איך משכנתא עולה ב 7 שנים בכל כך הרב

alonel11

New member
איך משכנתא עולה ב 7 שנים בכל כך הרב

שלום רב לקחתי משכנתא לפני כ 7 שנים בסכום של 420000 שקל שזה כולל הביטוח והזכאות (75000) , הריבית היא קבועה 5 אחוז, ל 22 שנה , התחלתי לשלם כמעט 2700 שח היום אני משלם 3360 שח , איך קורה שההחזר החודשי עולה בכל כך הרבה כסך , הבנתי שהמדד עולה הוא עולה עבור כל הסכום ושהוא יורד הוא יורד רק על הדלתא - האם זאת לא הונאה חוקית , כרגע המשכנתה עומדת על כ 430000 שקל , האם סכום ההחזר הגיוני? , אלון

אלוני.

New member
הגיוני

משנת 1997 ועד היום עלה מדד המחירים ביותר מעשרים אחוזים. שנים 97- 98 כמו גם 2002 היו השנים שבהן עלתה המשכנתא שלך .

אלון- נסיון לעזור

ולא רק להגיד "הגיוני". הבנק עובד ע"פ נוסחה. היות ואין לי מושג ש"פ איזו נוסחא ואיך מחשבים לך את המשכנתא, כדי שתברר איתם. בסופו של דבר צריך להגיע למשהו הגיוני ופשוט (ממליצה שתמצא בקרב מכריך מישהו עם השכלה במימון, שיעזור לך לכתוב את הנוסחא). את נותני המדד לשנים עברו ניתן למצוא באתר של בנק ישראל. ואז תבנה לוח סילוקין משלך, באקסל ותבדוק רטרואטיבית עם הם הצמידו לממד נכון או שהיו טעויות ותבדוק מול הדו"ח חיובים השנתי אם אתה מגיע לאותם סכומים. זו השיטה שעובדות כל החברות שבודקות עבוריך את המשכנתא- פשוט מחשבות את הנוסחא. בגלובלי, הנוסחא הזו צריכה להכיל נתונים על:
הקרן / לחלק לסה"כ חודשי ההחזר (במקרה שלך 420,000 / 264 חודשים).
הריבית השנתית מוצגת כהחזר חודשי (הרי זה ריבית-דה ריבית)
ההצמדה למדד: איזה מדד הם מתיחסים (ממוצא 3 חודשים, ע"פ פעם בריבעון, מדד חודש קודם, באיזה יום יורד התשלום).
לפי איזה לו"ח סילוקין הם עובדים. את הנוחסה עצמה אני לא יודעת, אחרת הייתי נותנת לך אותה. אבל אל תסתפק בתשובות כמו "הגיוני". הבנק יכול לטעות, למה לא בכמה שעות עבודה לברר בדיוק אם זה נכון או לא.

אלוני.

New member
תוספת להגיון

נראה שנלקחה התשובה שלי כאילו ולא התייחסתי ברצינות לשאלה ולא כך הדבר, בדקתי את עליית המדד בשבעה השנים האחרונות, הואיל ולא צויין מה מדד הבסיס או לפחות באיזו שנה או חודש נלקחה המשכנתא, הרי שממילא התשלומים שלו גדלו בכ 20 אחוז בעוד שהמדד בתקופה הרלוונטית עלה ביותר מעשרים אחוז הרי שהחיוב שהוא מחוייב הוא הגיוני. לגבי החיובים, הוא יכול לקבל (ומן הסתם קיבל בעבר) מן הבנק לוח סילוקין מדוייק. בכל שנה הבנק שולח את חיובי השנה שעברה מפורטים לתשלומים ותשלומי ביטוח, במרבית המקרים לא צריך תואר במימון לעניין. בדיקה ומעקב תמיד ראוי לעשות.

banjo3

New member
בקיצור פראייר של הבנקים

יש מקרים יותר גרועים . פיתרון סופי: תמחזר את המשכנתא - הריביות היום ברצפה ואתה יכול לעשות עיסקה יותר טובה לשנים שנשארו לך עוד לשלם.

למעלה