איך מקימים בית ספר ממלכתי פרטי!!!

amera

New member
איך מקימים בית ספר ממלכתי פרטי!!!

פניתי ועוד יותר מ- 30 הורים (רובם אקדמאים) לכמה מנהלי בתי ספר יסודיים ממלכתיים להקים כיתה מיוחדת בבית הספר שתכלול רק את הבנים שלנו והבענו נכונות להשקיע רבות (ובכלל זה כספית) בכיתה. וזה לספק לבנים שלנו את האווירה והמורות הטובות ..... כמו שציפינו התשובה היתה שזה לא ניתן וקיבלנו את זה בהבנה. ולכן התפתחה המחשבה להקים בית ספר יסודי שילמד לפי תוכניות הלימודים במשרד החינוך אבל שבית הספר יהיה עצמאי בקביעת הקריטריונים לקבלת תלמידים. ההורים יידרשו לתשלום חודשי..... רציתי לדעת אם זה ניתן? מהו התהליך? ומה יהיה חלקו של משרד החינוך בהקמת בית ספר כזה? מי ממנה את המנהל? האם ישנם טפסים מיוחדים שצריך להגיש למשרד החינוך?....

בי"ס ממלכתי הוא של המדינה,

בי"ס פרטי הוא פרטי - על כל המשתמע מכך. ויש בתי ספר ציבוריים שיכולים להיות מוקמים ע"י הרשות המקומית. יש קריטריונים להקמת בי"ס, והם מפורטים בתקנות החינוך. לא מצאתי ברשת אבל... אם תפני אל הקו הפתוח, או אל כל עו"ד הוא יוכל להשיגם עבורך, אני גם יכולה להעתיקם ולשלוח לך במייל (שלחי לי במסר) בכל מקרה, את לא יכולה לפתוח בי"ס שהוא ציבורי מצד אחד, ושאת כאדם פשטי מכתיבה מה יקרה בו בי"ס ציבורי פתוח לציבור, על פי הכתוב בתקנות, בי"ס ציבורי שוכר מורים ומנהלים עפ"י קריטריונים שאולי לא יתאימו לך. אני מציעה לך להתחיל עם קריאת תקנות החינוך, ואז להמשיך משם - אם תרצו. להקמת בי"ס צריך: מבנה, מנהל, מורים, תכנית לימודים ותלמידים כמובן. וכסף אמרתי? - כדי לשלם על כל הנ"ל ואז מגישים בקשה, ועוברים בדיקות וביקורות, מקבלים הערות ומתקנים אותם, מקבלים סרוב, ומגישים שוב, מקבלים צו סגירה ומערערים עליו. זהו תהליך מאוד דינמי להקים בי"ס. את בטוחה שזה מה שאת מחפשת? או אולי פשוט יש לך בעיה עם איך שדברים מתנהלים, ואת רוצה משהו שעובד נכון יותר? שתהיה לנו שנה של חינוך טוב ונעים

לא הבנתי משהו.

אתם לא מרוצים מכוח ההוראה של משרד החינוך ורוצים להחליף אותו במורים משלכם. עד כאן זה נשמע הגיוני למדי. אבל אתם מרוצים משיטות ההוראה של משרד החינוך, מתוכנית הלימודים, מההחלטות איזה חומר יש ללמוד ומהמנהלים של בתי הספר של המדינה. כיצד זה אפשרי? אם כבר משלמים אולי כדאי שיהיו פחות תלמידים בכיתה? שיטות הוראה שלא נקבעו על ידי פקידים מנוכרים? תוכנית לימוד שאינן עתירת החלטות פוליטיות? ספרי לימוד שלא הוכתבו על ידי אינטרסנטים? מנהל משלכם שקפוף לביקורתכם? אגב, יש שיטות ניהול בתי ספר פרטיים שהוכיחו את עצמן המוצלחות יותר מהמודל הממלכתי בהשגת המטרות הממלכתיות הרישמיות. מודל אחד הוא בית הספר בהקבצות שמקובל מאוד לבתי ספר תיכוניים פרטיים הארה''ב. (אפשר להביט במילון המונחים שלנו). השני (גם כן במילון) הוא הלימודיה.

amera

New member
עקבתי אחרי השרשור. תודה לכל דיעה

נכון אנח מורה. פשוט הנקודה היא שמתוך ניסיון אני לא מאמינה בחינוך הממלכתי לפחות בבתי ספר שאני מכיר. המורים והמורות לא על רמה (סליחה מכוווולם), חוסר אווירה חינוכית ולימודית .... ואני בדילמה, או שאני אבחר לשלוח את הבן לבית ספר שאני לא מאמין בו, או לחשוב על מסגרת אחרת. ומכאן בא הרעיון של בית ספר פרטי!!!

merchav

New member
קצת קשה לי עם האליטיזם ../images/Emo10.gif

אני מבינה מצויין ממה את לא מרוצה, אבל קשה לי מאוד עם הרעיון שאם יש לנו כסף, נפתח בית ספר פרטי שיהיה פתוח רק להורים שיש להם כסף (וזה בפועל מה שאמרת). בבית הספר הדמוקרטי ברעננה הקמנו קבוצת הורים בית ספר, מסיבות דומות (רק שלא התלהבנו גם משיטות הלימוד וגם מהיישום שלהן...). אנחנו לא עשירים, וכרגע אנחנו מממנים את בית הספר באופן מלא, מה שמהווה עומס כבד, אבל כבר מהיום הראשון נתנו הנחות ומלגות, והיתה הגדרה שחלק ממהורים שיכול יותר, יממן את החלק שקשה לו. וטיפ - להקים בית ספר זה לא כל כך פשוט...

למעלה