איך מקררים נכון עוגה?

ענבר100

New member
איך מקררים נכון עוגה?

הכנתי עוגה עגולה והיא עלתה יפה ואז נפלה (כך שזה לא מתאים לציפוי כי יש שקע ולפני זה היתה גבעה). איך נמנעים מזה? אשמח לטיפים כדי שהעוגה תצא אחידה.
 

net the jet

New member
לפי מה שהסבירה נטעים, היית צריכה

לאפות עוד קצת... לגבי טיפים שהעוגה תצא אחידה..הקפדה על כמיות מדויקות של החומרים, ביצים בטמפרטורה של החדר, לאפות בחום קצת יותר נמוך לאורך זמן רב יותר ( נניח 160 במקום 180 ). מקוה שיעזור. אה...עוד משהו, נטעים טוענת שיש להוציא את העוגה מיד ( לשחרר, ולהפוך ) על משטח מקומח, או על המשטח עליו את מתכוונת שהעוגה תהיה עליו ) וזה מונע את הבטן...
 

ענבר100

New member
אם הופכים החום של העוגה לא בעייתי?

בעצם, אם אהפוך את העוגה אז הצד הישר שלה יהיה למעלה - זה הרעיון?
 

net the jet

New member
זה בכל מקרה תמיד עושים...הופכים

את העוגה שהחלק העליון יהיה ישר..אבל פה ההמלצה היא לעושת את זה מיד, שלא יהיו בורות וגבעות..מקסימום יתישר לגובה קצת יותר נמוך אבל ישר
 

נטעים

New member
לקבלת עוגה יפה וישרה....

1 להוציא מהתנור 2 לקמח מעל (לא הרבה) 3 להפוך את העוגה ישר כשהיא חמה על ניר פרגמנט או על תבנית או על רשת צפופה(הכי טוב) 4 לקרר טוב 5לשחרר מהתבנית לצפות ולאכולללללללללללללללל
 

net the jet

New member
מה..לא זכרתי טוב הכל../images/Emo4.gif

 

t a l talim

New member
ועוד רעיון-

אם כבר יש לך עוגה עם שקע... אפשר למלא אותו בהפתעות, להפוך את העוגה ולצפות- זה יכול להיות אפילו שמח ומעניין! למלא במרשמלו, עיסה של כדורי שוקולד, עדשים צבעוניים וכד'.
 
למעלה