איך מערבבים הכל ביחד?

איך מערבבים הכל ביחד?

יש לי בעיה הורמונאלית שדורשת תזונה דלה בפחמימות (שחלות פוליציסטיות למי שמכירה). איך אני עושה את זה עם תזונה טבעונית? אני יודעת שטבעונות כוללת הרבה ירקות וקטניות, אבל גם בקטניות יש המון פחמימות (מבחינת הדיאטה הנדרשת לי, הערך שלהן כמעט זהה לזה של דגנים). יש פה מישהי שהבעיה מוכרת לה/ תזונאית שתוכל לייעץ לי בעניין? תודה רבה

זה מדהים

כל פעם אני שומעת על הנחיות תזונה אחרות שקשורות לשחלות פוליציסטיות. אסור סויה, אסור פחמימות וכו' וכו' אני עם שחלה פוליציסטית, לא מגבילה את עצמי בתזונה, לפחות לא בהקשר הזה והמחזור שלי סדיר ואין לי בעיות מיוחדות שקשורות לכך. עם זאת אני לא רופאה ולא מכירה את המצב הספציפי שלך כך שמאוד קשה לי לייעץ לך. איפה קיבלת את הייעוץ התזונתי שאומר שאסור לאכול פחמימות?

רופאה קונבנציונלית ותזונאית קונבנציונאלית

כל גוף הוא אחר, יש פוליציסטיות שאין להן תסמינים בכלל. כשהייתי קורניבורית אכלתי דל-פחמימות וזה ממש עזר לי בכל התסמינים.

האם קיבלת המלצות

לתזונה כזו יחד עם תפריט? לא יכול להיות ששלחו אותך בלי שום הכוונה.. מה לאכול, מתי, תחליפים? מוזר...

אם כך

מה דעתך לחזור לאותה תזונאית ולהגיד לה שאת צריכה תפריט חדש כי את טבעונית (?) שחלות פוליצ' מצריכות תשומת לב לפחמימיות, אבל יותר בכיווון של פחמימיות ריקות. בשר ומוצרים מן החיי זה הדבר האחרון שאת צריכה להכניס לתפריט שלך בקטע הבריאותי כמובן (לא שאני חלילה מזלזלת בתזונאית).. אם יש טריג' גבוהים את צריכה לבצע ספורט (בתאום ליכולותך ולהעדפותיך בנושא) ולהעדיף בעיקר פחמימות מלאות ומורכבות אם צריך לרדת במשקל, אז צריך בליווי איש מקצוע, כי משקל עודף זה לא דבר שפשוט להיפטר ממנו, צריך הכוונה.. אם מדובר במשקל גוף תקין אז אפשר לעזור לך ברעיונות לתזונה בריאה יותר. כמה זמן את טבעונית?

לא הרבה

אני צמחונית 4 חודשים וטבעונית כחודש... ואני יודעת שזו דרך חיים שאני מאמצת לשארית חיי. כן אולי אני אפנה לתזונאית בנושא. האמת שחשבתי לפנות לרפואה הסינית, הבנתי שיש טיפולים ממש טובים שכוללים דיקור, צמחי מרפא והכוונה תזונאית. שמעת על זה משהו?

בטח ששמעתי

אני גם מאוד ממליצה. אני אומנם נטורופתית, אבל בהחלט ממליצה על טיפול ברפואה סינית.. בכלל, רפואה משלימה בהרבה מיקרים עוזרת מאוד לשחלות פוליצ' רק בריאות!!!

למעלה