איך מרחיבים את האוסף?

רונן 30

New member
איך מרחיבים את האוסף?

אחרי שביליתי את רוב החג בניצול audiogalaxy כדי לחפש קטעים נדירים יחסית, רציתי פתאום לדעת - איך החברים כאן, מתחילים ומתקדמים כאחד, מרחיבים את אוסף הג´ז שלהם? באיזו תוכנה להחלפת קבצים הכי כדאי להשתמש? האם אתם מחליפים ביניכם?

OBZ

New member
איך מרחיבים?

קונים סטים של עשרות דיסקים של הגדולים

Uri T

New member
החלפת קבצים

זה נחמד בשביל לבדוק אם אתה אוהב מוסיקה של נגן לא מוכר. אבל בעיקרון אני ממליץ לקנות דיסקים או תקליטים. כי אם אנחנו לא נממן את המוסקאים שאנו כל-כך אוהבים, מי כן? ושאלתך על הרחבת האוסף. אני עובר על פורומים ומסתכל על המלצות וכמו כן אני קורא אינפורמציה על מוסקיים באתרים על ג´אז או באתריהם הפרטיים. בכל אופן ישהם אין סוף דרכים ואתרים וזה נחמד להוריד MP3 מפעם לפעם אבל צריך לזכור לעשות זאת במידה. חג שמח!
-אורי

Yaronimus

New member
אני לא מסכים איתך בעניין ../images/Emo46.gif ../images/Emo130.gif

של אם אנחנו לא נממן את האמנים אז מי כן? קודם כל הם מרוויחים יפה מאוד. ואם אתה לא מדבר על אומן ישראלי שהוא בשוק חלש, אז אותו אמן שהדיסק שלו זכה להגיע לארצנו המרוחקת הוא בטח דיסק שקיבל רווחים טובים. והכי חשוב שאתה מממן 40 אחוז את האומן ו40 אחוז את החברה שלו ועוד 20 אחוז את היבואנים. כי 80 שקל לדיסק זה ביזיון! אל תגן על החזקים - הם ישרדו! מי שיהיה לו הכי קשה זה החשבון בנק שלך.... אם אומן היה יודע שככה עולים הדיסקים שלו הוא הייה די כועס.... ואל תשכח שכשאתה צורב - אתה גם נלחם. נלחם בחברות והיבואנים ששודדים אותך. בארה"ב דיסק עולה כ 14 דולר - (אם נתעלם מההבדלים הבנקאיים של שווי הדולר) הלוואי שהייתי משלם 14 ש"ח על דיסק!!!! זה שווה! ותאמין לי יש עוד המון אנשים שממנים את הפררי החדש והבית החדש.... אני הייתי שמח אם היו לי כל הדיסקים האמיתיים ולא צרובים - עם הדיסק האמיתי והחוברת - אבל אני לא פראייר... המלחמה הזו לא תיגמר עד שהם יורידו את המחיר.... בלי לנסות לפגוע בכבודך ירונימוס

elad2040

New member
14 דולר

זה בערך 66 שקל. למעשה, בחנויות בארה"ב רוב הדיסקים בסביבות ה12 דולר, 56 שקל. בקשר לגניבת שירים, אני לא ארצה לך, אבל אני יכול להגיד לך שלרוב מוסיקאי הג´אז לא קל לגמור את החודש.

Yaronimus

New member
ברור שערך הדולר....

גדול מהשקל אבל טכנית הדיסקים שם עולים "פחות" לצרכן. נתעלם מערך הדולר ונבין ש14 דולר לצרכן האמריקאי זה כלום ואני מתפלל שיום אחד הדיסקים אצלנו יעלו לפחות 20 שקל. המחיר הכי קרוב לזה שהגענו זה 40 שקל בסדרת הדובדבן. סדרת הדובדבן רק מראה לך שמדובר באותם דיסקים ואריזות מקוריות רק שבגלל שחברת היבואן החליטה להוריד את המחיר למה שהוא שווה באמת. 40 שקל. במקום זה אני משלם לשאר הדיסקים שלא בסידרת הדובדבן 80 שקל. זה עולם קשה ואני לא יכול להגן על אחרים ע"י ריקון הארנק שלי. אגב האומנים הישראלים שנמצאים בשוק חלש ובמדינה שיש בה המון צריבות צריכים לדעת שאף אחד לא יקנה דיסק בשווי80 שקל כשהם יודעים שדיסק מארה"ב או אנגליה עם אותו המחיר שווה יותר כסף ואומנות יותר טובה. אז הם שאננים ולוקחים את ההון תועפות בעבור דיסק עלוב ואח"כ מתפלאים למה הם מגיעים רק ל20 - 200 אלף קונים. זו שאננות. אם היו יודעים טוב לא היו שודדים אותנו. שאלה: מישהו יודע כמה עולה ייצור של דיסק עם חוברת מקורית ואריזה מקורית? סתם מתוך סקרנות.

Uri T

New member
ממש לא מסכים

דבר ראשון אתה לא יכול להצהיר שאומנות מחול טובה יותר. כל אחד וטעמוהוא. דבר שני ההשוואה בין 14דולר ל14שקל פשוט מגוחכת. 14 דולר זה יותר מ65 שקל. ולהעניש את האנשים שיותרים את המוסיקה שאני כל-כך אוהבים. יוצרים דבר כל-כך זוהר ויפה בעולם שמידרדר למלחמה, אני פשוט לא יכול לסבול את זה. נכון שרוב הכסף לא הולך לנגנים עצמם אבל עדיין לצאת מידיי חובה ולהגיד שבגלל זה אני יצרוב דיסקים? אתה בעצם יורק ישר לאומנים בפרצוף. כי מי שנוהג בפררי הם הבוסים ולא האומנים (לפחות לא רובם). ואם הם כן נוהגים במכונית טובה זה בגלל שמגיע להם. ללכת להיות מוסיקאי כרוך בהקרבה ואם לבסוף הם מצליחים, אז מה רע בזה? אתה ואני יכולים לסבול את ה15 שקל האלה (שלפי דעתי כרוכים גם ביבוא הדיסקים שעולה כסף). בקיצור אני חושב שהוצאת כסף על דיסקים הוא דבר עדיף מאשר הרבה דברים אחרים וגם המוסיקה היא דבר כל-כך חשוב היום שחבל לחסום אותה בגלל התקמצנות על מספר שקלים. זה הכל, מצטער על האורך -אורי

Uri T

New member
פורום ג´אז

אני מסכים איתך (חלקית) אל תשכח שאנחנו מדברים על נגני ג´אז שהם לא בדיוק מפוקסמים כנו בריטני ספירס. ואני בטוח שמכירות הדיסקים לא נותנים להם מספיק רווח כדי לסיים את החודש (אני מתכוון על מכירות הדיסקים בלבד) לכן אם אנחנו רוצים לפתח את הג´אז ולהמשיך להנות ממנו כדי לתרום מכספנו. מכון זה נחמד להוריד MP3 מפעם לפעם אבל אסור לשכוח לקנות גם דיסקים. האיכות יותר טובה ויש את החוברות, שזה דיי נחמד
בכל אופן חג שמח! -אורי

bralon

New member
אני לדוגמא

מכיוון שאני אוהב מוזיקה שנעשית בעיקר ע"י באסיסטים אשר מובילים או שהם מבצעים סולואים (הם לאו דווקא מנגנים ג´אז אבל שמתי לב שיש להם זיקה לג´אז), אותם אני בדרך כלל מוצא בפורום לבאסיסטים:www.basslinks.nl שמה בפורום אני מוצא המלצות על באסיסטים ואז אני מחפש באודיוגלקסי. נ.ב אילו קטעים נדירים בחרת?

רונן 30

New member
קטעים נדירים

אחד החברים המליץ כאן לפני כמה ימים על ben webster. חיפוש קצר מצא עולם ומלואו ב-audiogalaxy, כמו גם קטעים שלא היו של מיילס דיוויס, ג´ון קולטריין וצ´רלי מינגוס

למעלה