איך מערבבים טקסטורות?

CozCoz

New member
איך מערבבים טקסטורות?

שלום, אני כרגע עובר על איזשהו טוטוריאל שמצריך עירבוב (mixing) טקסטורות. הבעיה היא שהוא לא ממש מסביר איך עושים את הפעולה הזאת. העזרה בתוכנה גם לא ממש מובנת, ולא מצאתי מדריכים.. מישהו, בבקשה?

p i p e l i n e

New member
אני לא כל כך עובדת במקס

במיה אתה פשוט צריך להשתמש ב layerd shader . בכל מקרה, נראה לי שזה לא הכי חשוב כי תמיד אפשר להדביק בפוטושופ טקסטורה על טקסטורה וליצא בתור טקסטורה אחת. בהצלחה

CozCoz

New member
תודה בכל אופן

אני עדיין מעדיף לעשות מיקס ^_^ זה יותר שימושי, אני מסתבך בפוטושופ...

CozCoz

New member
אבל מה זה מפת MIX? ואיך עושים אחת?

מצטער, אבל אני לגמרי לא מבין מה זה - Material Editor > Maps rollout > Click a Map button. > Material/Map Browser > Mix בעזרה של התוכנה. מה זה Click a map button? מה זה בדיוק כפתור-מפה? ומה זה להשתמש במפת MIX, אתה יכול להיות יותר ספציפי בבקשה? תודה.

ic

New member
פה תמצא את כל ההסברים הנחוצים לך

שנית, השאלות שלך מאוד בסיסיות והתשובות עליהן ארוכות מאוד, תכנס לhelp תלמד לבד את הבסיס ואח"כ תשאל שאלות יותר קונקרטיות, זה דיי מתיש לכתוב על כל שאלה טוטוריאל שלם. בכל מקרה הלינק הבא מוביל להסברים מפורטים על ה material editor ובדף הראשי יש עוד הסברים מצויינים למתחילים, תתחיל מזה בהצלחה!

מיכאל ג

New member
כמה נסיון יש לך במקס?

אתה יודע להשתמש במפה *אחת*? אם כן זה די דומה, רק במקום שמוסיפים מפה מסוג BITMAP אחרי שלוחצים על הסלוט הריק (DIFFUSE למשל), אתה יורד ברשימת המפות ולוחץ על MIX. אם אתה לא יודע איך שמים מפה אחת, כדאי שתחזור קצת אחורה ותתחיל ללמוד דברים לפי הסדר.

CozCoz

New member
תודה מיכאל :)

וכן, הניסיון שלי במקס עומד על חודשיים פלוס. ותודה, זה כל מה שהייתי צריך. באמת לא שמתי לב למפת mix שיש שם. ו-ic, לא שאלתי משהו מורכב מדי שמצריך תשובה ארוכה. עובדה שמיכאל ענה לי על כך בפחות משתי שורות :]

למעלה