איך מפנים את כל הליחה הזאת???

advonet

New member
איך מפנים את כל הליחה הזאת???

כבר כמה זמן שאני מרגישה את הגוף מוצף בליחה. איך לעזאזל נפטרים מזה? האם יש מזונות שכדאי להפסיק לאכול? האם יש מזונות שמפנים? אשמח לתשובה. נראה לי שזה משפיע על הכל.... יוצר גם איזה כבדות רגשית....
 

anatorn

New member
לדעתי יש להמעיט במוצרי חלב בקר

ולעבור למוצרים מחלב כבשים. ענת דיאטנית קלינית
 

moran f

New member
ולמה זה?

יהיה נחמד אם תבססי את דברים קצת יותר מאשר בחתימה "דיאטנית קלינית".
 
אני חושבת שחברי הפורום

ישמחו לקצת נימוקים מעבר להמלצות לקוניות עם חתימה שאמורה להוות חותם איכות. הנחתה של המלצה על מישהו ללא בדל של נימוק והסבר נראית לי קצת כמו זלזול באינטליגנציה שלו, ואם את אכן דיאטנית קלינית אני מקווה שלפחות ללקוחות שלך את מספקת הסברים שמכילים יותר מ 10 מילים. אלפקה האישה החכמה ביותר בעולם
 

advonet

New member
הי אלפקה ומורן

אני מסכימה איתכן שאפשר לכתוב קצת יותר ולתת הסבר מעמיק. ואולי החתימה - "דיאטנית קלינית" מעצבנת אתכן. אבל, קצת התנפלתן עליה.... במקומה, הייתי מתעצבנת ולא טורחת לתת מענה מעמיק יותר. אפשר להעיר ולהאיר במקום להתנפל.... ואני לוקחת את הערתכן גם לתשומת ליבי ומרחיבה..... בתור מי שלמדה איזה דבר אחד או שנייים, לימודי נטורופתיה שכללו גם טיפה רפואה סינית, אני יודעת לומר שיש מזונות שמלחלחים - מוצרי חלב, בננות, בוטנים, תפוזים. בטח יש עוד ואני לא זוכרת. כמובן שהמזון המהיר מלחלח מאד, המטוגן בפרט, שוקולד (אני חושבת) אה, והלבנים.... סוכר לבן, קמח לבן. אורח חיים גם תורם - מתח, כמובן. אכילת מזונות קרים - יעני תפריט המורכב מסנדויצ'ים וללא אוכל מבושל. סיגריות ועישונים נוספים כמובן מלחלחים. בקיצור כל הרעלנים. ומה זה בעצם הליחה הזאת? זה גם הליחה שאנחנו חווים - הג'יפה הזאת בכל מערכת הנשימה שמת לצאת החוצה וכל הזמן תקוע... אבל הליחה הזאת זה עוד כמה דברים, או יותר נכון היא מובילה לדברים נוספים - פטריות, בצקות (כמובן), עייפות, דכאון, כבדות. האמת, 90% מהאוכלוסיה סובלת מתוספת של ליחה בגוף אולם יש כאלה שהאחוזים גבוהים מאד אצלם. ובקלות אפשר להבחין באדם עם ליחה בגוף - איברים פריפריאלים מנופחים (אצבעות, קרסוליים וכו') ליחה זה כמובן לא משהו קבוע. אבל בעיקר, זה משהו שמאד מאד מאד קשה להיפטר ממנו. הוא כמו מסטיק. ברגע שנכנס, נדבק לדפנות ומאד קשה לשחרר אותו. אני חווה בזמן האחרון תופעות ליחתיות. ובעיקר בזמן האחרון התקיעות הזאת בגרון נעשתה בלתי נסבלת. חשבתי אולי מישהו מכיר את הנושא יותר לעומק (אני הרי רק למדתי קצת ולא מדופלמת) ויודע איזה פטנט פלאים שיכול לשחרר. אז זאת שאלתי בהרחבה.....
 

אלי ו.

New member
קצת קשה לי לסמוך על הרפואה הסינית

בנושא הזה. ראשית לא ברורים לי המונחים ברפואה הסינית, החום אינו נמדד בטמפרטורה והליחה אינה נזלת אלא מושג אחר שאינו מובן או מדיד. שנית, בתזונה הסינית אין כמעט מוצרי חלב מכיון שלרוב מוחלט של הסינים יש רגישות ללקטוז (אולי הם רגישים ללקטוז בגלל שלא שתו חלב, מי יודע) ולכן קשה לי להבין איך הרפואה הסינית שהיא רפואה מסורתית יכלה לגבש ידע על סגולות מאכל שכמעט אינו זמין להם.
 

PooKiPsiT

New member
ליחה לא יכולה להיות

נזלת ש"ירדה למטה" (וסליחה על התיאור המלבב...)?
 
במונחים "מערביים", כן, זו ליחה

ברפואה סינית הכוונה היא למשהו הרבה יותר מעורפל ופנימי מזה, אבל מטבע הדברים הרבה מטפלים אלטרנטיביים מערביים לקחו את המילה כפי שהיא, ולמי שיש ליחה בגרון ממליצים על טיפול להפחתת ליחה "סינית". לך תבין.
 

advonet

New member
שלום ענת

אני לא צורכת חלב בקר. מעט חלב עיזים. וקצת מוצרי סויה. חוץ מזה, צמחונית. ואני תהיתי, איך אפשר להוציא את מה שכבר יש לא רק להפחית מן הנוסף....
 

wasabi

New member
הוצאת ליחה

ליחה במושגי הרפואה הסינית היא נוזלים עכורים שהצטברו בגוף והגוף לא הצליח לפנות אותם. הנוזלים יכולים להיות יותר מימיים או יותר שומניים ולהגרם ע"י תזונה לקויה או ע"י פתוגן חיצוני. ליחה נגרמת מכמה מקורות: 1. עודף בצריכה מוצרי חלב (כולל חלב סויה) (מתבטא גם בבעיות נשימה ועור) 2. צריכת דגנים מעובדים (לחם לבן, אורז לבן פסטה מקמח לבן) להבדיל מלחם מקמח מלא, אורז מלא וכו' (יכול להתבטא גם בבעיות עיכול כגון עצירות או שלשול) 3. אוכל שומני, כולל שומן מהחי, גבינות שמנות (גבינות צהובות), אוכל מטוגן (צ'יפס וכיו"ב) וגם יותר מדי טחינה, חמאת בוטנים וכו (יכול להתבטא בשלשול כרוני) 4. מאכלים שנחשבים "קרים" כלומר ירקות ופירות לא מבושלים, וגם אוכל קר מהמקרר, לא מבושל מספיק וכו (יכול להתבטא בשלשול כרוני) 5. עודף במאפים, לחמים ומוצרי חיטה (קמח + מים יוצרים דבק!) הגורם לליחה הוא בעצם חולשה של מערכת העיכול, אשר משאירה נוזלים עכורים בגוף. למניעת ליחה יש להמנע ככל האפשר מהמאכלים שהוזכרו, ולהעדיף מאכלים מבושלים, ירקות כתומים (גזר, בטטה, דלעת), ירקות מתוקים בבישול (כרוב, בצל, שרש), ירקות ירוקים (סלקי, כרישה, פטרוזיליה ועוד) דגנים מלאים (אורז מלא, קינואה, דוחן, כוסמת וכו), קטניות (שעועית ועדשים מבושלים היטב). להשתמש במעט שמן, ובשמן איכותי (שמן זית או שמן שומשום). להמנע ממוצרי חלב ותחליפיהם (כולל חלב סויה, גבינות סויה וכו) עד להטבת המצב. מאכלים המסייעים לגוף להפטר מליחה: 1. פטריות שיטאקי (לשטוף, להשרות שעה ולבשל עם ירקות, עם אורז או במרק) 2. צנון (בעיקר צנון לבן/דאיקון) מגורד בסלט או מבושל. (היפנים מגישים באופן מסורתי צנון עם כל מזון מהחי או מזון מטוגן. למען האמת גם בחומוסיות עושים את זה...) 3. שרש לוטוס יכול לעזור אך כמעט בלתי אפשרי להשיג אותו בארץ. לפעמים אפשר להשיג אבקת תה לוטוס בחנויות הטבע בנוסף, יש ברפואה הסינית צמחים ונקודות דיקור שעוזרים להוציא ליחה, אבל לשם כך אני ממליצה לפנות למטפל מוסמך בדיקור וצמחי מרפא. דבר נוסף - לפעמים הליחה נשארת בגוף בגלל עודף מלח, לכן עדיף לעבור למלח ים ולא לצרוך יותר מדי מלח. כמו כן, יש גורמים סביבתיים כמו זיהום אוויר, עישון, אבק, סביבה לחה, טחב וכן הלאה שיכולים לגרום להצטברות ליחה אשר לא קשורה ישירות בתזונה, אבל גם במקרים אלה שיפור התזונה יכול להועיל מאוד. בהצלחה, קרני (דרך אגב, אני לא תזונאית, אבל למדתי יסודות של הרפואה הסינית והתמחיתי בתזונה טבעית לפי תורת המקרוביוטיקה)
 

moran f

New member
וכדאי לשים לב

למה שאלפקה אמרה, ובצדק. מה שהרפואה הסינית קוראת לו "ליחה" ומה ש"המערביים" קוראים לו ליחה זה לא אותו דבר.
 

advonet

New member
תודה. זה בדיוק מה שהייתי צריכה

שבת שלום!!!!
 
מספר שאלות

1. מה הם אותם "נוזלים עכורים שהצטברו בגוף" , היכן הם מצטברים (חוץ מליחה בגרון שכולם מכירים) ? 2. קמח + מים יוצרים "דבק", לא הבנתי את הקשר של אלו למוצרים העשויים מהם ? 3. את מבססת את הידיעות שלך ע"פ "תזונה טבעית לפי תורת המקרוביוטיקה", וע"פ מה זו מבססת את עצמה ?
 

wasabi

New member
הי גיל

1. לפי מיטב הבנתי (והידע שלי ברפואה סינית הוא בסיסי ביותר), הנוזלים העכורים הם נוזלים אשר הגוף לא צריך והוא אמור להפריש בשתן, בצואה ובזיעה. הליחה מצטברת בגוף באיברים שונים, כולל נזלת, סינוסיטיס, ליחה בגרון ובמערכת העיכול. כמו כן תופעות כמו בצקות הן גם הצטברויות של נוזלים עכורים בגוף. 2. כל דבר בכמות מוגזמת יוצר עודף שהגוף צריך להפטר ממנו. מוצרי בצק (בעיקר מקמח לבן) הם דביקים במהותם (תנסה ללעוס אותם היטב ותראה שתקבל את אפקט המסטיק). הדביקות הזאת מצטברת בגוף בצורת ליחה. (והתיאור שלי היה דימוי למי שלא הבין) 3. תורת המקרוביוטיקה מבוססת על יסודות הפילוסופיה הסינית, הרפואה הסינית והיפנית, ועל תזונה טבעית עממית. הנחות היסוד העיקריות הם שהגוף זקוק לדיאטה מאוזנת ותמיד שואף למצב של איזון. שהתזונה של אדם צריכה לבוא בעיקרה ממרכיבים טבעיים הבאים מסביבתו הקרובה וכך תתאים לאקלים ולאורח החיים של האדם. התורה הגיעה לערב מיפן בשנות החמישים, ונחקרה מדעית בשני העשורים האחרונים. בברכה, קרני
 

moran f

New member
איך דביקות הופכת לליחה?

ונחקרה מדעית - יש קישורים למאמרים (מדעיים)?
 

wasabi

New member
הי

לא ידוע לי על קישורים למאמרים מדעיים בנושא. עם זאת, אם מישהו סובל מליחה, הייתי ממליצה לו להפחית את כמות הבצק (בעיקר קמח לבן) הוא אוכל (זאת כמובן לא היתה ההמלצה הראשונה והעיקרית שלי) ולראות אם יש שיפור במצב.
 
למעלה