איך מרגישים צירים ואיך מרגישים בריקסטונים?

איך מרגישים צירים ואיך מרגישים בריקסטונים?

אני רוצה לנסות ולהבין, אני בשבוע 37+3 כבר 4-5 שעות בערך, התחיל מין כאב חד כזה לשניה שתיים ונעלם וחוזר לאחר כמה דקות שוב, עוד שניה שתיים ונעלם באיזור הרחם. רוצה לנסות להבין מה זה, אני שעה בערך מביה"ח GBS חיובי (כך שצריכה גם אנטיביוטיקה בזמן הלידה) מה דעתכן? מה זה? הכנה של הגוף? צירים? בריקסטונים? (לא יודעת מה ההבדל בין השניים) אשמח לשמוע

moranliraz

New member
ברקסטון הוא ציר לא כואב ...

אם יש לך צירים זה אמור ממש ממש לכאוב, תעכבי אחרי תדירות הכאבים, אם את רואה שלא עובר תגשי לביח, או תצרי קשר טלפונית עם הקופה לברר מה לעשות . אני הייתי מחכה במידה ולא כואב.

מה שאני מרגישה זו מין דקירה כזאת

שכואבת, מציקה אפילו לא יודעת להגדיר אותה במידה והולכים לביה"ח, האם צריך טופס 17 ?

GAL L1

New member
במידה ואת יותר משבוע 36

ואת מגיע עם צירים ומשחררים אותך ובטופס שיחרור מצוין שהגעת בגלל הצירים את לא צריכה טופס 17. אני אישית מנסיון הייתי פונה למוקד לעשות מוניטור ולהיבדק, הי מוקד יקח לך מקסימום שעה םשעתיים בית חולים יכול לקחת גם מעל ל-5 שעות תלוי בעומס במיון. אלה אם את חושבת שאת הולכת כבר לקראת הלידה. בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה

GAL L1

New member
אגב צירים שמובילים ללידה

הם אינם דקירה זה מין התכווצות של הרחם, ואת מרגישה ששריר מתקווץ, זה אמור להיות באורך של דקה או כימת דקה, ואת מרגישה שזה מגיע במין גל, גם ההתכווצות שלא כואבת את מרגישה שזה בה יותר יותר ויותר חזק ומשתחרר באיטיות. דקירות של שניה םאו שתיים אינם מובילות ללידה. הייתי אולי פונה למוקד של הקופה כדאי להיבדק ולהוריד את הלחץ, הייתי מוותרת על התאנוג של מיון יולדות.

GAL L1

New member
לא מדויק

גם צירים אמיתיים המובילים ללידה הם יכולים להיות אינם כואבים. ברקסטון הוא ציר שאינו מוביל ללידה, הכוונה אינו גורם להתקצרות צוור הרחם או פתיחה. אני הייתי עם צירים החל משבוע 36, וזה היו צירים אמיתיים שלא כאבו לי כלל, רק הציקו ברמות, וכל כמה ימים שעשיתי בדיקה ראו שיש יותר ויותר מחיקה ופתיחה םהולכת וגדלה. בשבוע 38 הייתי עם מחיקה של 70% ופתיחה של 2 ס"מ.

לא נכון!!! ברקסטון בהחלט יכול לכאוב!

אני סובלת מברקסטונים כבר משבוע 14 (בהריון קודם זה התחיל בשבוע 18). אני חווה את הברקסטונים כהתקשות חזקה של הרחם, מלווה בכאב - לא פעם כאב חזק למדי, שמשתחרר אחרי מס' דקות ספורות. הברקסטונים עוברים בשינוי תנוחה בד"כ ואינם סדירים. צירים הם סדירים, לא פעם תרגישי מעבר של כאב מהבטן לגב וחזרה, לא עובר בשינוי תנוחה/מנוחה/שתיה מרובה. אם את מרגישה כאב/לחץ - תשכבי, תשתי המון, ותתזמני במשך כשעה-שעתיים. אם מדובר בצירים, את תגלי שיש תבנית להתכווצויות והן מחזוריות (חוזרות על עצמן). זה יכול להיות מלווה בכאב וגם לא (סתם תחושת אי נוחות). בכל מקרה - ברקסטונים אינם גורמים לדינמיקה צווארית ואינם מובילים ללידה. הם מכינים את הרחם לקראת הלידה ויכולים להתחיל, כמו אצלי, משבועות מאוד מוקדמים. אם את רואה שלאחר תזמון אין סדירות וזה משהו שהולך ובא מס' פעמים בודדות לאורך היום, רוב הסיכויים שהכל בסדר ואין צורך לטרטר את עצמך לרופא ובוודאי שלא למיון. אם מדובר במשהו שהופך סדיר ולא עובר בשינוי תנוחה ומנוחה - לכי להבדק.

ועכשיו ראיתי שאת בשבוע מתקדם -

אז בכלל... לא ישאירו אותך בבי"ח בשבוע כזה גם אם מדובר בצירים עד שאת לא בלידה. פשוט ישחררו אותך. חבל על הטרטור - תתזמני. אם מדובר בצירים הם יהפכו עם הזמן סדירים ובכל מקרה - גם אם אלו צירים - בשביל מה להגיע לבי"ח אם הם עדיין לא רציניים? (סדירים כל 3-5 דק' למשך כדקה כל אחד). אז יעשו מוניטור, וישלחו אותך לדרכך... אם זה באמת זה - במוקם או במאוחר את תדעי. אגב, בהריון הקודם העברתי שבועיים שלמים עם צירים הולכים ובאים עד שילדתי, כך שסביר להניח שהגוף מתחיל להכין את עצמו, אבל הדרך עוד יכולה להיות ארוכה... בכל מקרה - שיהיה בקלות ובבריאות.

delillah

New member
לי לא היו צירים סדירים

התבלבלנו לגמרי: רשמנו כל כמה זמן היו צירים וממש לא היו סדירים. בסוף בגלל הכאב התקשרתי לרופאה ונסענו לבית חולים ושם באמת היתה פתיחה. זה היה כאבים שאי אפשר להתבלבל לגביהם מבחינת העוצמה שלהם. הכאב הלך והתגבר.

ממש ממש לא נכון!!!

מתישהו בתחילת חודש תשיעי היו לי צירים מאוד כואבים כל 4-5 דקות. דיברתי עם אחות טיפת חלב והיא אמרה שלפי התיאור שלי - לרוץ מהר לבית חולים!!! קצת נבהלתי ונלחצתי אז הלכתי במקום זה למרכז לבריאות האישה. המוניטור הראה צירים מאוד חזקים (הגיעו עד 90-100) אבל יותר ארוכים צירים אמיתיים (צירים אמיתיים נראים כמו גבעות במוניטור, הבריקסטונים היו בלי "שיא"). בדיקת רופא העלתה שאין לי פתיחה ומחיקה של צוואר הרחם ולכן לא מדובר בצירים אמיתיים. אם יש לה צירים כואבים כדאי ללכת בכל מקרה לבדיקה.

polinomialy

New member
לא נכון. רקסטונים בהחלט יכולים לכאוב

וצירים "אמיתיים" יכולים לא לכאוב.

אם אני לא טועה...

ברקסטון חולף עם שינוי תנוחה או פעולה או מנוחה,והצירים האמיתיים ממשששששששש לא. תעקבי עוד שעתיים -שלוש,יכול להיות שהרחם סתם מכין את עצמו לקראת...זה יכול להיות ככה גם במשך שבועות.. בהצלחה!

אושונית

New member
אז אולי גם לי יש...

דקירות כואבות מאד שעוברות עם החלפת תנוחה. אך יש לי את זה המון זמן (בערך מסוף חמישי). לא יחסתי לזה חשיבות

../images/Emo51.gif לכולכן, אחכה עוד קצת ונראה מה יהיה

ואז יתכן שאגש באמת למוקד במקום ישר לביה"ח ושם יחליטו, באמת זה לא תענוג גדול לבלות שם.
לכן

delillah

New member
תנסי לשנות תנוחה

אם את רואה שזה נשאר אותו דבר ואפילו מתגבר - כנראה צירים. אם זה משתנה, בייחוד אם את שוכבת ונחה זה עובר או מופחת - כנראה לא צירים.

זה יכול להרגיש אותו הדבר בדיוק

במקרים כאלו אי אפשר לדעת בלי שרופא יבדוק אם יש פתיחה ומחיקה של צוואר הרחם

polinomialy

New member
לא ניתן להבדיל בין צירים אמיתיים לבין מדומים

רק ע"י תחושה. שניהם מרגישים בדיוק אותו הדבר. ההבדל הוא שצירים אמיתיים מובילים ללידה (יש דינמיקה צווארית - פתיחה, מחיקה ועוד) בעוד שבצירים מדומים (ברקסטונים בשפת העם) אין את זה. לדעתי כדאי לסוע לבית חולים אחרי לפחות שעה של צירים במרווח של 4-5 דקות בין תחילת ציר למשנהו, כאשר אורך כל ציר הוא כ45-60 שניות. הצירים יכולים לכאוב אבל גם צירים ארוכים ותדירים שאינם כואבים במיוחד יכולים להוביל ללידה (אצלי זה היה כך...) וצירים כואבים יכולים שלא להוביל ללידה, כך שעוצמ הכאב אינה מדד חד משמעי. בהצלחה

למעלה