איך מרגילים לבקבוק בלילה? וגם שאלה

שירי ל

New member
איך מרגילים לבקבוק בלילה? וגם שאלה

אופיר בת 9 חודשים ויונקת. לאחרונה התחלתי לתת סימילק במקום חלב שאוב כשאני משאירה אותה, ובקבוק לפני השינה. כיום אופיר מתעוררת בערך כל חצי שעה לינוק, ואני לא בטוחה שזה דפוס נורמלי לילדה בגילה- יכול להיות שאין לה סבלנות לחלב הכבד שיוצא לאיטו.. בכל אופן, ניסיתי הלילה לקום ולהכין לה בקבוק ולתת לה כשהתעוררה והיא ממש לא היתה מוכנה להכניס אותו לפה. מישהי יכולה לתת עיצה מה עושים? (ואבא היא לא אופציה כי אבא שלה ישן 4-5 שעות בלילה ואני לא רוצה להעיר אותו). ושאלה נוספת- בזמן האחרון חלה נסיגה מאוד גדולה אצלינו באוכל ואופיר כמעט ולא אוכלת כלום חוץ מחלב/סימילק. לזרום עם זה או שזה לא בסדר?

אני בעד לזרום עם הילד..

אבל זה באמת תלוי איך זה מסתדר לך.. גם אני זו שבעיקר קמה בלילות.. כי אבא שלנו עובד..ואמא בבית
אני זורמת עם עמית..ובאמת כל הזמן יש שינויים התחלנו עם מוצקים בגיל חצי שנה.. ופתאם בגיל 8 חודשים היתה העדפה מוחלטת לסימילאק..אז איך שבא לו.. גם היום לא מעט פעמים אני טורחת ומבשלת.. והוא מעדיף סימילאק.. וזה בסדר מבחינתי גם לנו יש חשקים לכל מיני דברים..

איך להרגיל לבקבוק - זה שאלה קשה

לאט לאט בעקשנות כל יום לנסות בלי להרפות. בסוף היא תסכים לקחת ממך (דווקא ממך בקבוק). ככה אני עשיתי. כל יום עוד כמה שניות בלי להרגיז אותה והכי טוב אחרי שהיא רגועה מהנקה ומוכנה להכניס את הפטמה לפה כדי לבדוק אותה - ממש כאילו זה מוצץ. לעניין הנסיגה - דפנה למשל כבר מגיל 4.5 חודשים על מוצקים לסירוגין. פעם הולך יותר פירות, פעם יותר מרק, פעם יותר מעדני חלב - ולפעמים חוזרים לציצי לכמה ימים רצוף -ואני זורמת איתה והכל בסדר. אני חושבת שתלכי איתה היא תחזור למוצקים כשיתחשק לה, אל תחלצי עליה זה יבוא לבד ובהצלחה.

יכול להיות שעובר עליה משהו

ואני לא צוחקת - שיניים, מחלה סמויה (אזניים?) שינוי בשיגרה (התחילה מעון?) - כל זה עשוי להשפיע על השינה והאוכל, אני יודעת שכשתומר חולה, הוא לא אוהב פטמה של בקבוק. גם אני מציעה לך לזרום איתה, ולראות לאן נושבת הרוח. השאלה היא האם תמיד היא היתה קמה לינוק כל חצי שעה, או שזו תופעה חדשה? את יכולה גם לנסות לתת לה סימילאק עם דייסה לפני השינה, וזה יותר ממלא ויתן לך כמה שעות ראשונות. בטיפת חלב ממליצים לנסות לתת את הדיסה גם בכפית, למרות שלפי דעתי לפני השינה אין לזה סבלנות וזה מלכלך. בנוגע לשאלתך השניה - תומר בערך בגילה של אופיר, ואצלינו המצב הפוך - הוא לא אוהב בקבוק, רק בלילה, ובמשך היום אוכל רק מוצקים, אבל גם לנו היתה תקופה שהוא לא רצה פתאום מוצקים, ולאט לאט הוא חזר לזה. אז לא להלחץ.

זה מה שאנחנו עשינו

אם את זוכרת את הסיפורים שלי מפורום הנקה ובערך באותו גיל. זה לקח כמה ימים, אבל זה שיפר את התעוררויות הלילה. רק סבלנות, במיוחד אם היא מוכנה לקחת בקבוק במשך היום, יקח לה כמה לילות והיא תבין שזה מה יש בלילה ותיקח גם. בהצלחה.

אני גם בעד לזרום עם אופיר

אבא שלי ליה ואני גומלים אותה עכשיו בכלל מהנקות הלילה - אני פשוט לא עומדת בזה יותר. לשמחתי הרבה, בעלי מאוד בעניין והוא עושה את העבודה הלילית. הכנו לה בקבוק עם פורמולה כתחליף ללילה (היא גם ביום לא מוכנה לקחת בקבוק עם פורמולה) והיא לא רצתה בכלל. בינתיים עברו 4 לילות שבהן היא לא יונקת עד 5 בבוקר. אני גם יודעת שליה לא ממש רעבה במהלך הלילה כי היא צריכה את הציצי בעיקר כמוצץ. אולי כדאי שתנסי להפעיל את בעלך מיום חמישי בערב (שישי ושבת אני מניחה שהוא לא עובד) ואז אולי ממנו היא תקח את הבקבוק ואחרי שהיא קצת תתרגל לזה תוכלי גם את להכנס לתמונה. לגבי המוצקים - גם עם ליה יש לי בדיוק את אותו הסיפור. היא יכולה יומיים לאכול מוצקים בתאווה ואחר כך לא לרצות שבוע. אני זורמת איתה ועדיין מנסה לתת לה לאכול במקרה והיא כן תרצה. אתמול נתתי לה לאכול עם הידיים מהקערה היא נורא נהנתה, אבל רוב האוכל היה על הכסא והבגדים שלה. אולי אופיר תהנה אם האוכל יהיה פחות מרוסק (או שגם ככה את מכינה לה אותו...). שיהיו לכן לילות קלים.

שירי ל

New member
רעיון מצויין- אני מאמצת!

לא חשבתי על לעבור 3 ימים ראשונים עם אבא בסופ"ש... אנחנו ננסה, תודה!

יונית ש

New member
את רב העצות כבר קיבלת רק עוד דבר

אחד. הפיצקלה שלי עד היום לא אוכלת כל כך שהיא מתעוררת בלילה, למרות שהיא רעבה. אז שמתי לב פחות או יותר לסדר היקיצות בלילה ובערך חצי שעה לפני הזמן שידעתי שהיא תתעורר. הייתי מוציאה אותה מהמיטה ומאכילה אותה שהיא ישנה. והנה ההפתעה היא אכלה הכל ברוגע ללא מלחמות. והכי חשוב היא שבעה ולמעשה לא קמה אחרי חצי שעה. אז הרווחתי היא גם אכלה וגם המשיכה לישון מומלץ. יונית

למעלה