ראזז
שייך למשחקי הסטאד מבחינת אופן פריסת הקלפים, שבעה קלפים נפרסים לכל שחקן לכל היותר, ומבחינת המהות ראזז משוייך למשחקי ה-Lowball, דהיינו, יד נמוכה מנצחת, ואם לדייק אז למשחקי A-5 Lowball. היד המנצחת בראזז היא היד הנמוכה ביותר ששחקן מסוגל ליצור עם קלפיו, כאשר A נחשב לקלף נמוך, וסטייטים ופלאשים לא נחשבים כ"גבוהים": היד הטובה בראזז, הנאטס היא: A2345 ובשמה האחר Wheel. הידיים נמדדות מהקלף הגבוה לנמוך: A3457 מנצח A3467, שניהם יד נמוכה 7, אבל הקלף הגבוה השני ביד הראשונה הוא 5 וביד השנייה הוא 6. 34567(כשכל הקלפים לבבות) מנצחת את A2348, כמו שאמרנו לסטרייט וצבע אין משמעות, היד הראשונה היא יד נמוכה 7 על אף שהיא פחות "חלקה"(SMOOTH), כלומר זו היד מגובה 7, הגבוהה ביותר. אופן המשחק: כל שחקן מקבל 3 קלפים, וכל שחקן מפריש אנטה לקופה, השחקן שקיבל את הקלף הגבוה מבין השחקנים, מחוייב להפריש: הימור של פי 2 או 3 מאנטה, או פי 6 או 9 מהאנטה (completion), במידה ויש לו קלפים טובים, או שהוא חמור מצוי שחושב שזה סטאד היי. יש לציין שאנטה/סמול בט/ביג בט משתנים מאתר אתר ומקזינו לקזינו ומשפיעים על הנכונות להכנס לקופה, ככל שאנטה גבוהה יותר כדאי לשחק מעט יותר משוחרר. אחרי קבלת 3 קלפים(3th street),כאשר שניים מהם הופכים וניתנים לצפיית שחקן שהם ברשותו, וקלף אחד ניתן לצפיית שאר השחקנים, ישנו סיבוב הימורים, על הסמול בט, בשולחן של 2/4, הסמול בט הוא 2, והסיבוב מאפשר 3 העלאות לכל היותר, מחולק קלף רביעי חשוף, ישנו סיבוב הימורים עם סמול בט. ישנם עוד שלושה סיבובי הימורים, שניים מבין הקלפים הבאים חשופים והשביעי ואחרון הפוך, לאחר חלוקת שלוש קלפים, הפעם בכפולות של ביג בט, 4 כמו בדוגמה שלנו. אסטרטגיה נכונה: כל 3 קלפים נמוכים מ-7 ניתנים למשחק, אם לא עשו קומפלדין לפניכם, אתם צריכים לפתוח עם קומפלישן, אם עשו קומפלשין, והשחקן הוא טייט לדעתכם יש להשוות, ובמידה והשחקן משוחרר לעשות הלאה, על מנת למנוע מאחרים עם ידיים כמו 92A לשחק. A23 היא היד ההתחלתית הטובה ביותר וצריכה להיות משוחקת בהתאם יש לפמפם את הקופה, כל 3 קלפים 5 או מטה נחשבים טובים ויש לפמפם את הקופה. עקרון חשוב הוא לשים לב לקלפים החופים של שאר השחקנים(קלפים מתים), משום שהם יצביעו על חוזק היד הנוכחית והעתידית שלכם, לדוגמא ואני מחזיק, 3 קלפים A46, ושאר הקלפים על השולחן הם 2,3,3,4,4,5,2 המון מהקלפים שאני צריך להשלמת היד חסרים לי, והסיכוי שאני יקבל זוגות שייקשו עליי ליצור יד גבוה. במידה ואני מחזיק A46, והקלפים המתים הם 4,6,4,K,J,A,6, מצבי טוב. כמוש נאמר זוגות הם דבר גרוע משום שהם מונעים ממני ליצור יד, AA2 היא לא יד טובה בשולחן מלא, וכדאי לשחק אותה רק שאתם גובים את האנטות, במצב של 1 על 1 וליריב שלכם קלף של 8 ומעלה(לדעתי). קצת עובדות מתמטיות: שחקן שמחזיק בקלף החמישי A,2,3,4,K wheel draw מוביל על שחקן שמחזיק יד גבוהה 9 לא חלקה, כמו 98,97. ספרות מקצועית: ישנו פרק עולה למתחילים מסופר סיסטם הראשון של דוייל, ישנו פרק מעולה בספר של פיל הלמיוט (lay poker like the pros), והספר המקיף והחשוב ביותר הוא: Sklansky on RAZZ, שאמנם יצא מהדפוס, אך יצא בהוצאה מחודשת תחת הכותר "Sklansky on poker" המכיל את סקלנסקי על ראזז ומאמרים על טורנירים. חדרי פוקר המאפשרים משחקי ראזז: FT ו-PS. שולחנות כסף ממיקרו עד ללימיטם גבוהים. טורנירי שולחן, ב-PS יש טורבו ו-ומולטי טייבל. טורנירי ראזז, ראזזאמנטס, מ1$ עד ל-69$ ב-FT, ו מגוון גדול יותר ב-PS. והלהיט הפופלרי, טורניר שולחן של ראזז ראש בראש טורבו ולא טורבו,החל מ-2$ המלצה: תתרחקו מהשחקנים הרוסים הם פשוט טובים(merlin707,redeste). שמחתי לעזור, שבצ שלום לכולם ונתראה בשולחנות!