איך מצליחים להתמכר להימורים?

SWATMAN

New member
איך מצליחים להתמכר להימורים?

ובכן הבנתי איך אפשר להתמכר ליין ולסמים ואפילו לקפה, אבל עד היום לא הבנתי איך אפשר להתמכר להימורים, משהו יכול להסביר לי איך זה קורה. אני שואל כי בזמן האחרון התחלתי לשחק פוקר, איני מרגיש מכור או משהו גם אני משחק על סכומים קטנים של 20 ש"ח פעם בשבוע עם חברים, אבל אני מאוד מפחד שאני יתחיל להתמכר אז אם למשהו יש תשובה שבבקשה יתן לי אותה

shanhen

New member
אז זה הולך ככה...

לסווטמן שלום, סליחה על האיחור במתן התשובה. אתה שואל איך מתמכרים להימורים, והאמת היא שאין זה משנה כל כך כי לכל הדברים מתמכרים כמעט אותו דבר. לפחות מבחינה נפשית. צריך לזכור שכמו שלא כל חד ששותה אלכוהול מתמכר (ולמעשה רק מעטים מתמכרים) וודאי שלא כל מי ששותה קשה מתמכר, כך לא כל מי שמשחק במשחקי הגרלות ובהימורים מתמכר. הכל נעוץ ב"סיפוק" שמקבלים מההתנהגות, משהו שקשה לפעמים להגדיר אותו. תחושה מסויימת שחשים בזמן המשחקים, התחושה הזו "משכרת", עושה משהו ולכן מרגישים צורך לחזור עליה שוב ושוב. כמו בכל התמכרות, הגוף מתחיל להסתגל וההתנהגות המסויימת מפסיקה לרגש ואז מקצינים אותה קצת, יותר מהר, יותר חזק, לעתים יותר מזומנות וכך הלאה. ברגע שזקוקים ליותר (חומר, משחקים וכד') כדי להרגיש את אותה הרגשה - זו התמכרות. עכשיו תבדוק את עצמך, מה עושה לך המשחק. אם זו הנאה צרופה, נשלטת, זה בכיף. אבל אם אתה מרגיש צורך לחזור למשחק לעתים יותר מזומנות, לשחק עוד ועוד גם אם נצחת וגם אם הפסדת, אם אתה דוחה כל פעילות אחרת, חשובה יותר, רק כדי לשחק, זה בהחלט צריך להדליק עבורך אור אדום. מספיק שתהיה בשליטה עם "ברקסים" טובים, ולא צריכה להיות לך בעייה. נחום

למעלה