איך משכנעים את החברה להגר?

איך משכנעים את החברה להגר?../images/Emo24.gif

דבר ראשון ברכות חמות לחברי הפורום הזה ץץץתמיד אהבתי אנשים שיש להם פינה חמה בלב לאוזי וניוזילנד... אני מבקש את עזרתכם בדילמה שיש לי:שמי עופר ואני כרגע גר בארץ ומסיים תואר בגאוגרפיה ומאז שהייתי שם באזור המקסים והשקט הנפלא ההוא,עם כל החוויות והמקומות הנפלאים ההם אני משתוקק לגור שם ! הבעיה היא שהכרתי את הילדה הכי יפה בפ"ת[זה עדיין שלנו? עוד לא הזרנו את זה???]ואני אחרי הלימודים רוצה לעזוב. יש אנשים שהיו במצבי או שיש להם רעיונות. אני אשמח לשמוע[או בעצם לקרוא] ןלעונג לי להשתתף בפורום .. אז ברכות וכל טוב ותנחומי למשפחת רמון...

תמי ב

New member
אני רק יכולה לספר

איך בעלי שיכנע אותי להגר. אבל זה היה תהליך ממושך, שדרש סבלנות מרובה. לפני שנתיים הוא סיפר לי שהוא רוצה להגר, והסביר לי בדיוק מדוע. לא רציתי, אז הוא עזב אותי במנוחה, והמתין בסבלנות עד שגם לי נפל האסימון. בקיצור, הוא נתן לי חומר למחשבה והמתין בשקט לתוצאות.

Gefen

New member
בעדינות ../images/Emo8.gif

ולא מזכירים בשלב ראשון בכלל את המילה "הגירה" - בעיניי זו מילה חזקה מדיי, גדולה וקצת מפחידה (אותי לפחות, אני מודה...). אולי שווה להציע קודם (גם בעדינות) תקופה מסויימת של חיים משותפים בחו"ל כדי לבדוק את השטח, לבדוק את ההרגשה, את האפשרויות שם ובכלל "לטעום" טעמם של חיים בחו"ל.. לא נשמע יותר הגיוני מאשר "להפיל" עליה ישר תיק של הגירה?
כך גם תוכל לקבל מושג מה הילדה היפה חושבת בכלל על הרעיון בלי להבהיל אותה.. ואחרון חביב לפני שאשכח.. ברוך הבא לפורום שלנו, קבל
גפן

V a r d i t

New member
היי עופר ../images/Emo42.gif

גם אני במצב דומה, רק שאצלנו זה ההפך. אני נ-ו-ר-א רוצה להגר, ולו רק כדי לספוג תרבות אחרת, לטייל, ובין לבין לחסוך קצת כסף. חבר שלי מסוייג לגבי כל זה כיוון שהוא מפחד לקחת סיכונים, שלא תהיה לנו עבודה, שלא נמצא את עצמנו... שוב..אני מניחה שזה עניין של זמן, אני בטוחה שיירד לו האסימון מתי שהוא.

gozala

New member
יש לי הערת ביניים בעניין../images/Emo70.gif../images/Emo168.gif

כל החיים רציתי לחיות בחו"ל, מאז שסיימתי את השירות הצבאי ונסעתי לחצי שנה ללונדון. נישאתי ל"מקומי" והחיים ניתקעו בארץ (למרות שהיינו 3 שנים בניגריה) והילדים בבתי ספר, בגנים, והעבודה והמחויבויות והשנים עברו! היום אנחנו בשנות ה-50 עד 60 עוד רגע, והחלום נישאר ואי השקט והרצון הזה שאינו פג לעולם. לפני שמקימים משפחה ונעשים כבדים ויש עוד ועוד עוגנים, עשו מעשה- הן תמיד ניתן לחזור הביתה... לא?! היום אני מנסה להוציא מכאן את הילדים שלי ומודיעה להם שאם יתקעו כאן עוגנים, יגלו יום אחד שהחיים עברו ונישארים עם הרגשת החמצה לתמיד.

באיה

New member
זו באמת בעיה כאשר שני בני הזוג

לא על אותו הגל. אני עוד כשהייתי יפה וצעירה (זה היה לפני המון זמן)ניסיתי לשכנע את בעלי להגר, אך הוא מצדו לא היה מוכן לשמוע על זה (מן פטריוט), והאסימון מעולם לא נפל לו. בלית בררה השלמתי עם העובדה, והמשכנו את חיינו בארץ. מה שמצחיק הוא, שעכשיו, אחרי שאנו גרושים (הגירושים לא בגלל הגירה, וגם אחרי הרבה זמן), והוא חי עם אשה אחרת, הוא רוצה להגר בתנאי שיקבל ביטוח בריאות מלא. (זקנה ,מה לעשות) המסקנה היא, שלא לכל אחד נופל האסימון בסופו של דבר, והמשכנע צריך לקחת את זה בחשבון. יום טוב לכם

ע י ן

New member
שלום לכולםםםם../images/Emo140.gif

ברכות לפורום החדש...יישר כח. אני ובן זוגי רואים בעין אחת את עניין ההגירה. רק שעבורנו זה לא טיול תרמילאים .... אנחנו בשנות ה 30 המאוחרות , יש לנו 4 ילדים - מהם 3 בגיל טיפשעשרה... לא פשוט. ברור לנו שזה הדבר הנכון מבחינתנו לעשות - אולם הידיעה אינה מקלה על העשיה .. לא יודעים מאיפה ואיך להתחיל במה שנראה לנו כל כך נכון.. בן זוגי עוסק בהיי טק דובר אנגלית רהוטה (שהה עם הוריו בשליחות כשהיה נער ...) אני עוסקת בתחום הרפואה /קוסמטיקה אלטרנטיבית. איך מעתיקים חיים למקום אחר ? מאיפה מתחילים ? איך מוצאים עבודה ? בית ? מה עושים עם הבית פה ? עם הבנקים ? המילואים ? מליון שאלות ...ולמעשה אותן שאלות בהעדר תשובות הופכות לדבק החלש שמשאיר אותנו פה... אז כך שמן הסתם לא מספיקה הסכמה של בניי הזוג לעניין ההגירה - לעיתים נשארים רק עם ההסכמה ופה... ברכות שכל מי שכבר שם .. בהצלחה לכל מי שבדרך... והארה לכל מי שבדרך לדרך...

gozala

New member
../images/Emo45.gif העוגנים אותם הזכרתי ../images/Emo70.gif../images/Emo168.gif

kan11

New member
לא לשכנע פשוט להזמין לטיול ....

כשאני החלטתי שעתידי באוסטרליה ואין סכוי שיהיה לי פרטנר מאושר מזה , כל מה שהיה צריך לעשות , ועבדתי בזה משרה מלאה.... זה לשכנע את בעלי שמגיעה לנו שנת נופש ורוגע באוסטרליה ולזה כמובן הוספתי תמונות ואתרים ומחירים ואז התהליך נהיה רגוע יותר. מאותו רגע הוא נשאב ללמוד ולהכיר יותר ויותר וכשיצאנו לדרך שנה אחרי - הוא כבר היה נגוע במחלת העזיבה כמעט כמוני. כל הרעיון באמת כמו שציינה סמדר - זה לא להזכיר את המילה הגירה..... נוסעים רואים מתחברים ולאט לאט מתרגלים לרעיון שזה טיול קצת יותר ארוך מהמתוכנן... רק טיפ קטן - לא מצהירים על הגירה לפני שבמשך מיניום חצי שנה בודקים הכל באופן מקצועי ובעיקר בליווי עורך דין כי לא כל מה שרואים שם נראה זהה מפה וזה לא ספציפי לאוסטרליה אא בכלל בחיים . שיהיה בהצלחה

zvikach

New member
דילמה או אהבה????????../images/Emo99.gif

תלוי מה אתה בוחר את זה רק אתה יכול להחליט תזכור אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה

כרגע ברור שאני בוחר בה../images/Emo23.gif

אין ויכוח אבל המצב פה הוא כל כך גרוע שאי אפשר לדעת לאן אנחנוהולכים כמדינה ...השקל פוחת מול מט"ח...אין עבודה כמעט ...המצב רוח ON THE FACE ושום דבר לא הולך כמו שצריך... אפילו אל חסכונות יש לנו מיסים! לכן לך תדע מה יהיה עוד שנה או יותר...

gozala

New member
אי אפשר להחזיר את הגלגל../images/Emo35.gif../images/Emo168.gif

אני לא מסכימה עם זה! אם עוזבים את הארץ לא ניתן לחזור?

למעלה