אני אשמח להשקיע בו). תודה מראש!
 
בתור ילדה אהבתי קרם חמאה!

כמובן שעדיף כמה שפחות עם צבעי מאכל לילדים אז שוקולד זה טוב. את יכולה לנסות גם עם שוקולד לבן לשנות גוונים.
 
מורחים אחיד עם מרית ברזל ארוכה כזאת

אבל את יכולה גם עם שפכטל או כל כלי כזה רחב. יש מאמר במתוק.נט על מריחה אחידה. לא יודעת יותר מידי
 

u z a

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifועוד שאלה על אפיה, ברשותכן ../images/Emo9.gif

בד"כ אני אופה עוגת שוקולד במשך 35-40 דק', בחום של 170-175 מעלות. הפעם אאפה את העוגה בתבנית ח"פ גדולה (הגדולה ביותר, לדעתי), עם כמות כפולה של תערובת העוגה. כמה זמן כדאי לאפות? באותו חום? כדאי בטורבו? כדאי לסובב את העוגה במהלך האפיה? (שיטת הקיסם תמיד מלחיצה אותי, ואני לא בטוחה לגמרי איך העוגה מבפנים). תודה מראש על כל תשובה! מבטיחה לעדכן בתוצאה (מחר
).
 

lzabari

New member
תשובות

אפייה- תאפי באותו חום (בלי טורבו - הוא ייבש לך את העוגה) רק שייקח לך קצת יותר זמן.. אם התנור שלך תקין אין צורך לסובב את העוגה זה דווקא ייגרום לצניחה כי אז חודר אויר קר לתנור. דווקא שיטת הקיסם הכי יעילה.. שהקיסם נקי העוגה אפוייה. אם את קונה צבעים מומלץ לקנות צבעי ג'ל ולא הצבעים הפושטיים שזה רק מים צבועים. את יכולה להשתמש בגנאש במקום החור רק כדאי להשתמש בשוקולד מריר שהוא יותר כהה מטבעו. לא נראה שורוד ייתן לך גוון טוב לפנים - תנסי מקסימום תזלפי בלבן. יש ספטולה שאיתה ניתן למרוח קרמים (מעיין "סכין" רחבה עם קצה מעוגל) הייתי הולכת דווקא על זילוף יהיה יותר קל לדעתי. את יכולה להשתמש גם בשמנת מתוקה +פודינג
 

u z a

New member
תודה לכולן על העצות הטובות!

בסופו של דבר החלטתי לקשט עם סוכריות צבעוניות, בהנחה שהילדים יותר יאהבו לאכול את זה. התוצאה לא יצאה משהו, בלשון המעטה, כי עם סוכריות ועם מריחה של קרם עם כפית קטנה (בדקתי בחנות מתמחה ספטולות - הן היו ענקיות!) הדמות לא יוצאת ממש ברורה. ברגע של יאוש, 3/4 שעה לפני שהיינו אמורים להגיע לגן עם העוגה, עברתי קצת על הקוים עם שוקולד מומס. את העוגה אגב אפיתי בדיוק כמו עוגה בכמות אחת (זמן וטמפ'), בדקתי עם קיסם והיא יצאה מעולה! לקח לפעם הבאה: שיטת נייר האפיה מעולה, פשוט לצבוע את כל העוגה ולא רק את קווי המתאר. הנה תמונה של נייר האפיה ואח"כ של העוגה הגמורה.
 

u z a

New member
והנ העוגה

ממש לא משהו להשוויץ בו (נהפוך הוא), אבל בסדר, נו... (השכן, שראה את העוגה כשיצאנו מהבית והתבקש לזהות את הדמות, ניחש שזה שפן או ארנב... העיקר שכלת השמחה זיהתה את מיני
).
 

lzabari

New member
יצאה לך עוגה מתוקה

עצה להבא.. אפשר לגזור את הצורה ואז להניח את הדף ולזלף את קוי המתאר החיצוניים ואז בקוים הפינימיים לתקוע קיסמים להוציא את הדף ולזלף את הקוים הפימיים ואז למלא את המשטחים באמצעות שקית זילוף קטנה ולא עם ספטולה... ויש בכל מיני גדלים
 
למעלה