איך מעבירים ציור לבד רקמה?

איך מעבירים ציור לבד רקמה?

אני במתחילים - יש לי דוגמה פשוטה שאני רוצה להעביר לבד רקמה. איך עושים את זה? אשמח לכל עזרה או קישור להדרכה

maybesure

New member
נייר קופי של מכונת כתיבה

אם הכוונה לרקמה חופשית.
אפשר להשיג בחנויות למכשירי כתיבה.

הקופי לא מתכלך את הבד? או שהשימוש הוא בנייר ה

הקופי הצהוב המתאים יותר לבד.? וטיפ אחר שנתנה לי חברה שולחן אור- ואם אין כזה ניתן לאלתר מנורה מתחת למישטח זכוכית מוגבהת(לאותה חברה יש שולחן מזכוכית ומדף מתחת עליו שמה את המנורה.)

maybesure

New member
יורד בכביסה

וכדאי לסמן מה שפחות: נניח אם יש פרחים שרקומים בתך גבעול אז לסמן רק קוים קטנים איפה שמתחילים התכים, ולא את כל עלה הכותרת.
אני גם משתדלת לכסות את כל הקו ברקמה כך שלא רואים אותו. אם זה לבגד או כיסוי כרית או תיק או משהו שממילא יעבור כביסה - זה לא משנה.
לא הבנתי איך את מעבירה את האיור בעזרת שולחן אור? אם הבד עבה איך את רואה את ההשתקפות?

לרקמה באיור חופשי אני משתמשת בעטים המחיקים, הם נעלמים בחום גיהוץ או פן.

אפשר גם על חלון. ביום כמובן. בלילה זה לא

עובד...
מניחים את התרשים שמחוזק בקו מודגש על החלון, מדביקים עם מסקינגטייפ, מניחים מעל את הבד בצורה ישרה, מחזקים עם מסקינג טייפ. עוברים על קוי התרשים, רצוי בטוש שנעלם במיים, וזהו זה....
אבל אני כמעט תמיד עובדת עם קופי של מכונת כתיבה או חותמות עם דיו לבדים...

השתמשתי בקופי האדום להעביר לבד

עבר מצוין, לא לכלך כלום.
כתוב על האריזה שהדפים הצהובים מיועדים למשטחים כהים יותר, וזה לא התאים לצבע הבד שלי הפעם.

colibri

New member
יש גם עפרון מיוחד לזה

קניתי אחד לפני די הרבה שנים, מאוד נוח בשימוש.
וזה עובד ככה: מניחים מעל הדוגמה נייר אפיה, עוברים על קוי הדוגמה בעפרון, אח"כ מניחים את הבד מעל נייר ומגהצים.
(אני רואה שכבר העברת, אבל אולי להבא...)

05 מיכל

New member
רק צריך לזכור שמתקבלת תמונת ראי...

אז אם אץ מעתיקה אותיות - אפשר להעתיק אותן לצד שמאל של הבד ולעבור עךיהן בתך מכלב כדי לסמן אותן. אם זו תמונה זה בד"כ לא כל כך משנה אם התמונה הפוכה

colibri

New member
או בלי תך מכלב - אפשר

להעתיק את הדוגמה לנייר האפיה בעפרון רגיל, להפוך את הנייר ולעבור על הדוגמה מהצד השני עם עפרון ההעתקה, ואז מתהפך פעמיים...

05 מיכל

New member
אכן, ובמקרה זה יש להיזהר

יש להיזהר מאוד שנייר האפייה לא ייקרע, כי מגע בין עיפרון רגיל לעיפרון המיוחד מנטרל את החומר של העיפרון המיוחד, ואז הוא לא עובר לבד בגיהוץ.
(הסתבכתי עם זה בדיוק שלשום...)

omhillel

New member
האם אתן יודעות היכן ניתן להשיג עיפרון

להעברה באמצעות גיהוץ, בארץ?

אצל נתנאלה אין.
תודה

למעלה