שיתוף פעולה
אני חושבת, שבעצם השאלה שלך, היא לא איך משיגים סמכות הורית, אלא איך משיגים שיתוף פעולה, כשצד אחד (הילדה) לא מעונין. אז קודם כל, השאלה הזאת עולה כל פעם מחדש, וכל פעם מנסים למצוא את הפתרונות - ולא תמיד מצליחים למצוא דווקא את הפתרונות הטובים
מעבר לכך, ברעיון, אני חושבת שאנחנו (ההורים) צריכים ללמוד ולהתאמן בהקשבה. הקשבה אמיתית, שמעבר למילים. מה הילד שלי אומר לי כשהוא לא משתף איתי פעולה. צריך לזכור, שבסך הכל, ילדים רוצים למצוא חן בעיני הוריהם. הם זקוקים לכך. אם הם בוחרים לא לשתף פעולה, כנראה שיש משהו שגורם להם לעשות כך. זה יכול להיות בעיה "מקומית" עם הבקשה/דרישה שלנו (כל מה שנכתב על משחה מפריעה, אם כי, אני חייבת לציין, שאצלנו דווקא הוספת המשחה הפכה את הצחצוח לאהוב, ושמשחת שיניים לילדים זה לא רק בגלל הטעם אלא גם בגלל כמויות פלואוריד שלוקחות בחשבון בליעה). לפעמים האמירה היא יותר כללית. למשל, אמירה לגבי הרצון (צורך!) של הילד לקבוע את מהלך חייו. אם ניקח את דוגמת הצחצוח, אצלנו, קורה הרבה פעמים שהם לא באים לצחצח כשאני קוראת להם, או אומרים שהם לא רוצים. במקרה כזה, מספיק שאני מקבלת את דבריהם (אומרת, ללא כעס או תוכחה "טוב, אז אל תצחצח/י שיניים היום) והם מיד רוצים לצחצח (לצערי, הם גם בוכים כל פעם, כאילו אנחנו לא מסכימים להם לצחצח...) - וגם אם פעם הם "יקפצו על המציאה" ויקרה שהם לא יצחצחו, זה לא נראה לי נורא (אבל אם זה יקרה הרבה, כנראה שנצטרך לחשוב על משהו אחר). בנוסף, אני חושבת, שבגיל צעיר, צריך לעשות יותר מלדבר. הרבה פעמים הדיבורים מבלבלים, וגם נותנים לנו תחושת חוסר אונים - כי בסופו של דבר הם רק דיבורים. בהרבה דברים, עד שהילדים לא יוצרים מעצמם דיון בנושא, אני פשוט לוקחת כמובן מאליו את הדרך שלי. למשל, בחירת בגדים: בדרך כלל, אני בוחרת, ורק אם יש התנגדות, מחליפים והולכים על בחירה של הילדים. הסיבה היא בעיקר טכנית - אנחנו רוצים גם לצאת מתישהו מהבית... ונסיונות בעבר לאפשר בחירה (אפילו מצומצמת) הראו שזה רק מבלבל אותם. אמנם, דווקא בתחום הזה, עם הבת שלי זה כבר פחות מתאים, ונראה לי שהיא פוסלת רק על מנת לפסול, ולכן, הבוקר פשוט הצעתי לה מהתחלה שתי אפשרויות לבחירה - וזה עבד טוב, אבל בגדול, אני עדיין מאמינה בשיטה (למרות שנדרשת עירנות מתי צריך לשנות גישה, אבל זה נכון תמיד). אם לעשות קצת סדר בבלאגן של ההודעה הזאת, אני חושבת, שאם מצליחים לזהות מה הסיבה האמיתית להתנגדות, יותר קל למצוא פתרונות מתאימים. זה לא קל, וזה דורש תרגול ועירנות מתמידים, אבל כשמצליחים, הסיפוק הוא גבוה, והעימותים נעלמים (ואז מופיעים בתחום אחר כדי שנדאג לשמור על העירנות...)