איך מקבלים מידע על פרטי החוב?

ענבל30

New member
איך מקבלים מידע על פרטי החוב?

יש לי חוב בתיק בהוצאה לפועל, שילמתי את כל התשלומים שהוקצו לי ע"י בית המשפט וחשבתי שהנה נגמר הסיפור. מתברר שלא - נשאר לי סכום מבהיל לשלם, בלתי סביר ולא הגיוני. במרכז המידע של בתי המשפט לא נותנים מידע מפורט על מרכיבי החוב. הם (גם, אחרי לחץ ונידנוד שלי) מסרו לי שמדובר ב"ריבית והצמדה" - ואני עדיין שואלת, האם הגיוני שריבית והצמדה יהוו 25% מהסכום המקורי של החוב שהיה בפתיחת התיק?! יופי של תכנית חיסכון למדינה על חשבוני, אם חד הורית מובטלת
איפה מקבלים מידע מפורט - איך חושבו הריביות וההצמדות האלו וכל שאר מרכיבי החוב? ממרכז המידע הפנו אותי לגזברות בהוצאה לפועל בנתניה שם מתנהל התיק שלי. כמובן שהם בשביתה.
האם יש דרך לערער על הסכום, ובזמן הבירור לא לשלם שוב ריבית והצמדה מפלצתיים ולא הגיוניים כאלו? איך נפטרים מזה סופסוף? ולמה מתעקשים בהוצאה לפועל ובמרכז המידע של בתי המשפט לעשות את החיים כל כך קשים, ולא נותנים מידע? סה"כ הכוונה שלי היא לשלם את החוב במלואו ולא להתחמק, אז למה ההתעללות הזו?

adam33

New member
ניתן

לגשת לכל אחת מהלשכות שניפתח בהן תיקך ולקבל דף חשבון מפורט יש שני דפי חשבון תבקשי את הדף שמפאט מה החישוב של כל אחד מפרמטרים של החוב. בנוסף ניתן לבקש שרואה חשבון חיצוני שעובד עם ההוצאה לפועל יעשה חישוב נוסף ( צריך להפקיד 400 שח וזה לאחר החלטת ראש ההוצאה לפועל על כך ) ולגבי ריבית והצמדה אלו החישובים ואין לך כל כך מה לעשות שכר הטירחה וכן הריביות פעמים הינם יותר מהקרן של החוב.

למעלה