איך משכנעים בת זוג ללכת לטיפול

איך משכנעים בת זוג ללכת לטיפול

שלום, בת זוגי רוצה לפרק את הקשר. הקשר הוא בן כ 5 שנים. יש לנו ילדה משותפת עם בעיות התפתחות קשות, ויש לי ילדים מנישואים קודמים. הדיון על הפירוק בא בצורה של הודעה לעיתונות. לא קרה שום דבר ספציפי - זו הצטברות של דברים מצידה, בעיקר טענות על ביקורתיותי וחוסר ההתחברות שלי לחוויות שלה. היא אמרה לי שכל מי שהיא דברה אתו אמר לה שכדאי ללכת לטיפול לפני צעד כזה, אבל היא לא רוצה. מה עושים (אני רוצה להמשיך את הקשר וחושב שיש לו סיכוי להחזיק מעמד).? חוץ מזה איך מוצאים מטפל זוגי סביר (אשמח להמלצות. אני גר במרכז - מקום מדויק אתן במסר אם מישהו מוכן לעזור). תודה

תנסה להראות לבת זוג שלך בכל דרך

שהיא שאתה רוצה אותה. היא עשתה החלטה איך שקראת לזה "הודעה לעיתונות" ע"פ מערכת שיקולים שלה שאת חלקם ציינת. אל תשכנע אותה ללכת לטיפול, תעזור לה להחליט אחרת. הנושאים שידוע לך שמטרידים אותה, תעשה שם עבודה, תהיי קשוב לצרכים שלה, תתחבר לחוויות שלה, תתעניין בחייה ותנסה לעזור לה לראות אותך באור אחר. במקביל, תאמר לה שאתה הולך לטיפול זוגי. (וגם תלך...) שהיית רוצה שהיא תבוא גם אבל אתה מבין. בשיחה עם מטפלת זוגית תוכל להבין יותר את עצמך, להביא את הקשיים שלך ולספר מדוע אתה לא רוצה להפרד. ישנו בפורום קישור ל"אגודה לטיפול במשפחה ובנישואין" שם ישנה רשימת מטפלים לפי איזור מגורים. אם לא תסתדר תפנה אלי שוב. יתכן שבת הזוג שלך מסרבת ללכת לטיפול כי היא מרגישה שהיא ה"בסדר" ובכך גם מורידה מעצמה את האחריות על הזוגיות שלכם, שלא היא אשמה לכן אינה צריכה טיפול. זה סוג של מאבקי כוח. בהצלחה!

למעלה