איך מפרקים פדלים??

איך מפרקים פדלים?? ../images/Emo4.gif

היי לכולם וסליחה על שאלה קצת דבילית אני מניחה איך אפשר לפרק פדלים?? זה הדבר היחידי באופניים שמשום מה לא הצלחתי להסתר איתו. יש את הפדל וליד זה (לכיוון האופניים) יש חלק מתומן שלא זז עם הפדל אז אני מניחה שצריך לסובב אותו נכון? (וואו זה נשמע דבילי). הייתי מנסה בעצמי רק שמפתח שבדי לא נכנס בין הפדל לפלטות הדיסקים (המתומן הזה דק יחסית למפתח) ... אני אמצא לפתוח את זה אם משהו אחר רק רציתי לוודא שככה מפרקים אותם ואני לא סתם יחל חיפושים אחר מפתח דק :/ תודה רבה

פירוק פדל

בדיוק כך כמו שאמרת. את זקוקה למפתח 14mm. שימי לב שההברגות בין הפדלים הפוכות. כלל פשוט: בשני הצדדים, כשהמפתח פונה כלפי מעלה, כדי לפתוח, סובבי את המפתח לכיוון הצד האחורי של האופניים. ראי גם: http://www.utahmountainbiking.com/fix בהצלחה.

וואי תודה רק מה שמוזר לי

שצריך מפתח שהוא חצי פתוח...כדי להכניס על הבורג אני מקווה שיש לי משהו כזה.. הרי רוב המפתחות זה מתומן מלא שמכניסים מהצד של הבורג טוב אני כבר אמצא.. שוב תודה :)

בקלות - עם המכשיר המתאים

מדובר במפתח פתוח 15 מ"מ. אבל... המקום להכנסת המפתח צר מדי למפתחות סטנדרטיים (כפי שאכן ציינת), ולכן צריך מפתח דק מן הרגיל. ישנם מפתחות כאלה למכירה, אבל בשביל פעם אחת לא כדאי להשקיע כמה עשרות שקלים. הייתי מציע לך להשתמש בשלי, אבל אני גר ברמת הגולן... אני זוכר שבעבר הצלחתי להסתדר עם מפתח שודי קטן מאוד, שהיה צר יחסית. שוה להכנס לחנות כלי עבודה עם האופניים ולשאול. בהצלחה

תודה תודה :)

אני אעשה חיפושים... זה כמו שחשבתי- אני אצטרך למצוא את השבדי הקטן שלי חח.. אני מקווה שיש.. בכל אופן תודה כי רציתי רק לוודא שזה החלק הבעייתי שאני צריכה לפתוח ולא לחפש מפתחות ושבסוף זה לא היה עוזר.. יהיה טוב :)

andnem

New member
מפתח שוודי לא מומלץ בכלל, הוא פוגע

פינות התושבת. משתמשים בו רק אם אין ברירה אחרת. פדלים בד"כ מהודקים חזק, לכן שוודי מומלץ עוד פחות. 15 מ"מ פתוח טוב בהרבה. עובי זה לא בעיה, אולי יש פדלים שונים, אבל לכל אלה שאני ראיתי, בין גוף הפדל לזרוע יש מספיק מקום ל-15 סטנדרטי לחלוטין. כזאי גם להשפריץ WD-40 על הציר ולתת לו זמן לחזור אל תוך ההברגה - יקח כשעה.

למעלה