איך מציינים את יום שישי הטוב ?

איבן Najy

New member
איך מציינים את יום שישי הטוב ?

איך חוגגים את הפסחא ? אלו ארועים מתקיימים בכנסיות החל מיום חמישי בערב יום הסעודה האחרונה ? האם נערכת מיסה לכבוד חג הפסחא ? המלחין ג'זואלדו חיבר מזמורים ל sabato sancto לא מצאתי באינג'ל אזכורים ליום השבת הקרוב האם מישהו יכול להרחיב ? היכן הוא המקום בו יוסף מארם קבר את ישוע ?

1ysrat

New member
מקיים מיסה

ביום ביום חמשי הגדול וגם ב יום שישי הגדול וגם בליל השימורים ויש מיסה גם ביום ראשון חג פסחא ישוע נקבר בבכנסית הקבר בירושלים

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifוהכי חשוב שהיום הקבר ריק../images/Emo47.gif

כי המלך קם לתחייה כשלושה ימים לאחר מותו!! בדיוק כמו שהנבואות הקודמות ניבאו
הלווייה

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאני לא בקיאה בטקסים של כל עדה ועדה

אבל ברור לי שיש טקסים יפים, נקווה שקדושת אלוהים תהיה בהם ורוחו ישלוט,יוביל,ינקה,ילווה,ינחם ויחזק-בשם ישוע
בכניסייה האנגילית-בפטיסטית שאני מתפללת בה, ביום ששי בערב, הקהילה מתאספת וקוראים את כל הפסוקים שמדברים על הדרך לצלב, המסע הכואב והקשה שעבר אדוננו, יחד עם שירי הלל ברוח היום הזה,נשתחווה בפני אלוהים בתפילות, ואיך לא, נשתתף בסעודת האדון, עם הלחם והיין שמסמל את גופו ודמו, שהוקרב למעננו על הצלב. יתברך שמו לעד, ישוע האהוב

lion 7

New member
כתבנו על זה כאן בדף זה או הקודם

/tapuzforum/images/emo13.gifידי. , אז בקצרה , יש בכנסיה היוונית אורטודוקסית תהלוכה כאות אבל על מות האדון , בתהלוכת אבל עם יחד עם הצופים שהטקס נועד לספד את המת , בכנסיות מערביות (נדמה לי הלטינית) אם אינני טועה יש גם תהלוכה לזכר תחנות הנפילה של האדון (דה להרוזה) 12 ? זה כך אני זוכר מהילדות אשמח למשיהו שיתקן אותי . יום זה נקרא יום שישי האדיר או העצוב (אלג`ומעה אלעזימה או אלחזינה) .. שבת האור וחמישי של הסודות כתבתי בשרשור השאלה שלמטה בנושא מים הקדושים ..

בכנסיה היוונית קתולית:

במהלך כל השבוע התקיימו מיסות בערב, "סלאת אלכתן" - "תפילת החתן". תפילות מאוד יפות. בחמישי בבוקר (9:30) תפילת שבה מברכים את שמן הזית... חמישי בערב - חמישי הגדול או הסודות (חמיס אל2סראר) - קוראים 12 פסוקים של דרך הייסורים - באמצע לאחר קריאת 6 הפסוקים הראשנים מחשיכים את הכנסיה, נושאים את הצלב ושמים אותו באצע המזבח, בעת ששרים "אליום עוליק עלא כשבה" - היום נתלה על צלב. גם כן קוראים מזמורים ותראנים מאוד יפות במהלך הטקס. אחד הטקסים היפים ביותר! (בכנסייה הלאטינית במקביל עורכים את "ע'סל אל2רג'ול" - הכומר שוטף את רגליהם של 12 מתנדבים צעירים בדומה למה שהיה בסעודה האחרונה...). שישי בבוקר (9:30) - رتبة الأنزال عن الصليب" - מורידים את האיקונה של ישוע מהצלב שנתלה בערב שקדם לו, ושמים אותו בארון קטן ומקושט כולו בפרחים וממלאים אותו ב "טיוב" HELP!! (בתרגום!!). כלומר מכינים אותו לטקס הלוויה החגיגי שיתקיים בערב. (בשישי הגדול בבוקר נוהגים לבקר בבתי קברות...). שישי בערב (6:30 בנצרת) - "ג'ונאז אלמסיח" או טקס הלוויה. טקס מאוד מאוד יפה. אין זה טקס עצוב אלא להפך... שרים תראנים יפות למדיי ואחרי זה עורכים את התלוכה עם הארון המקושט (בנצרת התהלוכה בכנסייה הישנה - כנסיית הסינגוג) מתקיימת ברחובות השוק העתיק. פשוט מדהים! שבת בבוקר - שבת האור - סבת אלנור - גם כן מיסה מאוד יפה, עורכים תהלוכה בתוך הכנסייה כאשר כולם נושאים נרות כסמל לאור, האור של ישוע, אשר יצא מהקבר... ושרים "תקום אלוהים ותשלוט בארץ, הרי הינך יורש את כל האומות" - "קום יא אללה ואחקום פי אל2רד פ2ינק תרית' ג'מיע אל2ומם". המיסה של התחיה - "אלהג'מה" - במקומות מסויימים עורכים אותה ביום שבת בחצות, בנצרת עדיין נהוג לערוך אותה ביום ראשון בשעה 5:30 בבוקר. גם כן מיסה מאוד יפה, שבתחילתה עורכים תהלוכה עם נרות, ברחובות השוק העתיק ושרים "אלמסיח קאם". ואותה מיסה (ללא התהלכה) עורכים בראשון ובשני בשעה 10 בבוקר.

למעלה