איך מפסיקים להניק???

noga26

New member
איך מפסיקים להניק???

לאורית שלום, אני אמא של נוגה, בת שנה ו- 4 חודשים שעדיין יונקת. במקביל אני שוב בהריון באמצע החודש הרביעי כעת. אני יודעת שאין מניעה להמשך ההנקה ואף להניק את שניהם בו זמנית אח"כ אבל זהו לא רצוני. מה גם שמאז כניסתי להריון נוגה שוב רוצה כל הזמן ציצי ציצי ציצי. היא לא במעון/פעוטון אלא איתי כל היום. יש לציין שכרגע אנחנו גם לא מתגוררים בארץ אבל בעוד כחודשיים אנחנו מתכננים מעבר לארץ ואני מתכננת להכניס אותה במקביל למעון. אני מעוניינת להפסיק ולהניק, עוד לפני הלידה, שלא יתפרש לה שהאח/ות באו ולקחו לה את הציצי, אך איני יודעת איך ומתי לעשות את זה. נראה לי שעדיף עכשיו לפני שיחולו עוד שינויים משמעותיים בחייה. אך יש גם בעיה שהיא לא מוכנה לקחת את תחליפי החלב וגם בקושי לשתות חלב רגיל, אז אולי בעצם עדיף לחכות למעבר לארץ שם היא אוכלת בכיף הרבה מוצרי חלב (האם זה תחליף?). כמו שאת רואה, הרבה שאלות ודאגות בראשי, ואשמח לקבל יעוץ על איך בכלל אפשר לגמול ילדה "שהציצי של אמא שלה הוא כמעט כל עולמה....."?!?!?! המון תודה מראש.......

בהדרגה ובאהבה

כל הכבוד על הנקה ארוכה של שנה וארבע חודשים! שלב הגמילה יהיה מאתגר, אבל יהיה גם מעניין, של גילוי שלב חדש ביחסים שלכם. חודשי ההנקה עוזרים לאימא להרגיש מה מתאים לתינוקת שלה, וזה גם מקל על הגמילה. בגיל הזה לרוב הכי קל לגמול על ידי שימוש בהסחות דעת. בוחרים חלק של היום, או הנקה אחת מסוימת, ומגלים ביחד עם התינוקת מה עובד כהסחת דעת. לפעמים זה טיול לגן השעשועים, לפעמים זה אוכל ושתייה מכוס, לפעמים משחק אהוב. כפי שאת רואה, לא מתרכזים בעצם ה"גמילה" אלא בפעילויות שיחליפו את ההנקה. אפשר להיעזר בסיפורי גמילה באתר האינטרנט הבין-לאומי של לה לצ'ה : www.lalecheleague.org . (מילת חיפוש weaning). כאשר תינוק מעל גיל שנה אין צורך בריאותי במתן ת"מל בבקבוק. אפשר לתת חלב פרה 3% בבקבוק או בכוס. ואפשר פשוט מאכלים אחרים המכילים סידן. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

noga26

New member
תודה על התמיכה

אני מגיבה קצת באיחור.... אבל תודה רבה על התמיכה, אנחנו עובדות על העניין בהדרגה, וכמובן עוד לא ברור יותר למי קשה יותר (רגשית) לאם או לתינוקת..... מקווה שאוכל לבשר בקרוב על גמילה סופית מהנקה.

למעלה