איך משיגים חומרי בניין בסכום סימלי?

conteiner

New member
איך משיגים חומרי בניין בסכום סימלי?

בשל מוגבלות, אני עובד בעבודה מוגנת ומרוויח רק 1200 ₪. התגוררתי אצל הורי בשנים הקודמות שהיו גורמים לי לתחושה של סכנה קיומית שיוציאו אותי מהבית. הם לא פירנסו אותי, אבל כיוון שהם גרמו לי לחרדה קיומית ולחוסר ביטחון בקורת גג אז מנעתי מעצמי מזון על מנת לחסוך כל חודש את המשכורת שלי שהיא כאמור 1200 ₪. יש לציין שהורי קיבלו השראה מהשיחות של פסיכולוגים כמו ורדה רזיאל ז'קונט עם אנשים שיש להם מקרים אחרים לחלוטין ועירבבו אותי איתם כיוון שאני ילד זהב וגם הם ידעו זאת ובכל זאת בגלל ההשפעה מהפסיכולוגים הם נתנו לי תחושה שאני גר אצלהם בחסד ועלול להיזרק כל רגע. בקיצור, בגלל החרדה שלי מהורי שנגרמה בגלל הפסיכולוגים, לקחתי את ה 20.000 ₪ שהצלחתי לחסוך וקניתי מיגרש לבניה בפרוייקט בנה ביתך כמובן אחרי שקיבלתי הלוואה בסך 130.000 ₪ שהיא הדגש|אותה הלוואת זכאי משרד השיכון שבהיותי נכה, אני זכאי משרד השיכון לקבל הלוואה לסיוע בדיור וכך קיבלתי את ההלוואה. חתמתי על חוזה פיתוח וכעת אני צריך לבנות מבנה שלד בגודל 75 מ"ר תוך שנה וחצי ואח"כ גימור ואין לי כסף. התייאשתי מאוד, אני על סף התאבדות כי אני לא יודע איך אעמוד בדרישות האלה. אני לא רוצה לבטל את החוזה, אלא אני רוצה שיפחיתו לי מהדרישות שבימקום החובה לבנות 75 מ"ר, אז יאפשרו לי לבנות 30 מ"ר עם גג רעפים. עמידה בחוזה פיתוח היא תנאי לחתימה על חוזה חכירה. האם מינהל מקרקעי ישראל יסכים לשינוי כזה בחוזה הפיתוח ? האם מקובל לפנות לבג"ץ כדי לחייב את מינהל מקרקעי ישראל לשנות את חוזה הפיתוח כך שיהיה נוח ליכולת הכלכלית שאוכל לגייס? האם יש קבלנים שתורמים חומרי בניין? האם יש חברות וספקים שתורמים חומרי בניין? האם יש עמותות שתורמות חומרי בניין? האם יש לי זכות תביעת פיצויים (על נזיקין) נגד הורי ? |

goldy

New member
1) אל תיתאבד - בריחה היא לא פיתרון

2) ההורים תמיד אשמים, במיוחד אים עברו את המאה, עים בעיות בריאות קשות ומיתבכיינים שהם "זקנים וחולים". 3) למיטב ידיעתי אתה יכול ליתבוע את הורייך עד הגיעך לגיל 40. 4) אתה מדבר על עסק כלכלי, ועסק כלכלי רוצה להרוויח. ישנה אפשרות להנחה אים אתה קונה כמות מיסחרית: ככל שתיקנה יותר כך כל יחידה תעלה לך פחות, רק לא ליקנות יותר מידיי. 5) הפרוייקט הזה הוא היזדמנות לשקם את עצמך! כשתצליח תוכל לשמש השראה לרבים אחרים. 6) בנוגע ליעוץ מישפטי חינם אתה תמיד יכול ליפנות לסנגוריה הציבורית שנימצאת בכל בית מישפט. תן את הדעת לכך שמדובר ביעוץ מישפטי באיכות נמוכה היות ומדור במיתמחים - עורכי דין שרק סיימו את לימודיהם ועכשיו צריכים ליצבור ניסיון. 7) אים חתמתה על חוזה סימן שאתה בגיר, כך שלא תוכל לצאת מימנו ללא "כוח עליון". 8) עד רבע ממשכורתך יכולה לשמש להחזר החוב. מי שנתן לך את ההלוואה וודאי יודע מהן הכנסותייך. שוב, אל תיתאבד, תמיד נוכל לחשוב ביחד כאן בפורום על פיתרונות. חלק את הבעיה לחלקים והבא כל חלק מימנה לדיון כך שנוכל לעזור לך. בינתיים, הינה פיתרוני למישהוא עים בעיה חמורה מישלך: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=989587

למרות שענף הבניה עיסוקי, אני מתקשה מעט לעזור

במקרה הזה. הדבר מאד תלוי בנוסח החוזה שלך עם המנהל. כעקרון חוזה פיתוח נועד למנוע מספקולנטים לחכור קרקעות מהמנהל ולמכור ברווח את חוזה החכירה כשהמחירים יעלו. מובן, שאינך כזה, ויש לצפות שהמנהל יבוא לקראתך. בנושא השטחים אני מניח שתוכל לקבל הקלה, אך מומלץ להגיע עם עורך-דין (יש בלשכת עוה"ד עזרה חינם -תברר). עצתי לך לשקול קניית יחידה טרומית ("קראווילה") ולהציבה על המגרש. תאלץ לצקת ממ"ד, ומעט פיתוח סביבתי. אני מעריך את כלל העלות בכ-45K$ למבנה יביל משומש ופיתוח מינימלי. קח בחשבון שגם עבור חיבור לתשתיות תאלץ לשלם בנפרד. אם רצונך בעוד פרטים-אשמח לעזור. ריידר

למעלה