איך מרגילים תינוק בן 8.5. חודשים להרדם במיטה?

miyoos

New member
איך מרגילים תינוק בן 8.5. חודשים להרדם במיטה?

איתן כבר בן 8.5 חודשים ורק נרדם על הידיים. במעון הוא נרדם במיטה שלו לבד אבל כמובן שהן נותנות לו קצת לבכות. אני לא יכולה לתת לו לבכות כי אני פוחדת שיאיר את שירה (הם באותו חדר) ואני פשוט נשברת. איך עושים את זה, אני חייבת להקנות לו הרגלים אבל נשבר לי הלב שהוא בוכה. יש לכן תובנות??

מה זה בכי?

בכי זה לא בהכרח "הצילו, רע לי", בכי יכול להגיד גם "הי, לא מוצא חן בעיני ההרעה הזו בתנאים". בגיל הזה אין לו דרך טובה יותר ויעילה יותר (כמו שאת מוכיחה) להביע את מחאתו, אז הוא מביע. כדי להרגיל ילד להירדם במיטה שלו צריך להיות קצת יותר עקשנים ממנו. זה לא חייב לבוא במחיר של בכי ותחושת נטישה (של שני הצדדים), אלא בנחישות ורגישות, כמו שאמרו גדולים ממני
ה"שיטה" שאצלי עבדה עם שני הילדים היא לא בדיוק שיטה - פשוט דרך ביניים: אני הייתי משכיבה את הילד ונשארת לידו, מלטפת אותו, מדברת איתו, שרה לו, מה שהוא רק רוצה, אבל כשהוא שוכב במיטה ואני יושבת לידו (על הרצפה). היה לשנינו ברור שאני איתו, שלא עזבתי אותו לבדו במרחקים, אבל גם לשנינו היה ברור שהוא במיטה וששם הוא יישאר. גם כשהוא בכה נורא, אני הייתי שם, ליטפתי, הרגעתי, שרתי, אבל לא הוצאתי מהמיטה (למעט מקרים ממש קיצוניים). תוך ימים ספורים המסר נקלט, ולאט לאט המעורבות שלו בשינה הפכה פחות מורגשת - הייתי משכיבה במיטה ויושבת לידו וקוראת ספר, למשל, עד שהוא נרדם. אח"כ הייתי קוראת את הספר בחדר שלו אבל לא ממש ליד המיטה צמוד אליו. אח"כ הייתי יוצאת "לענות לטלפון", "לשתות מים", "להתקלח" - וכל פעם חוזרת אחרי פרק זמן קצר יחסית - היה לו ברור שגפ כשאני הולכת אני תמיד תמיד חוזרת. תוך שבועיים-שלושה הגענו למצב שהייתי משכיבה אותו במיטה, נותנת נשיקת לילה טוב והולכת. חשוב שתזכרי שככל שהילד גדול יותר התהליך הזה לוקח יותר זמן - עם תמרה עשיתי את זה בגיל חודש-חודש וחצי, באופן מאוד מאוד הדרגתי, ומהגיל הזה היא תמיד היתה נרדמת בעצמה במיטתה בלי בעיה בכלל.

יופיופ6

New member
אוייש סוכריה. מסתבר שדעותינו חלוקות

לא רק בעניין הקרמבו. (ואגב וניל שולטטטטתתתת)
אז שוב, אני בטח בדעת מיעוט...אבל אצלי הם נרדמים על הידיים... שניהם. (כן כן בגילם המופלג. שנה וארבעה חודשים..) (כשאני לבד אז לפעמים על הידיים-אחד אחד ולפעמים שניהם יחד בתוך העגלה). למה צריך להשבר הלב? ולמה את *חייבת* להקנות הרגלים? לא מבקרת אף אחד. אבל אם הוא רוצה על הידיים, אז למה לא בעצם?

אבל לא נשבר הלב ../images/Emo13.gif

הייתי איתו, ליטפתי אותו, דיברנו, הוא נרדם בחיוך עם אמא שלו לידו, רק לא *על* אמא שלו. אצלי יש הרגלים קבועים, אני רואה שזה עוזר לילדים (הכל מאוד ברור להם) ונוח לי. אולי בגלל שאני בנאדם כזה מבולגן באופן כללי, טוב לי ולהם שיהיו כמה דברים מאוד מסודרים ומאוד קבועים. כשלא נוח למישהו - אנחנו משנים, זה לא מתוך נוקשות.

יופיופ6

New member
לא לך נשבר הלב! לmiyoos...

גם אצלי יש הרגלים קבועים. הם נרדמים על הידיים. זה קבוע מאוד. אני אוהבת את זה. אני מודה שפה זה גם צורך שלי כמו שלהם. את מבולגנת???
לא קוראים את זה עלייך...

פעם הבאה תשרשרי נכון ../images/Emo123.gif

איך אנ אמורה לדעת שהתכוונת אליה אם שירשרת אלי? ולמה שיישבר לה הלב? היא תעשה את זה בדרך שתתאים לה, אם זה יתאים לה, בזמן שיתאים לה (ולאיתן, מן הסתם). ומה הכיף באישיות וירטואלית אם היא אחד לאחד כמו במציאות?

מרב.

New member
היא מבולגנת שחבל על הזמן. אני מוכנה להעיד

על זה בשבועה
ולהרגיל ילד ללמוד להירדם על הידיים (בטח ובטח בגיל גדול) זה ממש עסק רע לעתיד. לא חשבתי כך בילד הראשון, אבל זו טעות שעשיתי*רק* עם איתם (טוב, כמו עוד אחרות
). ילד שיודע להירדם לבד זו מתנה. לא רק להורים, לעצמו. לא ראיתי את זה אצל איתם אבל אצל קורן- ראיתי את השינוי כאשר למד להירדם לבד בלילה, בלי ציצי ובלי "עזרים". הוא היה מתעורר המון באמצע הלילה, ואחרי שלמד להירדם לבד בתחילת הלילה, היינו שומעים אותו מתעורר במהלך השינה- ומחכים בעיניים קורעות מתדהמה לשמוע אותו מתהפך וחוזר לשינה לבד. במקרה שלנו אגב, כשהחלטתי לשנות את הרגלי ההירדמות והשינה שלו, מי שבכה היה קורן, ואיתם לא מתעורר גם כשטרקטור נוסע לידו, אבל צריך לקחת בחשבון שהרעת התנאים עבור הילד תגרור בכי.. זו דרכו להביע מחאה.

יופיופ6

New member
ממש מבולגנת הסוכריה הזו.

רק שרשרתי לא נכון וכבר שמה לי את הפרצוף הכי כועס שיש.
ומרב - לא התכוונתי להרגיל ילד גדול להרדם על הידיים. אצלי הם רגילים לזה מאז שהם נולדו. בטח לא התכוונתי להרגיל על הידיים ילד שכבר יודע להרדם לבד במיטה שלו.

מרב.

New member
ברור, אבל זה תמיד מתחיל בגיל צעיר וממשיך

הלאה, כי כך כולם רגילים. לילד הכי כיף ונוח, להורים קצת פחות אבל הם רגילים/חוששים לשנות/חוששים להזיק לילד/חוששים להרגיל אותו למשהו חדש. גם אצלי זה היה כך, אני זוכרת את עצמי מרדימה את איתם עם ציצי או על הידיים עד גיל שנה וחצי וגם צפונה. כשנשבר לי עשיתי את השינוי (והוא לא היה מספיק דרמטי, שוב הרגלתי אותו למשהו קלוקל אחר ולא להירדם לבד. רק בסוף ההריון עשיתי את השינוי הסופי והמוחלט שהיה דרמטי מאין כמוהו אבל בסוף עבד. ואני חייבת להגיד שעדיין, למרות שמאז חלף זמן רב, כאשר הוא קם מהמיטה מסיבה כלשהי ואני שולחת אותו לבד למיטה, לישון, בכל פעם מחדש אני מופתעת שהוא אכן *הולך לבד* לישון, *נרדם* לבד, זה בלתי נתפס (זר לא יבין זאת, רק מי שהיה שם...)

3קטנה

New member
מרב, עד איזה גיך נראה לך נכון

להרדים על ציצי/ידיים? ובכלל , איפה עובר הקו בין לתת להם בדיוק את מה שהם צריכים לבין להטמיע הרגלים קלוקלים?

מרב.

New member
הממממ. שאלה קשה מאוד.

קודם כל זה מתחיל לדעתי מהאמא, כי כשלאמא לא טוב עם משהו- זה יצא החוצה. אני לא מדברת על גילאים רכים (שבועות או חודשים ספורים) אלא על גיל שברור שזה לא הכרחי (הרדמה על הידיים). מקוה לא להסתבך מדי בתשובה כי בעיקרון השורה התחתונה היא די פשוטה- אם טוב לך ונוח לך עם זה- אין שום בעיה. אין ניגוד אינטרסים וזה לא מפריע לאף אחד. אם זה לא מפריע לך אין טעם וצורך לשנות (מה גם שעבור שינוי צריך כוח ונחישות של האם). כך לגבי לינה משפחתית, הנקה עד גיל מאוחר, הרדמה על הידיים ועוד. עם איתם בכורי עשיתי הרבה דברים שלא עשיתי עם קורן ואני מאמינה שלא אעשה בעתיד. אבל זה היה נכון לזמן שהיה, לילד שהוא היה ולאמא שהייתי. כשהרגשתי שהצורת ההרדמה שלו מעיקה עלי עשיתי את השינוי. זה לא היה קל אבל כיוון ש*לי* זה היה חשוב ונחוץ, הייתי מספיק אסרטיבית לעמוד בבכי. בגדול אני חושבת שסביב גיל שנה מתחיל יותר עניין ה"חינוך", אבל זה קו מאוד דק ומעבר לשוני בין ילד לילד (יש כאלו שמתבגרים לאט יותר..) ובין אמא לאמא, ביום יום לא מרגישים אותו. רק בחלוף הזמן, בהסתכלות לאחור. עוד משהו, עם ילד ראשון יש יותר סבלנות. עם הילד השני קצת פחות, ובכלל קצת פחות זמן להכל, ממש להכל, ולכן כל מיני דברים שנראו נכונים ונחוצים עם ילד ראשון- כבר לא נראים כ"כ נחוצים...וגם עניין ההרדמה נופל שם לדעתי. הארכתי. עניתי לך?

3קטנה

New member
ברח לי

עזרת לי לנסח לעצמי את העקרון שאני כנראה עושה באמת דברים שאופייניים לאמא טרייה לילד ראשון - רק בלי הביקורת השלילית על כך שכ"כ אינהרנטית לאמירה הזאת בד"כ כשאני שומעת אותה מסביבי, ושזה בסדר גמור, כי אני באמת אמא טרייה לילד ראשון וזכותי
תודה רבה!

miyoos

New member
עם שירה עשיתי לפי השיטה שלך אבל . . .

עם איתן זה יותר קשה. קודם כל כי שירה נרדמת עכשיו מהזה מהר כי היא לא ישנה בצהריים ולכן אחרי האמבטיה ישר אחרי הפיג'מה היא עוצמת עיניים ושניה אחרי זה כבר ישנה. המיטה של איתן איתה בחדר ואני מה זה פוחדת שיעיר אותה כי היא סחוטה מעייפות. מצד שני איתן מתעורר מכל שטות (וזה רק מאז שעברנו לבית החדש שיותר קטן ושומעים בו כל רעש). והוא גם צריך להיות בשינה מאוד חזקה כדי שאני אניח אותו במיטה. לכן כשאני מנסה את העניין של לעמוד ליד המיטה ולהרגיע זה לא עובד הוא בוכה בכי של מחי כאילו איך יכולתי לעשות לו את הנטישה הזו (כן אני בטח מפרשנת פירושי רש"י שלא באמת קיימים אבל . . .) לא יודעת אולי בכל זאת לתת לו לבכות ופשוט לקוות ששירה לא תתעורר.

גאיה100

New member
צר לי, אני לא דוגמה

את גולי הרגלנו להירדם על הידיים או על החזה, אח"כ אצלנו במיטה ושם זה נשאר עד גיל 4 לערך. זאתומרת היא עברה למיטה משלה בגיל שנתיים או שנתיים וחצי אבל המשיכה לבקר אותנו רבות בלילות. נכון שאנחנו יצרנו את ההרגל אבל עם הזמן הרגשתי שזה מה שהיא צריכה ופשוט איפשרתי לה את זה. היום שהיא בת חמש היא נרדמת רק במיטתה וגם נשארת שם עד הבקר (לרוב
). את הגמד הירגלנו מיומו הראשון להירדם בעריסה משלו, אח"כ במיטה משלו וכך זה נשאר עד היום. הנוכחות שלנו בשלב ההרדמות ממש מפריעה לו. זה לא פוסל את זה שכשהוא מתעורר כיום בלילה הוא נודד אלינו למיטה חמוש באביזריו הרבים (כרית, שמיכה ובובה פשוקת רגליים). תובנות? לומדים מילד לילד. אני פחות "מתרגשת" מבכי אבל לא מנסה לערוך שינויים מרחיקים בהרגלים כל עוד זה לא מפריע לי מאד בהתנהלות שלי.

גאיה100

New member
ומה עושים עם שני גמדים שתופסים לי ת'מיטה?

...אשגרא לא השאירו לי מ"מ במיטה. הנה אני בהשכמה מוקדמת אחרי קפה, קיפול כביסה וריקון מדיח. בקר טוב עולם

chompi1

New member
אני בדיעה של יופיופ

נושא השינה והלילה בכלל, הוא נושא חשוב אצלנו... מדהים אותי לראות איך היום, כשירדן כבר בן 3 (ועדיין עושה בעיות שינה כאמור), ושירה כמעט בת שנתיים, אני מסתכלת על הדברים בצורה שאני הרבה יותר שלמה עם עצמי ועם ההחלטות שעשיתי במהלך הזמן. בעבר, עם כל בעיות השינה של ירדן, הייתי מאד לא סגורה על דרכי הפעולה שלי, וכל כך התלבטתי והרגשתי לא טוב עם הדברים שעשיתי, והיום אני חושבת שהדבר העיקרי (בכלל עם הילדים, אבל בבעיות שינה בפרט) זה איך ההורים מרגישים וכמה הם נחושים או לחילופין, כמה זה מפריע להם. (וברור שיש כאן גם אופי של הילד ועקשנות שלו, אבל התחושות של ההורים עוברות לילד בצורה מאד ברורה, גם אם אנחנו מנסים להסתיר את זה). שני הילדים שלי נרדמו על הידיים עד גיל שנה וחצי בערך. עם ירדן כאמור זה הפריע לי וחשבתי שאני צריכה לשנות את זה (כשהוא היה סביב גיל שנה), וגם ניסיתי לשנות את זה, וזה גרר בכי שלו במשך שבועיים לפני כל השכבה במשך שעות, עד שהתייאשתי. כשהוא היה בערך בן שנה ושלושה-ארבעה חודשים, הוא פשוט התחיל לישון לבד במיטה שלו, בלי בעיות (היו אח"כ רגרסיות בנושא, אבל כבר ידעתי להתמודד עם זה אחרת). כששירה נולדה, החלטתי שהיא תרדם לבד בעריסה, ולא בידיים. זה החזי'ק מעמד שבועיים, כשהיא הבהירה לי את עמדתה בנושא, וכנראה שעמדתי לא היתה שונה מדי, ולכן היא היתה נרדמת או בידיים או בעגלה בנדנוד. הפעם החלטתי שאני לא נאבקת עם זה בכלל, והאמת זה גם לא ממש הפריע לי. לא הפריע לי ברמה שרציתי לשנות את זה... כשהיא הגיעה לגיל שנה וחצי בערך, והיו לנו גם בעיות להרדים את ירדן, החלטנו שהיא מספיק גדולה (וגם פחות עקשנית) ושזה גם מספיק לנו, כי אנחנו רוצים את הערב שלנו, והסברנו להם שהם הולכים לישון לבד כל אחת במיטתו. היו יומיים שלושה של התנגדות לא קשה, ומאז, יש לי שני ילדים שהולכים לישון לבד במיטה שלהם
. סיפרתי סיפור ארוך, כי בעצם רציתי להבהיר את הנקודה, שכשההורים מרגישים שיש משהו שהם לא מוכנים שימשיך (או יתחיל), והם מספיק נחושים ומאמינים בזה, זה יעבוד. אחרת, זה יהיה מאד קשה ולא בטוח שיצליח. ובנוסף, רציתי לומר שלי לא ממש הפריע שהילדים נרדמים על הידיים (וכמו שאני מכירה את עצמי זה יחזור על עצמו שוב) וזו הסיבה שהם המשיכו להרדם על הידיים עד גיל יחסית מבוגר. לכן, את צריכה לחשוב אם זה באמת מפריע לך ואת באמת רוצה לשנות את זה. אם כן, תהיי עקבית ונחושה, וגם אם הוא יבכה קצת (ואפילו אם אחותו תתעורר, היא תחזור לישון. גם אצלנו ישנים יחד בחדר אחד ואין מה לעשות) הוא יקבל את זה. אבל אם את לא שלמה עם עצמך, אז לדעתי עדיף לא לעשות את זה עד שתגיעי להשלמה עם עצמך, אחרת תייסרי את עצמך, הוא ירגיש את זה, ויעשה לך סיפור גדול יותר שיקשה עליך עוד יותר. מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי. בכל מקרה, המון בהצלחה...

miyoos

New member
האמת שזה מתחיל להפריע לי../images/Emo4.gif

לא בפעם הראשונה שהוא נרדם כשאני מרדימה את שניהם. אלא בכל הפעמים האחרות שהוא מתעורר בערב/לילה ואז הוא רוצה רק ידיים ולרוב של אמא. אתמול הוא פשוט רצה אותי כל הלילה אבל צומחת לו שן אז אני מבינה אותו הוא פשוט היה אומלל ובסוף ישן איתי במיטה, ואפילו זה שבדרך כלל כשאני נותנת לו לישון איתי הוא ישן הכי טוב לא עזר (אבל שוב זה אשמת השן ולא שום דבר אחר).

למעלה