איך משיגים ראיה בכתב ששכן פלש לרכוש המשותף ?

olga masha1

New member
איך משיגים ראיה בכתב ששכן פלש לרכוש המשותף ?

אם השכנים פלשו לחדרים ברכוש המשותף. ראיתי בגוגל שאפשר לבקש צו לסילוק יד. ואז חיפשתי בגוגל וראיתי שתביעה לסילוק יד היא אחת התביעות שמגישים אותן במסגרת סדר דין מקוצר. ואז מצאתי אתר אינטרנט שמסבירים בו מה זה וכתוב שם כך:
". תביעות לסילוק יד ממקרקעין
ניתן להגיש תביעה לסילוק יד ממקרקעין בסדר דין מקוצר, אם מתקיימים בתביעה שני התנאים הבאים:
1. חוק הגנת הדייר אינו חל עליה.

2. יש עליה ראיות בכתב."

השאלה שלי היא מה המשמעות של מה שכתוב "יש עליה ראיות בכתב". הרי אם השכנים פלשו לחדרים ברכוש המשותף אז מה זאת אומרת להוכיח שהפלישה שלהם היא בכתב יד ? לא הבנתי ! איך הפעולה העבריינית שהשכנים פלשו לחדרים ברכוש המשותף יכולה להיות מגובה בראיה בכתב ? הרי אם אלך לדיירים שפלשו לרכוש המשותף ואבקש מהם לכתוב את זה שהם פלשו לחדרים אז הם לא יתחילו לכתוב לי ולהביא לי מסמך בכתב לכך שהם פלשו. אז איך אפשר להשיג ראיה בכתב לפעולה הזאת שהם ביצעו (פלשו לרכוש המשותף) ?

zammy

New member
ועד בית?

זו פעולה שרצוי שועד בית יעשה ורצוי בהסכמת כל הדיירים לאחר אסיפה בהתאם.
יש לבדוק אם אכן השטח משותף לפי תשריט הבית המשותף שניתן להוציאו בדיסק הבית המשותף מלשכת הטאבו האזורית.
את התביעה יש להגיש לפי חקו המקרקעין-בתים משותפים, למפקח רישום המקרקעין היושב בלשכת רישום מקרקעין.
תצטרכו להראות הוכחה- תמונות שמראות את הפלישה ומתבססות על התשריט הנ"ל, מכתבי אזהרה שהועד הוציא לפולש.

למעלה