איך מפנק את עצמו אדם בפוסט טראומה שיושב בבית

crater lake

New member
איך מפנק את עצמו אדם בפוסט טראומה שיושב בבית

איך מפנק את עצמו אדם בפוסט טראומה שיושב בבית ?
סרטים זה לא אופציה ,כי אני כרגע לא יכול להתרכז בדבר אחד שעתיים,המחשבות נודדות....קריאת ספרים- דבר שאני מאד אוהב בזמן רגיל- אני מרגיש שאני לא יכול עכשיו...
חוץ מלישון כל ערב מ 9 או 10 עד 7 או 8 בבוקר הפינוק הוא באוכל ושתיה.
בימים הראשונים שבהם כבר יכולתי לצאת מהבית אכלתי כל יום צהרים במסעדה.
לא משהו יוקרתי ,סתם מזללות בקניונים ( עזריאלי,רמת אביב,סניפי ארומה וכד') פעם אוכל איטלקי,פעם סיני,פעם ארוחת סטייק,פעם אוכל מרוקאי,פעם ארוחת חומוס וגרגרים וכד',אחרי 10 ימים מיציתי את הקטע ואני אוכל צהרים בבית, אוכל מוכן שאני קונה בסופר,למשל שניצל של טבעול + אורז או ירקות מבושלים ומרק.
הפינוק העכשווי הוא תה צמחים בטעמים שונים,תה קינמון,פירות יער, קומוממיל,ורד הבר והבסיקוקס,ארל גריי,מליסיה,רוזמרי,הגן הקסום וכד'

kmiki

New member
אני בעד מוסיקה וחברים אם אפשר

אני אוהבת מוסיקה וממליצה עליה כתרפיה.
סדרות קצרות ומצחיקות זה תמיד טוב, אפשר להוריד במחשב.
הזדמנות לעבור על תמונות בהן לא הבטת שנים...

rubber duck

New member
פינוקים

אם סרטים כבד , אז יש סדרות
ערוצי הכבלים / לווין מלאים בסדרות מתח טובות
ואם לא מתח אז דרמה
ואם לא דרמה אז קומיות ..............

מוסיקה
להתפנק על איזה דיסק טוב של מי שאתה אוהב

אפשר גם ללכת לחוף הים ולהתפנק על הים הכחול ושמיים הכחולים / אפורים

ואפשר עוד ועוד ועוד דברים

כדי הדימיון

שרון

עלמה 16

New member
עוד רעיון או שניים

מאוד מסכימה עם רעיון הים... זה ממש מאוורר את הנשמה... ואצלי לפחות מאפשר הרהורים ומחשבות דווקא בכיוון חיובי ובונה ולא לכיוון העצבות.

לפתח תחביב חדש, למרות שאולי זה קשה קצת מבחינת עניין הריכוז וכאלה. אבל אפשר סתם לנסות לשרבט רישומים וציורים אם אתה בעניין.

אם אתה באיזור מתאים, אז טיולים קצרים בטבע. יחד עם אוזניות ומוסיקה שאתה מאוד אוהב או בלי. האוויר הצח יחד עם הפעילות המתונה יכולה לעשות פלאים, גם לגוף וגם למצברוח.

לבנות לך תוכנית תעסוקה בבית ובחוץ

לקום בבוקר להכין ארוחת בוקר לצאת להליכה באיזור המגורים
הליכה של חצי שעה בשמש אם יש זה מאד עוזר לגוף נפש להתגבר על הטראומה
לחזור הביתה לצהרים ללמוד להכין אוכל פשוט, סלט ירקות קליל ואולי להכין פסטה שתכנס לסלט הירקות
זה מה אני עשיתי הערב , תתפלא כמה פסטה עוזרת לנפש הגוף מייצר הורמות שנקרא סרטונין שמרגיע את הנפש
ותתפלא כמה זול זה סלט ירקות עם פסטה , או להכין שניצל טרי לארוחה במחבת עם מעט תבלינים על שמן זית
האכילה זה גם קטע שעשוי לעזור להחלמה , וגם תעסוקה לך
הכי חשוב לשלב הליכה פעמים ביום אם אתה יכול מרחקים קצרים , הגוף מייצר חומרים מרגיעים בזמן ההליכה
אפשר גם לשחק במחשב את משחקי הקלפים פריסל ועכביש סוליטר זה יותר תרגול ופחות חשיבה
ויש את הכתיבה בפורמים או קומונות שמעביר את הזמן
מקווה שנתתי לך רעיונות אני בבית מגיל 38 עקב פרישה מוקדמת בגלל המחלה בעברי כה אני מעסיקה את זמני
בעבר התעסקתי עם ציור ויצירות של עבודות יד שכיום בגלל ראיה ירודה הפסקתי לעסוק בהם
אבל ציור הוא תרפייה מצוינת ויש מקומות שמטפלים באומנות , אם כלכלית אתה יכול לשלב אותם בחייך
אם תרצה עוד פרטים אני פה בסביבה תוכל לפנות במסר או על גבי הפורום מה שנוח לך

lightflake

New member
לדעתי, ואני משוחד לגמרי, הכי טוב זה מדיטציה

לוקח זמן להבין מה זה ואיך זה, אני לא אשלה אותך, אבל זה הדבר הכי טוב שיש, להרגע לחלוטין, ללמוד לקבל את כל הרגשות המודחקים, גם את הפחד, גם את הסטרס, גם את העצב... להכנס לתוכם, לנשום לתוכם, ואז לתת להם להשתחרר ולהרגע לחלוטין...

מוזמן להכנס לקישור בחתימה

למעלה