איך משכנעים משפחה ללכת לטיפול ?

nitznutz5

New member
איך משכנעים משפחה ללכת לטיפול ?

הסיפור הוא כזה: אחותי הגדולה שהתחתנה לפני חצי שנה עברה לגור בבית של סבתי נכנסה להיריון ומאז חיינו הפכו לטרור. סבתי אישה זקנה ,לא יציבה כל כך בנפשה אשר מאז שהתאלמנה החל ריב משפחתי מאוד גדול שבגללו היא לא מדברת עם הבן שלה (דוד שלי ) ועם אמי זה יחסי אהבה ושנאה .כאמור זה כבר 13 שנים שזה כך ואנחנו רגילים. אבל מהיום בו אחותי נכנסה להיריון החיים שלי ושל אחי הפכו לגיהינום. אחותי עולה לסבתא שלי על העצבים והפוך הן משגעות אחת את השנייה ואותנו. זה הגיע למצבים בהם אחותי (בת ה30) מקללת את סבתא שלי ומייחלת למותה ולעיתים אפילו מרימה עליה ידיים. אמי ואבי לא מוכנים להתערב ונהפוכו רק מגינים על אחותי ומצדיקים את מעשיה ונותנים לה עידוד להמשיך. נכון אף צד הוא לא טלית אבל כשאני ואחי ניסינו להתערב בבעיה (כי אנחנו אלה שסובלים מזה) לא אמי לא אבי ולא אחותי ובעלה מוכנים לשמוע על הנושא. רק מגוננים עליה ונותנים לה OK להמשיך. וכאשר אני מנסה לדבר על זה גם עם אמי וגם עם אחותי התגובות שאני מקבלת הן :"את לא מבינה " "את מדברת בלי לחשוב" לא מייחסים לדעתי חשיבות(וגם זה אינו דבר חדש כי מאז ומתמיד זכיתי ליחס שכזה מאחותי אבל אף פעם לא מאמי ופה מתחילה הבעיה) אני מרגישה שאני מדברת אל קיר אף אחד לא מקשיב לי ולא מוכן לשמוע את דעתי וכשאני מנסה להעיר לאחותי אז אני זאת שחוטפת את הצעקות. אני חושבת שהפתרון היחיד הוא טיפול משפחתי אבל מכיוון שבמשפחה שלי (אמי אחותי וסבתא שלי ) לא מאמינות בטיפול וחושבות שכולם טועים והן בסדר כל אחת בדרכה הסיכוי לשכנע אותם להגיע לטיפול הוא אפסי מה הדרך הנכונה לצאת מהתסבוכת? אני לא רוצה לפגוע בסבתא שלי ואני לא רוצה לפגוע באמי ואחותי אבל אני מרגישה שאני זאת שנפגעת . אז איך משכנעים אותם?

שאלה טובה, נראה שהמשפחה שלך

כולה עסוקה במאבקי כוח וכולם סובלים מהמצב. למרות זאת, יוזמה ללכת לטיפול צריכה לבוא מהנוגעים בדבר, מאימך ואביך. אציע לך שני דברים שכן אפשר לעשותם, האחד, לטפל בעצמך. לא ציינת בת כמה את ואם תחזרי אלי , על פי גילך אוכל לכוון אותך לקבלת עזרה ודבר נוסף בגלל המצב הבאמת מאד מורכב, את יכולה לפנות לעובדת סוציאלית בעיר בה את מתגוררת. ספרי לה על האלימות מול סבתך שלא מספיק שהיא מארחת את אחותך בביתה היא גם סופגת ממנה מכות ועלבונות. כולם כרגע פגועים ונראה לי שאת החכמה היחידה בכל המשפחה הזאת שמבינה שחייבים אחרת.אולי אם תאמרי לאימך שאת מתכוונת לפנות לרווחה בעיר היא תסכים ללכת לטיפול. כאשר יש אלימות במשפחה יש חובה לדווח על כך וזאת יכולה להיות הדרך שלך לשינוי. לעובדת סוציאלית פונים דרך מוקד עירוני, מבקשים פגישה עם עו"ס ובפגישה תספרי לה מה קורה והיא תדע מה לעשות. שיהיה לך בהצלחה!

nitznutz5

New member
תודה על התגובה

והנה כמה תשובות : אני בת 18 אין ביכולתי לקבוע בוודאות מה הולך בביתה של סבתי בבנושא של האלימות הפיזית סבתי טוענת שהיא הרימה עליה יד פעמיים וכל שאר הזמן הטיחה בה עלבונות וקללה אותה ואחותי טוענת שסבתי משקרת בכל הנוגע לכך שהיא מרימה עליה ידיים. וזאת הבעיה המרכזית שקשה לי לקבוע מה באמת הולך שם (אם כי אני מעדיפה להאמין לסבתי מאשר לאחותי ) מה שכן אני אשמח לקבל את ההכוונה לקבלת עזרה כי זה באמת יותר מדי בשבילי ,הבעיה היחידה שאני בעוד חודש וחצי מתגייסת ועד כמה שידוע לי חיילים לא יכולים להגיע לטיפול ברפואה החיצונית. אז אם יש לך תשובות אני אשמח לשמוע ..

את לקראת גיוס ואולי זה לטובה, תצאי

מהבית ופחות תהיי עסוקה בעניינים המשפחתיים הלוחצים. אני מאד מבינה את דאגתך לסבתא. מדוע אחותך מתגוררת שם? מדוע סבתא שלך לא מסלקת אותה? אני מבינה שהיא בהריון אבל לפחות להעמיד לה תנאי שכל עוד היא גרה בביתה היא מכבדת אותה. שוחחי עם סבתך ותציעי לה את זה. בגלל שנראה שאת האדם הכי בוגר בבית אז אני ממליצה לך שוב לפנות לעובדת רווחה. זה התפקיד שלהם והיא יכולה בעקבות פניה שלך יכולה להזמין את בני המשפחה לפגישה. גם בצבא, כאשר יש מצב משפחתי בעייתי ישנה אפשרות לאחר שיחה עם משקית ת"ש לצאת לצורך טיפולים. אבל אני הייתי משאירה את זה להורייך. למרות היוזמה היפה והטובה שלך ואת צודקת , המשפחה שלך זקוקה לעזרה, אני הייתי משאירה את זה ליוזמת הגדולים.עשית את שלך והכי בריא יהיה עבורך להתערב פחות. אנשים צריכים להבין שהם זקוקים לעזרה בשביל ללכת לטיפול וגם אם תרצי נורא, ההחלטה בידיהם. רק בקשר לסבתך הייתי פונה ובמהרה לעובדת סוציאלית. לא יתכן שהיא תסבול מאלימות (פיסית או מילולית) מאחותך. מקווה שדברים ישתפרו, ותפני שוב כאשר תזדקקי.

למעלה