איך מצליחים לשרוד בדיקה טראומטית מהריון שלא צלח?

איך מצליחים לשרוד בדיקה טראומטית מהריון שלא צלח?

הי בנות,

מאמינה שאת התשובות אראה כבר אחרי.
אני לקראת בדיקת שקיפות עורפית הערב ומבועתת . ממש מרגישה פוסט טראומטתית . בבדיקת שקיפות לפני שנה פלוס הגענו לבדיקת שקיפות ונמצא לבסוף שלעובר יש טריזומיה 18 ונאלצתי לעבור הפסקת הריון. מיותר לציין שזו הייתה בדיקה טרואמטית. שבועות מחכה לבדיקה הזו הערב ומדחיקה כי לא מסוגלת להכיל את המחשבה שחלילה משהו לא תקין...
אני בת 41 ולכן מן הסתם יש חשש לפגמים כרומוזומליים...עקב הגיל...
אשמח לכל הארה/חיזוק ....
תחזיקו לי אצבעות בבקשה...זה הניסיון האחרון שלי ...

בהצלחה!!

מבינה את החששות, גם אני לפני השקיפות האחרונה (לפני 5 שבועות) הייתי בלחץ נוראי וברוך ה׳ הכל עבר בשלום. מחזיקה לך אצבעות שהכל יהיה בסדר

תמי1100

New member
אכתוב לך מה שחברות שלי אומרות לי

בפעם ההיא "נפלת" על סטטיסטיקה. נוראית, נכון, אבל זו סטטיסטיקה. אני גם בת 41 וגם עברתי משהו דומה למה שאת עברת אז מכירה...
מזכירה לך שהסיכוי של העובר שלך ללקות בתסמונת גנטית הוא 1:100 (ואפילו פחות לפי מה שאמר לי גנטיקאי לא מזמן). אז היית את אותה 1 מ-100. הסיכוי שזה יקרה לך שוב קטן מאוד.
כותבת לך ומנסה לומר גם לעצמי כי אני בדיוק עם אותן חששות כמו שלך, חששות שמנעו ממני לרצות להכנס שוב להריון במשך זמן לא מועט. עד שאזרתי אומץ. כי הבנתי שזה יהיה המפתח לאושר. עוד תינוק/ת קטן בבית, אח/אחות לבת שלי.

שירהד1

Member
מנהל
בדרך אליה- מה קורה? אפשר עדכון?

מעדכנת ומבקשת עזרה ממי שיודעת לגבי צוואר מקוצר

הי,

אז הבדיקה עברה בשלום עם בשורות טובות ברובן , השקיפות תקינה וגם יכול היה לראות כמובן גם איברים נוספים והכול נראה טפו טפו תקין.
אבל....נראה שההתערבויות של היסטרסקופיות וגרידות הותירו חותם וצוואר הרחם סגור אך בקצה יש נוזל ואורכו 32 מ"מ שהבנתי שמצפים בממוצע ל40 ):
הוא התקשר לרופאה הפרטית שלי (הם עובדים באותו ביה"ח) ושיש מקום אולי לשקול תפר צווארי. אני רואה אותה רק ביום שני וחושבת לעצמי אם זה לא מאוחר מידי. בינתיים כל הזמן בראש רצים תסריטים משתקים של לשכב במיטה חלילה לא לפגוע בצוואר אבל זה לא ממש אפשרי.
מבחינת התערבויות מה שעברתי: הפלה של תאומים בשבוע 13, גרידה.
הפסקת היון בשבוע 13. גרידה . שלאחריה היו הידבקויות . היסטרו ניתוחית.
הפלה בשבוע 6 - ציטוטק שלא צלח. שארית. היסטרוסקופיה להוצאת השארית.
כך ש2 גרידות ו 2 היסטרוסקופיות ניתוחיות.
בבית יש ילד בן 4 שנולד בלידה רגילה בשוע 37+2 ( קודם פקעו מי השפיר ואז זירוז עם פיטוצין כי לא הגיעו צירים).

אני כבר בשבוע 12 ולפי הקריאה הבנתי שמבצעים תפר בשבוע 12-14.
אודה לכל הארה ותובנה ממי שאולי עברה.
ואולי יש רופא שיש לו איזו מומחיות לעניין?

שירהד1

Member
מנהל
אני לא יודעת לייעץ...

אני לא מבינה בתחום הזה.
מה שכן- הייתי מבקשת להקדים את התור לרופאה, בשל הלחץ.
עברת מספיק התערבויות ומספיק אובדני הריון, בשביל שהרופאה תהיה מוכנה לקבל אותך אפילו מהיום להיום.
יכולה לומר לך שהרופאה שלי (ד"ר דורית רביד- מדהימה!)- קיבלה אותי לא מעט פעמים בין התורים. פשוט כי לפעמים לא היתה ברירה.
אילו דרכי תקשורת יש לך עם הרופאה? והאם היא רופאה של הריון בסיכון גבוה?

ועוד הארה- אמנם עברת הרבה התערבויות, אך המצב שאת מתארת לאו דווקא קשור לזה. יש נשים שזקוקות לתפר צווארי, למרות שלא עברו שום התערבויות כירורגיות, ויש כאלו שעברו מספר לא מבוטל של גרידות וכן הלאה- וצוואר הרחם נשאר ארוך וסגור לאורך כל ההריון התקין שלאחר מכן.

מחזיקה אצבעות להמשך התפתחות תקינה של העובר ושל צוואר רחם סגור וארוך.
שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז
09-7749028

redart10

New member
דר ישראל הנדלר

מומחה לצוואר הרחם ורופא מקסים ורגיש. ראש מחלקת הריון בסיכון בתל השומר

למעלה