איך מרגילים תינוק לקחת מוצץ?

איך מרגילים תינוק לקחת מוצץ?

ילדתי לפני חודש וחצי את האור המקסים שלי. בהתחלה הנקתי הנקה מלאה ומלפני שבועיים התחלתי לשלב גם בקבוק אחד או שניים של מטרנה. הסיבה לכך היתה שבמשך כל היום, אבל ממש כל היום, הוא רצה רק ציצי, כאילו שהחלב שלי לא משביע אותו או שהוא פשוט עשה ממני מוצץ! לפיכך אני זקוקה נואשות לעזרתכן כיצד להרגיל את הקטן למוצץ - ניסיתי גם מוצץ מסיליקון וגם מגומי וגם לתת טיפות שומר ואח"כ מייד את המוצץ וכלום לא עוזר. הוא ממש נאבק איתי ועושה סימנים של הקאה. אשמח לכל עצה, תודה.

שיפסלה

New member
מתאמצים ולא מתייאשים

בהתחלה הוא יעשה סימנים של הקאה, כי בטוח שאת מוצץ יותר רך וחמים. אבל אם תתעקשי ולא תוותרי הוא יבין שאין לו הרבה ברירות ולדעתי תוך יום יתחיל למצוץ מוצץ.

אדר שלי

New member
אולי תנסי את זה:../images/Emo95.gif

תמרחי לו קצת חלב מהשד שלך על המוצץ ותנסי לתת לו את זה כשהוא בוכה או עייף. אולי יעזור.

אריאלה22

New member
ואצלינו....

עברנו למוצצים מגומי מהסוג הישן (לא אורטודנטים) וכשהיו גזים נתנו את הגליכול (מאוד טעים...) ואחריו מיד הוברג המוצץ בהצלחה. כמובן שצריך להחזיק אותו קצת עד שמתרגלים.

אז ככה:

כשאת נותנת את המוצץ את באמת צריכה להחזיק אותו עד שהוא יתחיל למצוץ (לא לחנוק כמובן), קחי בחשבון שהוא גם ייפול ואת צצטרכי להכניס שוב. בנוסף למוצץ, תני לו חיתול בד או טטרה עם המוצץ. ככה הוא ירגיש "פינוק" כשהמוצץ בפה. זה לא קל, אבל אל תתייאשי. זה משתלם, מניסיון! בהצלחה

2 1 2

New member
גם אני ניסיתי המון זמן

והמון המון מוצצים מכל מיני סוגים עם מוצצי אוונט זה הצליח בסופו של דבר היום הילד עם מוצצי אוונט לא תמיד לא קבוע לא אוהב במיוחד אבל שצריך-הוא כן.

dorlim

New member
הטיפ הכי גדול שלי בעניין הוא

לתת מוצץ דווקא כשהתינוק רגוע. זה עבד אצלנו

לי אמרו כל הזמן שתינוק שלא רוצה

מוצץ, לא ימצוץ מוצץ בחיים. הניסיון שלי בשטח מראה דברים אחרים. הגדולה לקחה מוצץ בגיל ששה שבועות (מוצץ MUM שליווה אותה עד הגמילה מהמוצץ). הקטנה לקחה מוצץ גם בגיל ששה שבועות אבל רק אחרי שניסינו כמעט את כל סוגי המוצצים הקיימים בעולם. המוצץ שהתאים לה היה דווקא המוצץ הכי פשוט (של LIFE מהסופרפארם, שלושה מוצצים בחבילה). היחוד של המוצץ הזה לדעתי הוא בעובדה שהוא קטן מאוד. מאז גם הספקנו להעביר אותה למוצצי אוונט.

../images/Emo6.gifקראתי את מה שכתבתי ואני רוצה

להבהיר משהו - את הגדולה מוצצי MUM ליוו עד הגמילה מהמוצצים ולא כפי שנכתב בהודעה. קצת
היתה תקופה שהיה קשה מאוד להשיג את המוצצים האלה, וכבר אז נשבעתי שהבא/באה בתור לא ימצצו מוצצים של MUM.

galiaS

New member
לדעתי, אל תלחמי איתו

אין טעם הכל המלחמות האלו, לדעתי. אני היתי המוצץ של נטע 10 חודשים ורק אחרי שהפסקתי להניק היא פתאום רצתה לקחת מוצץ. אם לא מתאים לך להפוך למוצץ מהלך, אולי תנסי להרדים את אור על הידים ולא על הציצי? את חושבת שהוא יסכים?

new mermaid

New member
זה הכי מייאש! הגדולה ינקה עד גיל 2

(שנתיים בלי מוצץ וכמעט בלי בקבוק, מהר מאוד עברה לכוס) ועם הגמילה התחילה עם מוצץ. בהתחלה למעט זמן לפינוקים והיום - כמעט 4 - כמעט כ-ל הזמן
ממש מבאס, חשבתי שלפחות ייסורי הגמילה הללו ייחסכו מאיתנו
בעיקבות זאת, את הקטנצ'יק אני מנסה להרגיל למוצץ כבר מעכשיו: אם ממילא זה יגיע לזה, לפחות ניהנה מההקלה שאומרים שזה מעניק אבל אין לי עיצות כי בנתיים הוא יורק אותו בקשת. אולי באמת כמו שדורלים מציעה לנסות דווקא ברגיעה: אז הוא מצליח להחזיק אותו כמה דקות

galiaS

New member
למה יסורי גמילה?

זה לא נראה לי דבר רע שהיא רוצה מוצץ עכשיו. טבעי שהיא תרצה למצוץ משהו, די נחמד שזה לא את הציצי שלי...

לאט לאט

גם יהב (8 שבועות) לא רצה מוצץ. אמא שלו יותר עקשנית
. עדיין, הוא לא מוכן לשמוע עליו כשהוא ממש רעב או כועס. והוא צריך אותו בשביל להרגע ולהרדם. בשינה הוא יורק אותו וזהו. לנו עזר לשכנע בהתחלה עם הטיפות גרייפווטר או חלב מהציצי.

אביטלתל

New member
יש אמצעי הרגעה אחרים

יש לי אחיינית בת שנה וקצת, מתעבת מוצצים ומאוד רגועה
גם איילה לרוב תינוקת רגועה ואינה לוקחת מוצץ וכשהיא כן עצבנית אז יש אמצעים אחרים - מרימים על הידיים ומחבקים, שרים, יוצאים לטיול במנשא אני זוכרת שמישהי כתבה פעם בפורום הנקה שאחרי שימוש במוצץ כחודש היא קלטה שזה גורם לה להשתמש בו לכל דבר במקום להענות לצרכים של התינוק

משוש30

New member
זה בכלל לא סותר

אפשר לתת מוצץ להרגעה וגם לשים לב מה מפריע לתינוק. שני דברים נפרדים לגמרי לדעתי

אביטלתל

New member
את צודקת לחלוטין

אבל כשעובדים וממהרים וצריכים להספיק הרבה דברים, ויש את המוצץ שהוא דבר מרגיע, זה כל כך קל לתת להם אותו לשים לה אותו בפה ולחשוב "תכף נחזור לבדוק מה קורה איתה" ובגלל שכל כך עסוקים אז שוכחים אני יכולה לראות איך בקלות זה קורה

למעלה