לדעתי הוא צודק
ואולי קשה לך לקבל את זה, שהוא במקום אחר מאשר המקום שאת היית בו.
בהחלט נכון שהחכמה שלו לא מצטמצמת מכך שהוא שמן.
והניתוח הוא בהחלט סכנת חיים ממשית, וזה שזה לא קרה לך, לא מעיד על כך שזה לא קרה/יקרה לאחרים חס ושלום.
אין סיבה לניתוח לבן 17 שעדיין לא מיצה את יכולות ההרזיה ע"י התנהגות.
אין סיבה לרצות בשבילו מה שהוא כרגע לא רוצה לעשות.
במה נכשלת?
האם נכשלת בשליטה על רצונותיו? אם כן, אז טוב מאוד שכך! הוא חייב לפתח את רצונותיו שלו בדרכו שלו מתוך עצמו, ואת חייבת לחנך עצמך לקבל זאת.
האם נכשלת בחינוך נגד ההכחשה העצמית? את חוששת שהוא זחוח מידי? טעות לחשוב כך. הבחור בגיל שבו מעבדים את המודעות העצמית, היא עוד לא יוצאת אל הפועל חיצונית. כולנו היינו בשלב הזה וצריכים להיות בו כמה זמן שאנו צריכים כדי לעבדו. גם את היית שם.
האם נכשלת בלאהוב אותו כולל ההשמנה שלו? והרי הוא מרגיש אהוב מאוד. זו ההזדמנות שלך להרחיב יכולת ולאהוב גם את הנתונים שלו ואת המקום התודעתי בו הוא נמצא כרגע, שמאוד מותאם לגילו ולנתוניו. אם אתם צועדים יחד בכלל המצב הוא טוב מאוד. הנער לא בטטת כורסא, אז מה רע?
אולי נכשלת בלהגיד לו מה שלא היית רוצה שהורייך ואוהבייך יגידו לך. אז עדיין לא מאוחר לתקן - את יכולה היום להקשיב לקול שהיית רוצה לשמוע מהם אם היית במקומו, ולשנות את הקול שלך בהתאם. תנסי להקשיב לקול שהיתה רוצה לשמוע "לא יכבה נרה" בגיל הזה.
אל תראי בדברים שלי ביקורת. תראי אותם כמבט מן הצד. הבן שלי לא שמן, אבל יש לו נטייה גדולה להשמנה שהוא נאבק בה לא פחות ממני, ולמרות כל המאמצים - רזה וצר הוא ממש לא. כמוני. אני מכינה את עצמי נפשית, למצב שבו הוא חס ושלום יהיה שמן, ויזכה לשמוע ממני מה שהייתי רוצה לשמוע מאחרים כשלא הצלחתי לעצור את ההשמנה.
מה שאני שומעת היום מהחברות שלי, כשאני נאבקת בהשמנה זמנית: "בטוח עוד תצליחי ותרדי את זה". "מה שחשוב, שאת נראית טוב".
אני יודעת שזה עצוב - השמנה שלי, השמנה של הבן שלי חס ושלום. אני יודעת שזה לא קל לחיות את זה רגע ורגע. אבל זה גם אתגר ומבחן לעמוד בו. אתגר שמביא אושר גדול. ולא כל אושר (כידוע לנו, הנשים שילדו) מגיע בתהליך שיש בו הנאה בהכרח.
בגיל 17 מה שחשוב זה מה מרגיש הבחור, יותר מאיך שהוא נראה.