איך מעבירים כסף מחו"ל לישראל ?

על קו

New member
איך מעבירים כסף מחו"ל לישראל ?

נניח שיש ברשותי סכום כסף זר לא מבוטל (שווה ערך ל 100,000 שח). איך אני יכול להעביר אותו לישראל עם כמה שפחות הפסדים, על מיסים\המרת כסף וכו ?
מראש על כל עזרה.

Benkok

New member
תלוי בך...

אם אתה רוצה אותו בשחור אז כדאי לך להעביר אותו בדולרים עם חבר שחוזר לארץ או בביקור הבא שלך. יש היום בארץ אפשרות לפתוח חשבון מט"ח ולשמור את הכסף בדולרים בבנק בישראל. לגבי מיסים אני לא יודע כי אף פעם לא התעסקתי עם זה. אני חושב שלפי החוק, אם אתה מעביר כסף מחשבון על שמך בחו"ל לחשבון על שמך בארץ אז אין מס כי שניהם חשבונות שלך אבל אל תסמוך על זה כי הבנתי בנושא מאוד מצומצמת. יש המון דרכים להעביר כסף לארץ - ווסטרן יוניון, העברה בנקאית, UPS (מזומן). הכי טוב זה למצוא איש עסקים ישראלי בחו"ל, ולבדוק איתו אם יש לו כסף שחור בארץ שהוא רוצה להוציא. ככה אתה נותן לו דולרים בחו"ל והוא נותן לך (או לאישתך או לפילגש...) ש"ח בארץ...לפעמים זה יוצא הכי זול...

על קו

New member
כן. אבל...

בארץ אני צריך את הכסף בשקלים כמובן ! איפה הכי זול להמיר את הכסף ? האם אני צודק בכך שאני הולך להפסיד הרבה מאוד כסף על ההמרה ? תודה על התשובה.

Benkok

New member
בדיוק על זה אני מדבר...

אם תמצא מישהו עם הרבה כסף שחור בארץ, שרוצה אותו בדולרים בארה"ב אז פתרת את הבעיה. אתה נותן לו $ באה"ב והוא נותן לך ש"ח בישראל... ועל המרה אתה לא מפסיד הרבה כסף, פשוט מעל סכום מסויים (שאני לא יודע מהו) הבנק או הצ'יינג בארץ חייב לדווח לרשות להלבנת הון. גם על זה אפשר להתגבר עם חלפנים בשוק האפור שלא מדווחים שום דבר לאף אחד...וגם נותנים שערים טובים יותר מהבנק. שוב - אני לא ממליץ כי זה לא כל כך חוקי... אם תלך בדרך החוקית של העברה בנקאית והמרה חוקית אז כן. תפסיד סכום כסף נכבד על עמלות ומיסים.

roni861

New member
שלום ידידי! -עזרה

אני בן 19 יזם, מעוניין לשווק בארץ מוצר שמיוצר בסין\תאילנד ,אולי אתה תוכל לעזור לי לממש את רעיוני. אני עכשיו משרת, ולא קיים ברשותי זמן בכדי לנסוע למזרח ליבוא המוצר. מקווה שתוכל לעזור לי בכבוד רב,רוני!

duncken

New member
בנק הדואר

כשהייתי בגרמניה שמעתי שאם מעבירים דרך בנק הדואר לבנק הדואר המקומי (אם יש) אין עמלות. אף פעם לא ניסיתי אבל שווה לבדוק.

על קו

New member
לדעתי

בבנק הדואר לוקחים ריביות יחסית גבוהות על המרה של כסף. בד"כ צריכות להיות אלטרנטיבות כדאיות יותר. תודה על התשובה.

takano

New member
פעם אחרונה

שהגעתי לארץ נכנסתי עם סכום גם כן לא מבוטל(קרוב מאוד לסכום הנ"ל)אין לי מושג לגבי החוקיות של העברת סכומים בשדה התעופה ,אך לא נתקלתי בשום בעיה. לגבי החלפה לשקלים,לדעתי הכי טוב להחליף אצל חלפני כספים (חנויות פזורות לאורך רחובות בן יהודה ואלנבי בת"א*)על סכומים של מעל 1000 דולר קיבלתי שער מציון וגבוה מהשער היציג. עוד אופציה היא להעביר את הכסף לחשבון מט"ח ולחכות לרגע המתאים למכירה.

פ82

New member
תגובה

עד לסכום של 10000$ אף אחד לא מדווח כלום לאף אחד (לא החלפנים ולא הבנקים). סכומים מעל מדווחים למניעת הלבנת הון גם אם תרצה ללכת בדרך הכי חוקית, אם אתה מצהיר שהכסף הוא מתנה או זכייה בתחרות אז עד לשווי של 70 אלף שקל אין מיסים מעל הסכום יש מס של 25%

אMור

New member
התשובה כ"כ פשוטה ומתבקשת

למה להאריך במילים... כיסים וחלפנים - שלא תחשוב אחרת. אגב - "תודה על התשובה" זה החתימה שלך?

למעלה