איך משחזרים את תפריט האתחול?

איך משחזרים את תפריט האתחול?

הגדלתי מחיצה בדיסק באמצעות Fdisk של DOS. בעקבות זאת נעלם תפריט ה- GRUB, שאפשר לי לבחור בין אובונטו 10.04 ל- Windows98SE, והמחשב נתקע.
ניסיתי לשחזר את התפריט באמצעות Live CD, לפי ההסבר כאן, אך המחשב הגיב בהודעת שגיאה מיד אחרי הקלדת הפקודה: sudo grub.
בסופו של דבר מחקתי את מחיצת לינוקס והתקנתי מחדש, אך עדיין אשמח לדעת כיצד פותרים בעיה כזו, למקרה שאתקל בה בעתיד.
ובאותו עניין: אובונטו הותקנה במחשב שלי במחיצה 10 (ראשית) ו- 11 (דפדוף), לפי ההודעות שהוצגו בפניי במהלך ההתקנה. אבל הדיסק הקשיח שלי, טרם ההתקנה, היה מחולק לשישה כוננים לוגיים בלבד: C, D, E, F, G, H, ואובונטו הותקנה בגדול שבהם, כונן G. לאחר ההתקנה נותרו לי ששת הכוננים, אך נפח כונן G פחת בחצי בערך, ובמקום הנותר נוצרו שתי המחיצות של אובונטו, אך עדיין מדובר בשמונה מחיצות בלבד. אז איך יייתכן שמחיצות לינוקס הן 10 ו- 11? והאם תפריט האתחול נמצא ב- hd0,0 (כלומר בכונן C) או ב- hd0,10?

תודה.

ai21

New member
כיוון שהיה לך GRUB היית צריך לתקן את המחיצה באמצעותו

או לאחר שהותקן,
להתקין אותו מחדש כך שיורץ במקום הקשקוש של דוס שלא תומך לינוקס.

תפריט האתחול נמצא בכונן שמוגדר בביוס (וניתן לשנותו בביוס, כך שהמערכת תעלה מכונן אחר).

השאלה היא איך משחזרים את תפריט האתחול

לא ידעתי שאפשר (ואיך) לשנות מחיצות באמצעות GRUB. יכולתי לעשות זאת באמצעות Gparted, אך העדפתי את Fdisk, שבה יש לי ניסיון. לא העליתי בדעתי, ש- Fdisk תעלים את תפריט האתחול, אבל זה חלב שנשפך. כאמור, תיקנתי את הבעיה בדרך הקשה והארוכה של התקנת המערכת כולה מחדש.
ובכל זאת שאלתי לידע כללי:
(א) איך משחזרים את תפריט האתחול באמצעות Live CD?
(ב) מדוע מחיצות לינוקס ממוספרות אצלי כמחיצות 10 ו- 11, אף שהדיסק הקשיח מחולק לשמונה מחיצות בלבד, והיכן נמצא תפריט האתחול בסימון מהצורה: hd0,0? לעניין זה בדקתי בינתיים ב- Gparted, ומסתבר שהמחיצה הראשית של DOS (כונן C) מסומנת כמחיצה 1, המחיצה המורחבת (המתחלקת לכוננים לוגיים) כמחיצה 2, והכוננים הלוגיים מתחילים מהמספר 5 (כונן D הוא מחיצה 5). אני מניח אפוא, שהמספרים 3 ו- 4 שמורים למחיצות מורחבות נוספות, ועל כל פנים, אם מחיצה 1 מסומנת hd0,0, אז מחיצה 10 תסומן, מן הסתם, hd0,9, ונותרה השאלה באיזו מהן נמצא תפריט האתחול (הביוס אינו מאפשר אתחול מכונן לוגי).

ai21

New member
אכן, התכוונתי לשימוש בכלי תומכך GRUB כמו Gparted

ככל הידוע לי - יש 3 שלבים:
האחד הוא שמירת הפרמטרים/קבצי קינפוג של התפריט הישן
לאחיר מכן - התקנה מחודשת של הGRUB
ולבוסף - העתקת הפרמטרים הישנים כך שידרסו את החדשים.

יש שני סוגים של GRUB,
בGRUB מדובר בעריכת קובץ טקסט פשוט, שנמצא ב boot/grub/menu.lst

GRUB2 יותר מסובך. צריך 3 שלבים
להריץ את grub-install
לערוך את קובץ הטקסט boot/grub/grub.cfg
ולבסוף להריץ את grub-mkconfig

לגבי הצורה שבה אתה משתמש במערכת שלך - לי בטח אין מושג.
תעשה מאונט למחיצות השונות - כדי לגלות איפה יש לך את ספריית BOOT (שבתוכה ספריית GRUB).
את הספריה הזו יש לסמן (באמצעות GPARTED או כלי אחר) כספריית הBOOT
בכל מקרה - חשבתי שהתכוונת שיש לך דיסקים פיזים שונים - ולכן אתה לא יודע איפה קובעים איזה מהם יקרא.

למעלה